Хипхоп културата надвор од нашите граници

• Креатор на темата Креатор на темата ThugProphet
  • Време на започнување Време на започнување
хахах братче .. ни јас не го знам тој промаја хахахаха...
вака ние кои ги слушаме.. за мене ќе ти кажам све што е андерграунд у рапов македонски ...
Легија( сите 9 души си имаат и посебни кариери и под групи све слушам од нив )
Треба да се размисли колку се Легијата андерграунд...
После глеам си се фатил за Слаткар.. па океј неговото име е Слаткаристика .. и е во Токсикологија која како цел бенд е добра.. Посебно Желе.. еден од најдобрите рапери у македонија и има текстови кои кинат...
Кур кинат Слаткар и Желе . Најклитовлажнаторските ,уфураните и кретенските фаци у македонија се они двајца . Немаат појма за ништо од хип-хоп културата, само си тераат свој филм и пробуваат да
извадат пари од нереализирани интелектуалци.
САФ ( огромна група но малку праат пауза сега ..) ,
САФ се малце комерцијален рап ама закон се , имаат интересни текстови.

Хмзз ме интересира нешто. Се прават во Македонија дисови меѓу раперите?

Треба да се размисли колку се Легијата андерграунд...

Кур кинат Слаткар и Желе . Најклитовлажнаторските ,уфураните и кретенските фаци у македонија се они двајца . Немаат појма за ништо од хип-хоп културата, само си тераат свој филм и пробуваат да
извадат пари од нереализирани интелектуалци.

САФ се малце комерцијален рап ама закон се , имаат интересни текстови.

еј братче... Легијата се андерграунд... можат да станат они многу лесно комерцијала.. али го знам Ронин и на оваа тема иам зборено и ми има кажано баш : што да стануеме комерцијала.. кога и вака сме си успешни зашто да тргаме по тој пат.. а ако некој сака да е комерцијала јас не му се мешам:
а за Желе... брат извини ама текстовите на желе се ... одлични... многу добри и едини рапер у македонија што праи цело време мировни дисои како добро за сите рапери цело време...
а не сум кажал дека не се добри Саф.. јаки сее... им го иам це-де то хаха :) тоооп се ;)
и за дечкото што праша... има брат дисови.. секако :wink:
Најпознат дисс. хахаха на КОНТРА НАПАД - РЕСПЕКТ ... дис за Наско и Коска .. а траката е сега најбоље нивна и најјаките шутки паѓаат на таа трака... иначе иам и доста дисои од Ајс за Спирт и иам еден од Наско за Рнс а типот од што не го бива... значи .. у дис за Тонио пее со крадени рими од самиот Тонио....:toe:

хахах епа токсикологија се бенд...од 2007мата година... најдобрите траки ги напраиа во 2008мата :helou:

хахах епа токсикологија се бенд...од 2007мата година... најдобрите траки ги напраиа во 2008мата :helou:
Поентата му е дека не се бенд , не свират на инструменти , туку се група :)

vo makedonija najbolji primeri za underground se dns kemp skupi underground i dr legijata mislam deka ke ide na komercijala daj boze da ne bide komercijala:toe:

vo makedonija najbolji primeri za underground se dns kemp skupi underground i dr legijata mislam deka ke ide na komercijala daj boze da ne bide komercijala:toe:

епа едно известување братче... Кемп е во Легијата пак се 9 души нели ;)
така да види си... а не веруем дека ќе идат ... не им треба вистина..

и океј сега.. бенд.. мислев на група... си свативте мислам.... хахаха :smir:

a metalot e treskanje od zemja i derenje ko nenormalen

И се испровоцира и напиша глупост.. И сега среќен ?? Стереотипна /Искомплексирана особа...
Рапот е рецитирање , get over it . Ако рапот го доживуваш како поезија , рецитирање е на битови , не е пеење сигурно .
А Металот е многу покомплексен од трескање од земја и дерење .. Треба да чуеш пред да збориш ...

И се испровоцира и напиша глупост.. И сега среќен ?? Стереотипна /Искомплексирана особа...
Рапот е рецитирање , get over it . Ако рапот го доживуваш како поезија , рецитирање е на битови , не е пеење сигурно .
А Металот е многу покомплексен од трескање од земја и дерење .. Треба да чуеш пред да збориш ...

Океј мудар дечко ајде сега оди продавај догми на друг :smir:

...И поентата ти беше ?

Поентата ми беше дека џабе го напиша тоа кога никој не го занима. Да не си некој музички поткован тип да пресудуваш дали рапот е музика. Ако не си знаел пости и инструментален рап каде учествуваат и по 10 изведувачи кои свират на интрументи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom