Зошто кампањи?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е сега го претера, шириш дезинформации, и јас немав книшка ама и никој не ми ја побара при уписот на факултет, а ми се чини и во тогашните воени академии не бараа партиска книшка.
АБЦ се губиш, прво нешто пишуваш да со наредниот пост сам себе се демантираш.
Можеби збориме за малку поразличен временски период.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Ne ni trebaat nas kampanji za obrazovanieto tuku kadri koi ke gi obrazuvat ucenicite ane samo korumpirani prof koi barat ido 5000eu na medicina nastavnici koi ne mozat da napravat ni koluk napred za da im pokazat na ucenicite 2+2 sto neznat kolku e eve eden primer nastavnickata po geografija vo moeto skolo osven nejziniot maticn predmet predavase i isrorija i likovno

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne ni trebaat nas kampanji za obrazovanieto tuku kadri koi ke gi obrazuvat ucenicite ane samo korumpirani prof koi barat ido 5000eu na medicina nastavnici koi ne mozat da napravat ni koluk napred za da im pokazat na ucenicite 2+2 sto neznat kolku e eve eden primer nastavnickata po geografija vo moeto skolo osven nejziniot maticn predmet predavase i isrorija i likovno

Toa e дарбина бе.:)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Токму оние за кои бев повеќе од сигурен дека ќе дадат одговори, се тука :)

АБЦ, прво, Македонија не е Финска.
Второ, Нашиот образовен систем има големи вредности...премногу општиме, ама кога учиш, навистина по некое време сфаќаш дека не си учел за џабе.
трето, никој неможе сосила некој да натера да се заише на факултет. Само општеството може и љубовта кон науката, каква и да е.
Четврто, едно прашање. За цонцрете знам, туку, ти и перо во кои спаѓате, во оние 6.5% или во оние 93.5% ? :)
Jas sum kolega na kampanjecot i valjda imam skolo.
Eve ti pr. za negojte kampanji.
Pred 5-6g. dur bese fin.min. sakase po site predmeti na ek.fax da se izdadi i MK izdanie na po 1 ucebnik.Znaci 15-ina.
Od seto to prev. i prired. zedoa honorar,nesto ispecatija za po 3.000 mkd i nisto za onie na koi im bea nameneti.
Ama narod tolku znae pa i to go smetase za uspeh.
Се сложувам дека знаењето,вреди многу, се слагам дека и не е се до парите, ма да мислам дека и до луѓето е.
Има и деца кои не можат поради финансиски причини, а повекето се од тоа што не сакаат, зашто ке почнат со работа ке видат пара и понатака не сакаат да учат.

Мислам дека полека во последниве 5, 6 години сваќаат дека без факс си никој и ништо и полека почнуваат да се запишуваат, мислам дека тоа е добро
Taka i treba.
Ama bez kvalitet dzabe.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
so darbina zato crtavne samo reki ezera i planini i xeroglifi

B

Borg_Drone

Гостин
Немаат пари???

Дроне, кој нема пари, кафани, кафичи и пичке си материне се полни до крцање!
Зошто наместо да инвестира некој родител во своето чедо, му купува кола? За копиљот да биде фраерот у друштво??

А не се секирај, има сиромашни деца кои се трудат и учат, и се одлични ученици на кои им следува стипендија!

Како и да видиш, ЗА УКА секој има ПАРИ.

Немањето пари за мене не е никакво оправдување. Се наоѓаат пари.
Да бе има и такви не викам не.

Само што таквите ги има во Скопје(како и во секој главен град на Балканот а и воопшто во целиот свет е така бидејќи вака-така главниот град на било која република е секогаш најразвиен од останатите градови.) Одете по провинција да видам дали ќе затекнете така како што викаш ти да им купуваат коли и сл.А можам да ти кажам дека и во Скопје е така...

Јас ти кажувам од моја гледна точка јас имам 20 години а живеам во Скопје и мислиш дека не сакам пример да завршам факултет.Тоа ми било сон одсекогаш да го направам али јбга толку ми се можностите.А и мислиш дека ако завршиш факултет дека некаде ќе најдеш вработување во државата??

Колку млади луѓе имам сретнато кој имаат завршено факултет да работат по кафичи и по тобака, не зошто можеле да се пикнат во некоја фирма убава , туку зошто нема работни места а и тие работни места што се во државата е многу тешко да влезеш во нив треба мајка ти или татко ти да е некое важно лице па да те пикне преку врски.

Тоа е вистина.......ја додуша се кладам и дека македонецот колку-толку барем има средно образование завршено.Албанците и ромите се тие што прават анализата да биде ваква.Кажувам од моја гледна точка па сега....

Викаш се наоѓале пари???Како се наоѓале пари..

Има деца кој учат не викам не ама тие што се капацитет можеш да ги набројаш на прсти(и само тие добиваат стипендии не викам дека тоа не е лошо, тоа е супер ама сепак не е понетата да завршат факултет само тие што се капацитет огромен работава е нели пообразовано население да имаме ...) тие што не се Sci-Fi интелегентни па пак сакаат да завршат факултет мислиш дека можат.

Сега ќе речеш ќе работиш и ќе си плаќаш?Пак ќе ве прашам со кој пари.....
Сте прошетале ли низ Скопјево да видите колкава плата можете да земете максимум??? А замисли треба и дома да помагаш со платата .....

Немојте вакви глупи работи да зборувате.....зошто стварно некои работи не се на место...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Имаш пари за интернет, и време за форуми, а немаш за факултет? :wink:

А и мислиш дека ако завршиш факултет дека некаде ќе најдеш вработување во државата??
Да. Памети, државата не ти наоѓа работа, сам си наоѓаш. А богами има за секој, па сега зависи и од тоа колку итно ти треба работа...А има.

B

Borg_Drone

Гостин

Браво за ова си 100% право.Ако не му ја купиш книгата на професорот абе не знам и да се сретнеш со Господ и да му побараш да направи нешто џабе ти е професорот пак нема да те пушти доколку не му ја купиш книгата и.т.н.

Од друга страна пак тие што не учеле цел живот а имаат пари пак ќе се пикнат на убави места зошто, зошто тато и мама имаат врски по фирмите а тие што учеле цел живот што се труделе и мачеле ако не за 10 еве нека биде дури и за 6 ПАК нема да најдат работно место во државата и пак они ќе им слугуваат на оние деца кој не учеле цел живот.Тоа е ФАКТ!!

B

Borg_Drone

Гостин
Имаш пари за интернет, и време за форуми, а немаш за факултет? :wink:

Да. Памети, државата не ти наоѓа работа, сам си наоѓаш. А богами има за секој, па сега зависи и од тоа колку итно ти треба работа...А има.

Другар јас имам пари за интеренет ама оди прашај ме мене како го плаќам, и тоа по пола со другар го плаќам стискам, мене ми знае гзот како ми е...
И ако плаќам интернет можеби не плаќам од друга страна сосем трета работа ;)

Време на форуми мислиш дека бев активен пред да ја загубам работата по форумите??

Веќе 5 МЕСЕЦИ неможам да најдам работа......
И готово е веќе ако немаш партиска книшка џабе ти е никаде не те примат да работиш.Дури веќе и по огласи ако бараш работа све ти се јавуваат лудаци во 3 саат сабајле те вознемируваат.Исто и мајка ми пример..........Све ти се јавуваат лудаци, психопати, народов се поремети тотално....

Јас можеби плаќам интеренет ама го плаќам по пола.....

И ми доаѓа многу поефтино.Да не го плаќам по пола топки што ќе имам интернет.

И како тоа јас да најдам работа кога некој идиот се пикнал преку мама и тато во фирма и ако немаш врски во таа фирма пример топки што ќе најдеш работа

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јас и мојот другар Фридрих, најдобро се сложуваме очигледно...

Има работа дроне...има...нема жив човек што ќе ме убеди дека нема...

Ама има и луѓе кои иако знаат до кај им е чергата и до каде можат нозете да ги оптегнат, горди се ко кралеви и не им се работи секаква работа...а за имање, има...не ти дошол зортот очигледно...

B

Borg_Drone

Гостин
Јас и мојот другар Фридрих, најдобро се сложуваме очигледно...

Има работа дроне...има...нема жив човек што ќе ме убеди дека нема...

Ама има и луѓе кои иако знаат до кај им е чергата и до каде можат нозете да ги оптегнат, горди се ко кралеви и не им се работи секаква работа...а за имање, има...не ти дошол зортот очигледно...

Добро ти си знаеш ако викаш дека има работа тогаш тоа си е твое неможам да те разубедам.Само да имаше работа немаше граѓаните на Р. Македонија да се тепаат за бугарски пасош тоа ти е еден пример, и немаше една Албанија да не претрка по стандард на живеење ако се имаше во државата.Јас и ти објаснив, можеби ти си добро ситуиран во животот па затоа не си го осетил тоа на твој грб.Којзнае....
Јас ти кажувам од моја гледна точка како е а и како е и кај повеќето деца и граѓани.Значи мене никој неможе да ми кажува вакви приказни.

Има бе и такви луѓе не викам не....ама реков дека има и МНОГУ луѓе кој сакаат да завршат факултет а неможат од проста причина што немаат пари и што неможат да најдат работа.Дури и да најдат работа оди прашај во еден град како Скопје колкава плата ќе земеш(зборувам за максимумот.)

И неможе вие за целокупоното население да лепите вакви етикети.
Со еден збор ти не знаеш се какви проблеми има тој човек дома, што неможе да заврши факултет или сл.

А гледам дека се обидов на сериозен начин да пристапам да ти објаснам ти ме заебаваш со Фридрих...

Како и да е ти благодарам

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јас не се заебавам со Фрики, јас го читам и почитувам но, не целосно го поддржувам, само во одредени негови ставови.

Како на пример, го поддржувам во размислувањето за кукачите...

Па сега, кажи ми, ти се работи тебе или не? Ако да, пиши ми ПП со твои спецификации и завршено школо, а јас верувај дека согласно со тоа што досега стои зад тебе ќе ти најдам работа што ти одговара. Бива?

Никој не оспорува дека има луѓе кои неможат да си дозволат материјално за да упишат факултет. Арно ама, како тогаш ти го објаснуваш тоа што истите тие имаат пари за бугарски пасоши??? Не ти ја сфаќам поентата во тоа...

Тоа што сте мрзливи, не е доблест...болест е.

B

Borg_Drone

Гостин
Никој не оспорува дека има луѓе кои неможат да си дозволат материјално за да упишат факултет. Арно ама, како тогаш ти го објаснуваш тоа што истите тие имаат пари за бугарски пасоши??? Не ти ја сфаќам поентата во тоа...

А ти си размислил зошто они фрлаат така пари за бугарско државјанство што не гледаш од оваа гледна точка

"Јас ќе фрлам толку пари за бугарско државјанство ама сигурно дека ако излезам надвор од Македонија и отидам во Европа да работам сигурно дека имам повеќе можности и шанси да завршам и школо и да најдам супер работа". Или со еден збор да беше добра државата сигурно дека немаше нашиве да аплицираат за 60 000 бугарски пасоши.Тоа е од што ни е сјајна државата и од што може да се најде работа

А тоа што не претрка една Албанија по стандард на живеење зборува за тоа колку Македонецот може да си дозволи факултет.Неможеме едни прехрамбени продукти да ги платиме а камоли да си дозволиме за факултет.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе ајде! Ако сакаш да амалуваш во странство, што не одиш бе дроне...ајде, оди извади бугарски пасош, и харај по белосветските дупки, кој те спречува. Ако толку е лесно, нема само на збор да го кажуваш.

Башка, работа има за сите. Ама и тие сите истотака несакаат да работат.

најпросто да ти нацртам ли? Ти му викаш, еве, работи го ова. тој ти вика, е дааа бе, јас на шо ти личам?

Албанија не нема претркано, не влагај во филмови.

Macedonian GDP per capita(PPP-dollar)
Year 1990 1995 2000 2002
5 730 5 350 6 570 6 470
Albanian GDP per capita(PPP-dollar)
Year 1985 1990 1995 2000 2002
2 340 2 550 2 550 4 060 4 830
Ако јас лажам, бројки не.

и не се 60.000, едвај 30.000 се. На кој му текнува вакви бројки, алал да му е.

Kajgana Shop

На врв Bottom