Bro NAS slusas li a dali slusas Jadakis,ili nesto od nasive:Frenkie,EdoNoz??Koj e toj???da ne mislish Nas?
Ama prijatel si mi per fala ti mnogu cto mislis taka,ama ako najdesoki_man cto ги лажеш луѓево? Дај не заебавај, нели ти ги слушаше Цеца, Кеба, Миле Китич и Гранд ѕвездите. Остај ги нека си зборуваат луѓето за рап, хип-хоп и сл., ти не си компетентен за да им се мешаш у дискусија. Гледај си го ти фан клубот на Индијана, кој морам да ти кажам дека е најинформативен од сите фан клубови, и бркај работа.
ПС Дај бе не се цитирај сам себе:pos2:
RESPEK:pos2:
Kazi za sto da se pisuva pa da pisuvam nesto drugo ,Brat.. Ko ne se odbiras od VISTINSKI HIP HOP, daj ne trujaj so 50 i so Eminem. Si kaza sto mislese za niv. AKo nemas nisto drugo da kazis. ostai ne trujaj so istoto pa istoto..
Deka SAF se najbolji, ne se soglasuvam, kako i site sto znaat sto e Hip Hop. Ima mnogu podobri izveduvaci, poedinci ili grupi. Samo sekoj so vkusot. Ima eden kup fakti deka SAF ne se najdobri. Ke trgnam od izjavata na Piki Sipi na MTV-Adria, kade izjavi deka vo Makedonija nemalo rap-scena, deka tie bile EDINSTVENI, deka SAF zaedno so ZORD Produkcija se zalagale za :pronajduvanje" na mladi talenti. E sega, prvo, kaj ke gi stavime DNS Produkcija, na celo so Ago, koj e najstariot raper vo Makedonija, koj dusa dava za da ima povekje rap vo drzavava???? Kaj ke gi stavime Legijata na Prokolnatite, tie 7 dusi koi isto taka go krenaa rapot na edno zavidno nivo?? Ili toa bese po zasluga na SAF?? Daj molim te... Odi zborni so Ago ke ti kazi koj e najdobar, t.e. ke ti kazi deka nema najdobri. Citaj go potpisot moj i ke ti stani jasno.Bravo za toj so ja otvori temava.
Jas pocnav so Eminem (kako i sekoj). Od Eminem najvise mi e milo na dusa da ja slusam "Lose Yourself". Taa mi e najomilena traka. Posle od stransko slusam/v Cypress Hill, Snoop Dogg, Eminem, 2pac i dr. Od nase makedonsko najvise gi slusam i najvise gi postuvam S.A.F. Najbolji se. Isto taka od poedinci go slusam Noz.
I sute ednas bravo za toj so ja otvori temava.
E za toa go nejkam toj piki sipi.Tipceto misli deka e nesto so ne e definitifno,ako smeta deka ja ima slavata na 2pac,Eminem strasno se lazi.Deka SAF se najbolji, ne se soglasuvam, kako i site sto znaat sto e Hip Hop. Ima mnogu podobri izveduvaci, poedinci ili grupi. Samo sekoj so vkusot. Ima eden kup fakti deka SAF ne se najdobri. Ke trgnam od izjavata na Piki Sipi na MTV-Adria, kade izjavi deka vo Makedonija nemalo rap-scena, deka tie bile EDINSTVENI, deka SAF zaedno so ZORD Produkcija se zalagale za :pronajduvanje" na mladi talenti. E sega, prvo, kaj ke gi stavime DNS Produkcija, na celo so Ago, koj e najstariot raper vo Makedonija, koj dusa dava za da ima povekje rap vo drzavava???? Kaj ke gi stavime Legijata na Prokolnatite, tie 7 dusi koi isto taka go krenaa rapot na edno zavidno nivo?? Ili toa bese po zasluga na SAF?? Daj molim te... Odi zborni so Ago ke ti kazi koj e najdobar, t.e. ke ti kazi deka nema najdobri. Citaj go potpisot moj i ke ti stani jasno.
Pozdrav. Ima za diskusija ovde, samo projavete interes. Ete i KikoMc ke se prikluci, jas toa so sigurnost go znam.:smir:
Пикисипи, е навлечен на американски стил на живот..Уште нема сватено дека Македонија не е Америка, и скопските улици не се улиците на Њу Јорк!!На емисијата Хип Хоп Теза, некако многу амерички стил и на зборвањето ми тера некако(му дава некаков сленг) што е алергичен за уши..Треба да се има македонски бренд ...(на грешка ми се стегна ентер, извинете)пикисипи .. абе не е лош ама не е најдобар и не е единствен да се занимава со рап .. нема рап во мкд, пфф... не можеме да се споредуваме со други земји ама има и кај нас рап .. значи ја и еден куп други луѓе у мкд џабе снимаме? ајде бе .. нема веза ај ..
што слушам од рап/хипхоп? уф голема долга листа ај ќе пробам да набројам неколку: B.I.G., Immortal Technique, Big Pun, Fat Joe, Wu Tang, Cypress Hill, Big L, Show & AG, Chino XL, Killa Army, M.O.P., Nas ... итн итн, ај ова крај му нема
поздрав!
Пикисипи, е навлечен на американски стил на живот..Уште нема сватено дека Македонија не е Америка, и скопските улици не се улиците на Њу Јорк!!На емисијата Хип Хоп Теза, некако многу амерички стил и на зборвањето ми тера некако(му дава некаков сленг) што е алергичен за уши..Треба да се има македонски бренд ...Пример, Агопикисипи .. абе не е лош ама не е најдобар и не е единствен да се занимава со рап .. нема рап во мкд, пфф... не можеме да се споредуваме со други земји ама има и кај нас рап .. значи ја и еден куп други луѓе у мкд џабе снимаме? ајде бе .. нема веза ај ..
што слушам од рап/хипхоп? уф голема долга листа ај ќе пробам да набројам неколку: B.I.G., Immortal Technique, Big Pun, Fat Joe, Wu Tang, Cypress Hill, Big L, Show & AG, Chino XL, Killa Army, M.O.P., Nas ... итн итн, ај ова крај му нема
поздрав!
АКО НЕ ВЛЕГВАШ ВО ВОДА, БАРЕМ НЕ ЈА МАТИ ВОДАТА!!!(тоа важи за Пикисипи, да не бидам погрешно сватен)abe vazno se obiduvaat...