Автомобил или мотор?

• Креатор на темата Креатор на темата Nitro
  • Време на започнување Време на започнување
Абе од фебруари до декември иначе не се рачунат:pos2:

Два различни пиоима, два различни кеифа :)

Не знам врз која основа се прави споредбата? Дали според практичнонст или едноставно стил и имиџ.

Во секој случај автомобил возам веќе 2 години и се разбира никој не може да ја оспори практичност на еден автомобил. Но 2-3 пати во животот се имам возено на мотор, тука мислам на оние мотори над 500 кубика каде што во моментот кога ќе тргнеш адреналинот од очи ти се гледа.

Желба ми е да ги имам и двете и да уживам и во моторот и во автомобилот. Не можам да се одлучам ни за едно ни за друго. Еве сега откако заврна снегов како така со автомобилот можеш да се движиш, ајде да видам некој со мотор да се обиде на -10 целзиус во 2:00 сабајле да вози накај дома.
Но затоа пак со моторот можеш да се паркираш каде сакаш и кога сакаш.

Не знам врз која основа се прави споредбата? Дали според практичнонст или едноставно стил и имиџ.

Во секој случај автомобил возам веќе 2 години и се разбира никој не може да ја оспори практичност на еден автомобил. Но 2-3 пати во животот се имам возено на мотор, тука мислам на оние мотори над 500 кубика каде што во моментот кога ќе тргнеш адреналинот од очи ти се гледа.

Желба ми е да ги имам и двете и да уживам и во моторот и во автомобилот. Не можам да се одлучам ни за едно ни за друго. Еве сега откако заврна снегов како така со автомобилот можеш да се движиш, ајде да видам некој со мотор да се обиде на -10 целзиус во 2:00 сабајле да вози накај дома.
Но затоа пак со моторот можеш да се паркираш каде сакаш и кога сакаш.

Абе има ненормални, ево например вчера кога излегвев вечерта некаде околу 10, на улициве имаше уште снег, гледам нешто ми брмчи како скутер, се вртам и шо ќе видам, гледам едно бате качено на Gilera Stalker со кацига и изнаоблечен си фураше негде...:pos2:

А за практичноста на мотор не станува никаков збор, бидејќи е неоспорена, кај ќе ти прдни си се паркираш или на лето гужви низ Охридов оди излези со кола ако сакаш пола вечер да ја поминиш во колони а другата половина да најдиш паркинг:pos2:, и нормално најважната работа која е неоспорена во врска со моторот е АДРЕНАЛИНОТ :vozbud: тешко да ќе најдиш нешто што може да ти пружи повеќе возбуда... Сепак тука станува збор за вкус и начин на живеење...

Koла си е кола,мотор си е мотор.И двете си имаат свои предности,Кола за у зима,мотор за лето,но за адреналин ниедна кола енможе да се спореди со мотор.Ја сепак првенство му давам на моторот

Koла си е кола,мотор си е мотор.И двете си имаат свои предности,Кола за у зима,мотор за лето,но за адреналин ниедна кола енможе да се спореди со мотор.Ја сепак првенство му давам на моторот

Ево уште еден мој, ајде ајде се множат полека:pos2:

Од декември до март-април најкасно со кола (такси) после тоа мотоооооор:vozbud:(леле одвај чекам)
Абе и двете се практични зависи од потребата, али јас преферирам мотор.

Abe motor ti e sezonska rabota vikaat so kola vrnelo ili neznam sto nemas gajle ama sepak i ja poise preferiram motor.............spored mene

Море море сите форумџии заљубени во моторите. Ке ве видам кога ке можите да возите коли, па во кола се прават и други работи освен што се вози :vozbud: а тоа на мотор тешко... Ке се правите пишман за ова што го пишувате сега :)

Kola vo sekoj slucaj, a za tie koi velat deka ne postoi avtomobil koi mozi da mu konkurira na motorite vo zabrzuvanje i vozbuda neka go poglednat videoto pa potoa ke zboruvame.

Јас повеке сакам мотор.....:wink:

Kola vo sekoj slucaj, a za tie koi velat deka ne postoi avtomobil koi mozi da mu konkurira na motorite vo zabrzuvanje i vozbuda neka go poglednat videoto pa potoa ke zboruvame.

Ова не ни го рачунам како кола, види го нема ни покрив ни ништо што би го поврзало со вистинска кола, освен 4 тркала, и кај ќе го најдиш ова на нашиов пазар немој молимте...:pos2:

Море море сите форумџии заљубени во моторите. Ке ве видам кога ке можите да возите коли, па во кола се прават и други работи освен што се вози :vozbud: а тоа на мотор тешко... Ке се правите пишман за ова што го пишувате сега :)

Знам сите така ми велат, али ќе правиме пак муабет после некое време(да сме здрави и живи), јас никогаш не би оставил мотор за кола, во никој случај, јас девојки оставам пак кола пфф.....:pos2:(ако не ме вервите прашајте го Boliglava или Fantom_oh ќе се уверите и сами)....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom