Се гнасите ли од другите?

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Оооо да, се гнасам од колега од факултет. Бегам од него кога ќе го видам зошто цревата ми се превртуваат. Човекот не се бања и си има свој константен мирис. Не дај боже да отвори уста, се онесвестувам во секунда, мириса на мртва мачка:kjotek:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Оооо да, се гнасам од колега од факултет. Бегам од него кога ќе го видам зошто цревата ми се превртуваат. Човекот не се бања и си има свој константен мирис. Не дај боже да отвори уста, се онесвестувам во секунда, мириса на мртва мачка:kjotek:

:pos::pos::pos:

Порано многу се гнасев...некој од домашните или другарки да ми се напиеше од чашата немаше шанси јас после да се напијам :nenene:
Сега па не се гнасам доколку тој што ми се напил е чист! :smir:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.238
Поени од реакции
959
Се гадам, и тоа од многу нешта. Само да прокоментирам за Tiffany, не сум дошол до контакт со таков човек, но претпоставувам дека во таква ситуација ќе мора да се преместам на друго место... Впрочем, не сум толку сензитивен на такви мириси, се случува и во автобус, и во секакви гужви, и на студентски прашања, и на каса во маркети... Кога е поготово лето, едноставно е неизбежно.

Ама, некој да ми побара голтка или гриз, е не можам навистина! Ќе му оставам ако треба на крај едно мало парче. Исто така се гадам од заедничко јадење, на пр. сладолед со уште некој, или НЕ БИ БОЖЕ со повеќе луѓе (на пример, семеен ручек каде што сите треба да сркаат од една иста чинија со таратур, или што ти знам)!
Се гадам и од тоалети, поготово јавни! Колку сака нека се чисти, во јавен тоалет последно влегов пред 2-3 години и тоа во тој “перфектниот“ во ГТЦ и никогаш повеќе!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас многу се гнасам.Не можам да пијам од иста чаша, да јадам од иста чинија, да јадам со ист прибор за јадење...Се гадам, подобро ми е чисто.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Порано се гнасев поише,не давав да ми пијат од исто шише,или да ми гризаат од тостот и слично...Ама сеа ако не им даеш си ваков,таков...И си ја искоренив таа навика.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па ко помал да сега немам гајле :)

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
И сега се гадам од некој работи ама не толку како порано.Во основно се сеќавам таман си купив сендвич да јадам,еден другар ми побара да касни и му го дадов целиот после,јас не стигнав ни еднаш да каснам.Од шише некој да ми пие вода исто така не можам.На некој поблизок ќе му дадам,ама не и на секој шо го знам.Исто важи и за јадење од иста виљушка или лајца.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Се гадам од:
-испотени луѓе во сериозни установи (кога чекаат на ред на шалтер или во автобус)
-смрдливи мишки
-лош мирис кај мене во лифт, барем 3 пати неделно лифтот го начекувам како труе на небањатост, грди манџи или смрдливото средство-несредство за чистење на чистачката
-сркање јадење од иста чинија (ко што Тоше спомна)
-да ми гризнат од јадењето непознати луѓе или мал број познаници што едноставно ми се гнасни
-мрсни коси + бубуљичави лица + смрдлив здив
-заедничко користење крпи или чешли со било кој

Не се гадам од:
-да ми зборат ''гадливи работи'' додека јадам, е стварно можеш (скоро се`) што сакаш да ми кажеш, нема да ми се згади
-земање гриз и делење пијалок со повеќето пријатели

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
се гадам од некои работи ама не до толку, еве на пример кога ќе седнам до автобус и ќе се стави некоја бабичка што смрди на земја, па како да не се гадам, или во 57ца го сретнуваш љубе лигавиот како те зјапа (мило ми е што не сум женско)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.013
Поени од реакции
51.221
Ич уопште ама баш од ништо не се гадам сеа нормално ми сметаат смрдеа и такви ствари ама не преоѓам у пренамагање гриз давам на секој што му се јаде,не кршам ко буљаш некој ако му се јаде нека јаде e освен сладолед ,цигари исто допушувам без проблем sd а имам другар после фудбал вода не пие од “централа’’ ако трба ке скапе жеден ке седи ама не пие ако некој пред некој пиел па мајка јана :S

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Обично не :) ама на моменти да, зависи од расположението. Кога ги сакам сите :back: :pos: не се гнасам, кога сум и така и така пребирам :kesa:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Ne sum bas gnasliva licnost no ako zabelezam deka nesto ne mi se svira vo nekoja osoba vo vrska so higienata ili slicno ednostavno ke mi bide gnas i zdravo da pravam.A moze da se rece deka ima takvi licnosti ednostavno da ti se odmilat da stoes so niv a ne pa da delis pribor za jadenje ili neznam sto drugo

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Не сум баш, гадлив, ама до некој степен и сум. Значи не можам да пијам од иста чаша, прибор... па дури ми се гади некој ако ми побара да се напие од моето сокче.. и слични работи.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Се гадам од:
-испотени луѓе во сериозни установи (кога чекаат на ред на шалтер или во автобус)
-смрдливи мишки
-лош мирис кај мене во лифт, барем 3 пати неделно лифтот го начекувам како труе на небањатост, грди манџи или смрдливото средство-несредство за чистење на чистачката
-сркање јадење од иста чинија (ко што Тоше спомна)
-да ми гризнат од јадењето непознати луѓе или мал број познаници што едноставно ми се гнасни
-мрсни коси + бубуљичави лица + смрдлив здив
-заедничко користење крпи или чешли со било кој

Не се гадам од:
-да ми зборат ''гадливи работи'' додека јадам, е стварно можеш (скоро се`) што сакаш да ми кажеш, нема да ми се згади
-земање гриз и делење пијалок со повеќето пријатели
Да го викнам Панчо ''Бајага'' додек јадеш да доо да ти праве маабет да видаш дали нема да ти се згади :pos::pos::pos::pos:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
порано кога бев помал се гнасев по малко..сега не се гнасам, ако се напие некој другар/ка, било кој шо се имам со него не се гнасам, дома понекој пат ако брат ми не дојаде јадам со негов прибор, или од негова чаша, додека тој не сака ни да помисле да се напие од чаша шо пиел некој др....

Kajgana Shop

На врв Bottom