Хипхоп културата надвор од нашите граници

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
И зошто само вака редите видеа? Барем ставете некој описи или причина зошто ја постирате песната. Ако е поради тоа што само ви се допаѓа, имате тема Хит на денот или така беше нешто слично името, па таму постирајте си.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
песнава да ви кажам точно незнам во кој албум се најдува од Тек Најн али мислам дека е неиздадена... ама е жими се e ВИРУС, заразна е ептен. Овај Тек е најмрднатата фаца во хип-хоп културата

... и тој на почетоко од видеото не е Тек, да не се збуни некој:pos2:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
песнава да ви кажам точно незнам во кој албум се најдува од Тек Најн али мислам дека е неиздадена... ама е жими се e ВИРУС, заразна е ептен. Овај Тек е најмрднатата фаца во хип-хоп културата

... и тој на почетоко од видеото не е Тек, да не се збуни некој:pos2:
да се покаже дека е набилдан.... ахахахах
иначе песнава е на некое це де издање featured не знам ни дали е издадено како и да е така го покажува кај мене ма WMP... песнава е старичка али flow-то му е... рефренот е....
на ова CD ко шо искача дека е има ненормално јаки песни...не си свесен какви песни има...со други артисти нормално шо настапуваат на истите.....

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Пред неколку страници постирав песна од Krizz Kaliko и видов дека на многу души им се допадна па си реков дај да постирам уште нешто од него. Инаку кратко био: братот е bff:pos2: на Тека нина, работи како придружен вокал на Тек многу одамна, а први самостојни песни мислам дека му датира од 2003, можи и порано не ме држете за збор. Првио албум издаден 2008 му се вика Vitiligo шо всушност е и името на неговата болест (губење на пигментот на кожата). За албумов се смета дека е важен дел за хип-хоп културата зошто има интересен начин на возење на ритам, значи вклучува 50% рапување, 50% пеење. За албумот Genius издаден 2009 ке ви пишам малку подоцна, да не биди многу набрзина, а сега уживајте во Krizz Kaliko - The Bidness (Feat. E-40 & DJ Chill)... добро нема баш да се изнауживате оти квалитето е срање али ако ви се бендиса слободно ке си ја симните HQ :helou:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.695
Еви ви една од мене.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Пред неколку страници постирав песна од Krizz Kaliko и видов дека на многу души им се допадна па си реков дај да постирам уште нешто од него. Инаку кратко био: братот е bff:pos2: на Тека нина, работи како придружен вокал на Тек многу одамна, а први самостојни песни мислам дека му датира од 2003, можи и порано не ме држете за збор. Првио албум издаден 2008 му се вика Vitiligo шо всушност е и името на неговата болест (губење на пигментот на кожата). За албумов се смета дека е важен дел за хип-хоп културата зошто има интересен начин на возење на ритам, значи вклучува 50% рапување, 50% пеење. За албумот Genius издаден 2009 ке ви пишам малку подоцна, да не биди многу набрзина, а сега уживајте во Krizz Kaliko - The Bidness (Feat. E-40 & DJ Chill)... добро нема баш да се изнауживате оти квалитето е срање али ако ви се бендиса слободно ке си ја симните HQ :helou:

Е ова е веќе ѕверско..ми се допаѓа..ито мноогу..малце жално за Криз заради болеста..ама јбг..ја иам ова дома,туку ти ми ја прати де..:)фалахх:)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Pesna za tipkata so gi disase raperite eve vi momci:D:D:D:D
abe ovaa gi disashe samo onie sho gi vregaat zenite, a kolku sho znam nema ta nisho protiv rap, samo ne saka da bida narekuvani kurvi, kucki itn itn :D

патем дечки еве уште еден пост, пошо тука станува збор за хип хоп и правците на хип хоп музиката .... сакам да ви презентирам еден помалце познат правец кај нас, наречен трип-хоп, станува збор за музика со основа од хип хоп, но нема рецитирање, оти ако би имало би било мејнстрим, се надевам деке ќе ве бендиса, одлична музика за кулирање .... позз

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ll cool j-illegal search јак текст има песнава може ке се пронајде некој :):)

Kajgana Shop

На врв Bottom