Хипхоп културата надвор од нашите граници

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Новости од Виклер Скај:

Блог #1:
MNOGO DOBRE VESTI,malo losih vesti!

"OJHa svima,o viiii
dobri ljudi...

LOSE VESTI:

1.album "serija o dzordzu" pomeren za septembar.

2.kasljem,ubile me cigare i prehlada.

3.nisam oprao nove gacce ali sam ih nosio i sad imam vrlo cudnu boju na predelu medjunozja.

4.ako se ikada usudite da se vozite zapaljenim dirizablom kroz medjunarodni prostor a narocito nad predelima Uzbekistana,sve su sanse da ce da se srusi i da ce vas pojesti pleme uzbekistanskih crnih lavova-a to su mnogo lose vesti za nekoga iz vase blize okoline.

DOBRE VESTI:

1.U Skopju sam vec nedelju i po..

2.jeo sam fantasticna rebarca kojih nema kod nas u BGD

3.upoznao sam lika iz kultne makedonske grupe SAF (sakam afro frizura)

4.on je producent.

5.Pa mi je producirao album

6>a snimili smo ga za 4 dana

7.koji donosim u Srbiju u utorak

8.i idem kod izdavaca u sredu..

9.a album se zove "hip hop nije umro samo mirise tako"

10. i hocu da vidim koliko vas interesuje da cujete prvi singl?

11.da li da ga okacim ovde?

12.a verujte mi da zelite da cujete..

13.HARD CORE NY SHIT!!!!!!!!!!!!

14 striktno repchuga!!!!

...
hoka hej fey dunnawey

???????????????????????????????????????"

Блог #2: PRVIIIIIII!!!

"hokahej fay dunnaway,(posto vidim da sad i marcelo pise surferi ja,eto,necu vise majke mi)

Prvi singl sa albuma "hip hop nije umro samo mirise tako" zove se "AJMO"...hm,ne bas originalno,imajuci u vidu da se i na "ortacima" jedna pesma zvala tako.
Ali,ovde imam za gosta jednog od najboljih repera Makedonije a u pitanju je LD PISTOLERO iz grupe GREENOUT,koje vam savetujem da potrazite po you tubovima i slicnim sranjima!!!!

Pesmu producirao DJ GOCE (SAF)

Mi skakali po studiju dok smo snimali

a sada cete i vi

jok i necete...

AJMOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

uskoro spot

uskoro album...

hokahej press play and...stagod

njiiIIIIIIIII!!!!"
ЊИ!!!!
Едвај чекам да излезе албумот да го земам и да се изонаквам еднаш на него. Виклер + Дј Гоце (САФ) лудила...песната шо ја пуштија е свршавања а за останатото да не прајме муабет.

Плус бонус инфо директно од устата на Виклер после настапот во Кастро
"Уште се незна, али шансе су големе да запалимо сцену на Егзиту" :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Геј Геј продакшн.. Океј, останува сеа уше Кацар од нл да се расипе, и да се преселам..

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ич не ја бидува песната, за целиот албум исто сумњам иако го немам чуено.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ич не ја бидува песната, за целиот албум исто сумњам иако го немам чуено.
Од албумот , има неколку добри траки вистина , но има неколку што текстовите се толку лоши што незнам.... значи чујте ја онаа со Тони што му е.... најлоша ...
ама сепак пола од траките се доста добри... :toe:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Од албумот , има неколку добри траки вистина , но има неколку што текстовите се толку лоши што незнам.... значи чујте ја онаа со Тони што му е.... најлоша ...
ама сепак пола од траките се доста добри... :toe:
Го преслушав албумот од пред некој ден. Албум на нивоу, според тој негов калибар.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Го преслушав албумот од пред некој ден. Албум на нивоу, според тој негов калибар.
Така е... може подобро ако се извадат неколку траки што газат репутација , но сака да си биде пуштан по кафулиња и диска?
Епа ќе праи и такви траки :toe:
Што и како праи си е само негово... не пипаме таму
Не е лош албумот...и толку :helou:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
вчера во Германија беше Ja Rule во еден клуб, па еве некој слики...

за саат време ќе постирам и некој клипови....:helou:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Уживајте за некоја година ќе има и кај нас некој од ваквите рапери.... Ако се лажеме:tapp:
Ништо кај нас никој не доаѓа бе.... Метод мен беше у Софија еве сеа ти покажуваш за Ја Рул а кај нас НИКОЈ.....
Малку треба да се соберат заедно нашиве рапери доста ми се дисови бифови и да напраат нешо заедно и да успеат да доведат некој таков рапер:duel:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
prav si brat ... kaj nas sekoj gleda za svojta slava i svoeto ime ... nikoj ne gleda da pomogne na i onaka propadnata Rap generacija vo mk i da donese kvalitetni Artisti pa da se poraduvame malku :(
Vo sofija dovagaa Ice Cube, Methodman Redma, ONYX, DJ Krush, Busta Rhymes, GURU, Lords of the Unda, del od Wu tang i koj li uste ne ... isto taka i vo Hrvatska Naughty y nature KRS i bla bla nogu nogu ... a kaj nas dojdoa samo DAS EFX vo 2000 Jeru, Afu i Guru :) ...

Pozdrav i podkrepete ja a ne truete ja, Rap mladinata.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Легијата изјавија дека пробуваат да ги донесат некои од големите рап артисти на нашето мак рап платно...се надевам тоа ќе се исполни и ќе укусиме РАП како што другите направиле...:helou:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
многу ми е подобра песнава снимана у студио ама не ја најдов така...

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Јас онака, слушам рап али не сум многу заразена :):):)
Од попознатите слушам: Snoop Dogg, Eminem, 2pac, Jay-z...има и други шо сега не можам да се сетам.
А од македонските слушам: единствена опција, легијата, пука козметика, тони зен, маријачи...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Уживајте за некоја година ќе има и кај нас некој од ваквите рапери.... Ако се лажеме:tapp:
Ништо кај нас никој не доаѓа бе.... Метод мен беше у Софија еве сеа ти покажуваш за Ја Рул а кај нас НИКОЈ.....
Малку треба да се соберат заедно нашиве рапери доста ми се дисови бифови и да напраат нешо заедно и да успеат да доведат некој таков рапер:duel:
Па имаш 15 години, нормално дека никој не бил дојден за тебе зашо на 10 години сите жмурка сме играле :)

Си чул за Das EFX? Jeru The Damaja, Afu Ra, Coolio, Guru?
Сите беа во Скопје и сите имаа пре пре предобри концерти.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Па имаш 15 години, нормално дека никој не бил дојден за тебе зашо на 10 години сите жмурка сме играле :)

Си чул за Das EFX? Jeru The Damaja, Afu Ra, Coolio, Guru?
Сите беа во Скопје и сите имаа пре пре предобри концерти.
Епа точно е тоа.... од овие сите знам само дека Хулио имаше наступ у Скопје коа бев малечок.... ама сега последно време нема скроз ништо.... мора да се инвестира и во оваа работа доста само некои старци носат.... сакаме сите да доат некои Рапери:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom