Круг на пријатели

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Нормално пријателите се основниот и еден од најбитните факти на нашето секојдневие, фактор кој влијае на нашето расположение, на нашата интелигентна надоградба, на нашата харизма, на нашата нервоза, тага, радост, насмевки...
Сепак, секој од нас верувам дека има различни кругови на пријатели, дали пријатели од школо/факултет, работа, маало..И секако односите со пријателите од различните групи се различни.
Дали вие ги класифицирате вашите пријатели, во смисол на:со оваа група пријатели одам на кафе, со оваа учам, со оваа не сум толку близок/блиска...Кој е вашиот критериум?
Дозволувате ли премин од една група пријатели во друга? Дали самите имате разграничено во која група на ваши пријатели вие спаѓате и во кој случај се трудите да станете дел од поблиската група пријатели на некој ваш пријател?
Конечно, кои пријатели најмногу ги цените, кои би ги поканиле на вашата скромна роденденска журка на пример и што правите кога на пријателите од еден круг не им се допаѓаат пријателите од другиот круг?:helou:

кругот е малечок а во него сме ситееее....:smir:

што правите кога на пријателите од еден круг не им се допаѓаат пријателите од другиот круг?:helou:

ништо ...за тоа нема лек. неможеш ти да натераш некој да се дружи со луѓе што нему не му се допаѓаат.

:helou: Pravi prijateli se onie so koi i da ne se gledate ili slusate , vi se vo srceto i pri sredba kako vcera da ste se videle .i mozete bez problem da se otvorite za najdlabokite cuvstva .A ima prijateli so koi cesto se gledate ili slusate no sepak ne se del od vas . Pravoto prijatelstvo se cuvstvuva .:smir: :smir: :smir:

:helou: Pravi prijateli se onie so koi i da ne se gledate ili slusate , vi se vo srceto i pri sredba kako vcera da ste se videle .i mozete bez problem da se otvorite za najdlabokite cuvstva .A ima prijateli so koi cesto se gledate ili slusate no sepak ne se del od vas . Pravoto prijatelstvo se cuvstvuva .:smir: :smir: :smir:

Ммм не зборам за правите пријатели, нормално дека кругот на прави пријатели се чувствува со срцето и најчесто го чуваме како злато. Но што станува со останатиот дел од пријателите?

Мал круг на вистински проверени пријатели!
Сосем доволно за мене.
А познаници...ги имам многу.

~*~

Дали вие ги класифицирате вашите пријатели, во смисол на:со оваа група пријатели одам на кафе, со оваа учам, со оваа не сум толку близок/блиска...Кој е вашиот критериум?

Секако дека ги класифицирам пријателите, се е многу поедноставно и средено кога е поставено во одредена категорија (група).
Само што кај мене критериумите за пријател се исти за сите групи, добро знам со кој тип на луѓе се сложувам и делам мислења, кои луѓе ги ценам за нивната интелегенција и појава, со кои луѓе се дружам само затоа што така ми налагаат околностите.
Битно е некој да биде квалитетна личност за да го сврстам во било која група на пријатели.

Дозволувате ли премин од една група пријатели во друга? Дали самите имате разграничено во која група на ваши пријатели вие спаѓате и во кој случај се трудите да станете дел од поблиската група пријатели на некој ваш пријател?

Никогаш не се трудам да бидам дел од некоја одредена група или пак да преминувам туѓи категории, со одредени луѓе се наоѓаме на одредена бранова должина која нема зошто да се менува ако ни одговара.
Не сакам да мешам луѓе од различни групи зошто тие се толку далечни и различни меѓусебе што тоа е просто невозможно.
Сакам многу различни луѓе во близина кои не баш можат да се стават на едно место.

Конечно, кои пријатели најмногу ги цените, кои би ги поканиле на вашата скромна роденденска журка на пример и што правите кога на пријателите од еден круг не им се допаѓаат пријателите од другиот круг?:helou:

Кога би имала роденден би го чекала неколку денови по ред со сите кои ги сметам за доволно блиски а сепак премногу различни за да ги соберам заедно.
:te ljubam:

Секако дека ги класифицирам!
1.Пријатели(оние со кој што споделувам се и добро и лошо,ги има во мал број)
2.Другарчиња(со кои се гледам повремено,на кафе,на журка,за зазање)
3.Познаници(ги има повеќе,онака).
Преминување од една во друга категорија може да се случи,ако оценам дека некој има доволно квалитети да ми стане пријател или другарче!или обратно,ако оценам дека ги изгубил квалитетите!:pipi:

Хаха, мене на МСН ми се поделени како...
1..Другари
2..Ко-Другари

....како пилот и ко-пилот ....

Не разграничувам. Имам одреден круг на добри другари со кои
се дружиме секојдневно, споделуваме, одиме заедно(некогаш не сите) со еден збор се дружиме максимално.
И најчесто не се мешаме со други друштва. Не дека сме чудаци туку тоа што неможе секој да се вклопи во нашето однесување и слично.
дот.

Точно така... вистинското пријателство е како вистинската љубов... го осеќаш у желудник...

Најдобри другари имам двајца. Доволно ми се, бар знам дека ми се вистински пријатели и навистина ги чувствувам како родени брат и сестра.
Познаници имам катаљарда, ама кругот на пријатели преферирам да ми е помал.

Голем ми е кругот на пријатели... И да, одвоени ми се во групи, едни ми се за на кафе и бош муабети, други за учење, трети за излагање... И една посебна група што јас ја нарекувам живот. Само четворица се во групата живот. И како што кажа Анкица, со нив можам да не се видам по цел месец, ниту пак слушнам. А сепак знам дека со мене... И луѓето од оваа група, можат да бидат и за искачање, и за бош муабети, а другите не можат да бидат во "животот":pipi:..

Хм... Имам еден куп другари, што можеме да направиме муабет од време на време, да се мајтапиме на факс и сл, а вистински пријатели имам само неколку кои што ми се имаат најдено во секакви сиутации (а и сум му се нашол кога биле во мака).

Имам друштва за се и сешто, пријатели и другари, и за дрогирање, и пиење и дружење, и кафиња буквално за се :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom