Да не ги забораваме Клан Исток, кои шират хип хоп култура на свој посебен начин, особено Браќа по крв, кои издадоа книги, во кои тематиката е хип хоп културата и нејзиното ширење. Во последната книга,
Аспекти на Македонскиата урбана култура - Хип Хоп Македонија, на долго и широко, од почеток па се до денес, раскажуваaт за културава, која, од новороденче, прерасна во една урбана силуета на модерното време. Да, и таму се спомнати САФ, но ајде проверете во какво светло. Токму таму пишува дека сега моментално живеат на стара слава, а нема да ме чуди ако продолжат така. Каде е Пикиспи сега, кога Славе душа вади, трча од град до град, држи предавања за хип хоп културата? :kesa: Каде се сите тие сафизми или не знам што??? :kesa: Помина тоа време кога САФ, нарочито Пикисипи се чукаше во гради дека тој има постигнато сЕ во оваа урбана култура. Да не напоменувам дека типот има трака против дрогата, а минатата година, кога правеше жрука во Битола, дојде натрипан 300 (Си го крши зборот). За уште поинтересно да биди, не знаеше што да пушта, за да крени публика, сем две три песни, кои за некое чудо, на среќа ги потрефи...
Ако зборуваме за емисијата што ја води, еве ќе земеме пример
Мак-рап спотови што НЕСОМНЕНО заслужиле да се најдат на телевизиските екрани:
ВОЈНИК, АГО & НЛО - АГОНИЈА!
Легијата - Нема ни грам сомнеж
Легијата, Џи Мадафанк & Алич - Бонус Трака
Сив Дом - Епицентар
(Сега уште два спота од Сив Дом ќе излезат)
Клан Исток - Пријател
Клан Исток - Рапери во криза
Клан Исток - О, не
Клан Исток - Кој е кој
...и еден куп други, што не се ни знае дека постојат...
И наместо Пикисипи да презентира МАКЕДОНСКИ Хип Хоп, тој си фура амерички филм, стиркно EastSide што е уште потрагично.
Да не напоменувам дека не го ни спомна најголемиот поет што некогаш застанал на светската рап-сцена - Тупак, а токму на истиот датум кога Тупак почина, Пикисипи водеше емисија на А1. Тоа за мене е бизрана работа. Каде се еве и спотовите на САФ?? Каде е спотот Сафари, во кој типот што бега, Пикисипи го именува како Аго? Ајде нека стави барем негови спотови, да знаеме дека еве ќе има нешто македонски.
Да не трујам многу... Не е во ред она што го прави. :nenene: Ако сака да личи она на емисија, треба да промени многу работи, а за почеток, да си го зголеми фондот на зборови, зашто онака ми личи ко дедо ми да ја води емисијата. Брат ми, што не може да поднесе рап :nesvest: се запраша зошто Пикисипи не кажува некое инфо за сите тие групи и артисти чии спотови ги пушта
(беше приморан да седи и да гледа со мене
).
Можам живот да ставам на коцка дека Џака или Аго би воделе 100 пати подобро од Пикисипи.
Поздрав:salut: