Се гнасите ли од другите?

• Креатор на темата Креатор на темата NapsteR
  • Време на започнување Време на започнување
се гадам од некои кога ќе ги видам како јадат мрсули:nesvest:, си ги лижат прстите кога ги грицкаат ноктите

зависи има одредени личности од кои не се гадам...неам никаква замерка ни во хигиена ни слично па да ми биде така...али од бубулици? аааа бљак лелеее кај ми текна...иначе дома си пијам стрикно од моја чаша, неможам да го јадам истото ако некој др пред мене го јадел..итн итн такви работи од тоа секогаш се гадам...само не ми е гад од Мај БФ пошто и онака ...дрн дрн дрн...така да исто ми е:)

од мајка ми, татко ми и другарите/ките шо знам оти водат грижа за хигиената не..

малку....во екстремни случаи!!

Ништо лошо, нема ни кој да се љути, и јас се гнасам, и не пијам вода, нити јадам со ист прибор од други.
Секој си има различни микроорганизми во усна шуплина, и можеби кај него нема да предизвикаат инфекција/болест, меѓутоа не значи дека кај другиот нема да предизвикаат.
Немај гајле од тоа... Така треба!!!:pos2:

Ништо лошо, нема ни кој да се љути, и јас се гнасам, и не пијам вода, нити јадам со ист прибор од други.
Секој си има различни микроорганизми во усна шуплина, и можеби кај него нема да предизвикаат инфекција/болест, меѓутоа не значи дека кај другиот нема да предизвикаат.
И јас го мислам истово. Од каде да знам дека другиот нема некоја болест за која можеби ни самиот не е свесен?
Секој со своите бактерии нека си живее, нека не ги дели на другите, плус јас сум невидена педантерија, во кафиќ ако видам дека келнерот ми ја фати чашата со прстите од каде што се пие му се дерам толку мислам дека и преку улица ме слушаат.

е бре... а што е со ставање јазици в уста и разменување на течности и флуиди при секс. Ваљда нема да бараш бактериолошка анализа на партнерот па да одбереш некој со најслични микроорганизми во шуплините.

се гнасам и тоа многу 100 ке ја погледнам чашата пред да се напијам, приборот за јадењ исто ке го брисам многу пати...и многу мразам кога ме допираат испотени теле по автобуси, во дискотеки итн

Да може да се рече дека се гадам.Јас многу не почитувам пиење од исто шише или јадење со ист прибор или гризење од храна или овошје што веке го јадам.Така и моите блиски другарки знаат дека не нудам да се напијат сок од шише ако нема чаша за нив на пример, или не давам гриз туку фино ке им скршам ако сакаат.А јадам со ист прибор и пијам од иста чаша само со сопругот.И толку.Од никој друг.Не дека некој не е чист.Ама секој си има различни бактерии во уста или расипан заб што мене може да ми направи проблем.Така да без лутки ама тоа е.:nenene:

П:С.А да ке заборавев-МРАЗАМ нечисти, небањати.Лугево знаат дека смме 21 век и дека има вода за бањање во изобилство,и дека дозволено е да се бањаат повеке од двапати годишно (за парзници)?А да и ова е важно-алиштата кога ке се соблечеш се! оставаат во кујна за да може кога се возиш во автобус да знае и тој што живее на другиот крај од градот што готвела мајка ти денес.:nesvest:

у принцип не....
ама има ислкучоци....
имав еден познајник....одамна....на дечкото поимот лична хигиена му беше нешто последно на што помислува....
например косата му беше небањата можда неколку години....имаше партали перут со големина на зрно грашак....:nesvest:
брк неизбричен исто толку време....
во ваков случај незнам кој нормален не би се згнасил....

не се гадам од луѓе што ги познавам а од непознати...па да

но и меѓу пријателите секогаш има исклучок:smir:

И јас го мислам истово. Од каде да знам дека другиот нема некоја болест за која можеби ни самиот не е свесен?
Секој со своите бактерии нека си живее, нека не ги дели на другите, плус јас сум невидена педантерија, во кафиќ ако видам дека келнерот ми ја фати чашата со прстите од каде што се пие му се дерам толку мислам дека и преку улица ме слушаат.

Без претервење Фросе... Цел живот делам и јадење и пиење со другари, од литро и пол пива ко ќе пиеме сите од едно пиеме, па после исто и со следното и така. Исто и со јадење, не се гнасам ич, и ни сум се разболел ни ништо.

Луѓе ако се гнасете толку како тогаш се мувате (лапате)? Со кеса?

И јас ич не се гнасувам. Понекогаш се исплаќа :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom