Трпението на македонските граѓани се намалува!

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Граѓаните на Република Македонија веќе стануваат нетолерантни кон властите во Скопје, како и оние во Брисел!

На македонските граѓани од домашните политички субјекти им е дојдено преку глава од ветувања, секојдневни препукувања, инаетења, меѓусебни плукања, дневно политички поени!

Ние сме тие што сме жртви на изолација од другите земји, ние сме тие што живееме (посреќните од нас) со 200 евра месечна плата, кабловски интернет и некој студент кој доби вредносен ваучер да си купиме компјутер на 60 рати!

Не смееме да бидеме заложници на европските и домашните суети, бизнис планови! Тоа делува врз нашата слобода, нашето секојдневно живеење и егзистирање.

Се надевам дека ќе наидам на сериозна поддршка од целата македонска јавност!

Имено во оваа прилика барам да се отпочне некаква петиција која ќе биде пратена на македонските како и странските (предимно европските) политичари и политички групи!

Последната вест дека Словенија нема да може да и даде конечен датум за старт на преговорите ја прели чашата на трпеливост. Имено според кажаното од европската комисија, политичката клима во земјата е главната причина за таквиот потег. Додека Груевски, Шеќеринска, Тачи и Ахмети си играат политички каубојци и индијанци, тоа секојдневно го трпиме ние обичините граѓани на оваа земја!

N

n/a

Гостин
No comment...
(seti se koga Crni si igra so slushalkite i pravi fonija na mikrofonot)...
vo eden mnooogu dobar film.
Ali ne driblaat bate...ko Maradona nek si ebe...:vozbud:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Makedoskiot narod ja okrivuva vladata koga tie ne se krivi, krivinata e vo zapadot, albanskoto malcinstvo i vo sdsm.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
No comment...
(seti se koga Crni si igra so slushalkite i pravi fonija na mikrofonot)...
vo eden mnooogu dobar film.
Ali ne driblaat bate...ko Maradona nek si ebe...:vozbud:
И на крај ќе ни стегнат гол со рука.. а ние ќе си ја гледаме снимката после 20 години...ааххх неее :tv:

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Makedoskiot narod ja okrivuva vladata koga tie ne se krivi, krivinata e vo zapadot, albanskoto malcinstvo i vo sdsm.
Не е само во СДСМ и албанското малцинство. Во сите е!

ВМРО-ДПМНЕ - паѓа на евтини провокации од СДСМ (па тоа им е работа како опозиција), се однесуваат како политички наивници и ги употребуваат ДУРИ и владините портопароли да одговораат на политички прашања. Тоа е работа на Бичиклиски.
Друга работа, ВМРО-ДПМНЕ ги става личните и партиските НАД македонските интереси. Со цела сила сакаат да се задржат на власта и да ја затемелат таа позиција до толку што трошат милиони евра за глупави кампањи и водат инает со СДСМ и ДУИ место еден добар политички договор.

СДСМ - Без никаков план за работа, обезглавени, последната сламка им е претстедателот Бранко Црвенковски кој им покажува што/како да прават ДУРИ некогаш и тој замрсува прсти (последниот говор во парламентот - годишното обраќање, на се тоа ми личеше само не на аполитичен претседател на сите граѓани).
Се зафаќаат на секакви глупости, по секоја цена да ги блокираат реформите и да се расплачат пред Брисел дека Груевски не им дава убаво бонбонче!

ДУИ - Партија на хоштаплери, воени богаташи, наркобосови и се со префикс на криминал. Сакаат да дојдат до власт САМО да ги си исполнат своите криминални апетити, а к** ги боли за албанското малцинство во Македонија. Само ефтини фрази пред ТВ, албанското и американското знаме врзани во чвор и дежурни плачковци на американците и на европјаните ако некој ги згазне по ногата. Најлошата политичка формација што имам видено во историјата на балканската политика. Плус тоа, главни предизвикувачи на политичка нестабилност во Македонија, благодарение на своите „команданти“.

ДПА - Детето со синдром на посвоено дете во политичката фамилија. Редовно си бараат жртва да исплукаат, дури некогаш не гледаат ни каде плукаат (во сопствените партнери). Патат од комплекс дека не го освоија мнозинството кај албанците и се трудат да докажат дека се поголема партија од онаа на ДУИ. Им доаѓа да си каснат од гзот што им помогнаа на ДУИ да влезат во политичкиот живот во Македонија (главни преговорачи за креирањето на Охридскиот договор и гласноговорници на Ахмети во 2001).

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Не е само во СДСМ и албанското малцинство. Во сите е!

ВМРО-ДПМНЕ - паѓа на евтини провокации од СДСМ (па тоа им е работа како опозиција), се однесуваат како политички наивници и ги употребуваат ДУРИ и владините портопароли да одговораат на политички прашања. Тоа е работа на Бичиклиски.
Друга работа, ВМРО-ДПМНЕ ги става личните и партиските НАД македонските интереси. Со цела сила сакаат да се задржат на власта и да ја затемелат таа позиција до толку што трошат милиони евра за глупави кампањи и водат инает со СДСМ и ДУИ место еден добар политички договор.

СДСМ - Без никаков план за работа, обезглавени, последната сламка им е претстедателот Бранко Црвенковски кој им покажува што/како да прават ДУРИ некогаш и тој замрсува прсти (последниот говор во парламентот - годишното обраќање, на се тоа ми личеше само не на аполитичен претседател на сите граѓани).
Се зафаќаат на секакви глупости, по секоја цена да ги блокираат реформите и да се расплачат пред Брисел дека Груевски не им дава убаво бонбонче!

ДУИ - Партија на хоштаплери, воени богаташи, наркобосови и се со префикс на криминал. Сакаат да дојдат до власт САМО да ги си исполнат своите криминални апетити, а к** ги боли за албанското малцинство во Македонија. Само ефтини фрази пред ТВ, албанското и американското знаме врзани во чвор и дежурни плачковци на американците и на европјаните ако некој ги згазне по ногата. Најлошата политичка формација што имам видено во историјата на балканската политика. Плус тоа, главни предизвикувачи на политичка нестабилност во Македонија, благодарение на своите „команданти“.

ДПА - Детето со синдром на посвоено дете во политичката фамилија. Редовно си бараат жртва да исплукаат, дури некогаш не гледаат ни каде плукаат (во сопствените партнери). Патат од комплекс дека не го освоија мнозинството кај албанците и се трудат да докажат дека се поголема партија од онаа на ДУИ. Им доаѓа да си каснат од гзот што им помогнаа на ДУИ да влезат во политичкиот живот во Македонија (главни преговорачи за креирањето на Охридскиот договор и гласноговорници на Ахмети во 2001).
Vidi vaka, Romanija i Bugarija i Slovenija nema problem so albansko malcinstvo a site se pred nas 20 godini, romanija i bugarija do vcera neznaea sto e mastika i i farmerki a sega ni se smeat.
Srbija sto beshe vo 3 vojni i bombadirana i sto ne mora sekoj da dava pravila i sekogash koga ne mu pasuva na nekoj da se zakanuva so 2001 e pred nas vo ekonomski plan i vo ekonomski rast.
Ama kako sekogash narodot nash nejke da go gleda toa, tuku ajde da ne gi ozkrivuvame morame sozivot da imame za sekoja cena ako treba i decata ke gi naucam albanski i ke gi ucam deka makedonija ne e za makedoncite tuku za albancite.:tapp:

PS. Mislis deka e vo pravo da deme penzii na teroristi i drzaaven jazik da e albanski samo da vlezime u nato?

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Никој не вика да се претопиме едни во други. Плус тоа 90% од албанците интелектуалци тоа им е јасно. Тие што свртиле на CNN, или на други телевизии, гледале некој филм им е јасно дека единствено ќар да имаме сите е каков-таков етнички соживот.

Проблем е со политичките наивни партиски војничиња, оние со исперен мозок за голема Албанија, за не знам што и како, кои ДУИ и слични на нив (АНА) ги злоупотребуваат да дојдат на власт.

Што мислите вие, во војната 2001год кои ветувања ги даваше Ахмети?!

Да не гинеа толку илијадници албанци за да се зборува на албански во парламентот а?

Тоа и тогаш и сега беше јасно дека ги залажија да добијат власт ветувајки им голема Албанија!

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Никој не вика да се претопиме едни во други. Плус тоа 90% од албанците интелектуалци тоа им е јасно. Тие што свртиле на CNN, или на други телевизии, гледале некој филм им е јасно дека единствено ќар да имаме сите е каков-таков етнички соживот.

Проблем е со политичките наивни партиски војничиња, оние со исперен мозок за голема Албанија, за не знам што и како, кои ДУИ и слични на нив (АНА) ги злоупотребуваат да дојдат на власт.

Што мислите вие, во војната 2001год кои ветувања ги даваше Ахмети?!

Да не гинеа толку илијадници албанци за да се зборува на албански во парламентот а?

Тоа и тогаш и сега беше јасно дека ги залажија да добијат власт ветувајки им голема Албанија!
Druze ako mislis deka ne 80 posto od albancite ne se za Golema Albanija vo golema zabluda si, eve vidov mozda ke odrzat referendum na Kosovo za priklucuvanje na Albanija.
Ubavo rece eden covek, "Albancite vo Makedonija se kako eden ogromen kamen vrzan okolu nashiot vrat od sto do den denes nemozime da trgnime od mesto".

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
10101 samo ti izgleda ne go imas cueno noviot uslov za start na pregovorite od evropskata komsija a toa e
-Fer i demokratski predsedatelski i lokalni izbori vo 2009!:pos2:

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Druze ako mislis deka ne 80 posto od albancite ne se za Golema Albanija vo golema zabluda si, eve vidov mozda ke odrzat referendum na Kosovo za priklucuvanje na Albanija.
Ubavo rece eden covek, "Albancite vo Makedonija se kako eden ogromen kamen vrzan okolu nashiot vrat od sto do den denes nemozime da trgnime od mesto".
Ама ако каменот го фрлиме ќе паднеме со нив во бездна!:helou::salut:

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
10101 samo ti izgleda ne go imas cueno noviot uslov za start na pregovorite od evropskata komsija a toa e
-Fer i demokratski predsedatelski i lokalni izbori vo 2009!
...Зборувам за датумот што требаше да го добиеме, а ветен од Словенија која отпочнува со претседателството.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ne ste mi jasni....decinja....USTE VREUVATE VO DEDO MRAZ????....:)
Abe JASNO I GLASNO ...nema NATO , nema EU za Makedonija.......sto pobrgu pocnete da sobirate pari za onie od tri kilotona , tolku podobro........seuste se bagatela eftini....

Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
Последната вест дека Словенија нема да може да и даде конечен датум за старт на преговорите ја прели чашата на трпеливост. Имено според кажаното од европската комисија, политичката клима во земјата е главната причина за таквиот потег.
Da dades dopolnitelna informacija ?
Linkovi, izvor, tekst, koj, kako, sto...od kade e i koj ja plasira "poslenata vest" ?

Ne deka ne ti veruvam, nego za da se ubedam deka ne stanuva zbor za manipulacija i dezinformacija.

B

Borg_Drone

Гостин
Колку и да се граѓаните нетрпеливи пак е џабе.Никој ништо нема да превземе.И што ако се поднесе на пример петиција мислиш дека ќе има тоа ефект :)

Џабе е.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Da dades dopolnitelna informacija ?
Linkovi, izvor, tekst, koj, kako, sto...od kade e i koj ja plasira "poslenata vest" ?

Ne deka ne ti veruvam, nego za da se ubedam deka ne stanuva zbor za manipulacija i dezinformacija.
Duri i mnogu socno kaza BIVSA JUGOSLOVENSKA RAPUBLIKA MAKEDONIJA , ..........mora covekot da gi sledi upatstvata na EU.. :)
A be odamna ve sovetuvam...: a vidis evropeec udri, mavaj.... sto bi rekol Zevs : budi djubre do kraja... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom