Setsuko
Модератор
- Член од
- 29 јануари 2006
- Мислења
- 6.406
- Поени од реакции
- 5.972
Се пишува семафор, а не семавор. :wink:доста со тоа.. се пишува семавор.. се чита семафор :helou:
Се пишува семафор, а не семавор. :wink:доста со тоа.. се пишува семавор.. се чита семафор :helou:
И одговор: незнам, некој луѓе...Го имам забележано во неколку постови, пример:
“КоЈ луѓе беа таму?“!
Како се пишува овој збор кој е болдиран? Како се членува, и што по ѓаволите не е во ред со него во текстот?Вест напиша:Кој го легнал канделабарот на плоштад?
Татко и дете (на слика) минуваат покрај новите канделабри со рефлектори, кој вчерашниот ден го мина легнат на плоштадот Македонија. Паднатиот канделабар се наоѓа точно на преминот од плоштадот Македонија кон истоимената улица.
*не сум сигурен. Џокер. Повикај го, господинот дупло Г.Кој ја легнал канделабрата на плоштад?
Татко и дете (на слика) минуваат покрај новите канделабри со рефлектори. Една од нив*, вчерашниот ден го мина легната на плоштадот Македонија. Паднатата канделабра се наоѓа точно на преминот од плоштадот Македонија кон истоимената улица.
Не, не ме сфати...Јас да се обидам, јас... јас =)
*не сум сигурен. Џокер. Повикај го, господинот дупло Г.
Инаку канделабра не, фенер да. Мислам... ова е нонсенс. :S
Правилната форма е ни` (не знам како се пишува витински И со апостров точно над него) бидејќи е нагласување на личност. Во право си.Што е правилно за кратка заменска форма? Нам ни донесоа, или нам нѝ донесоа? Би требало да е ова второво, бидејќи има и негација НИ... Никаде не го сретнувам ова, поради тоа не го пишувам. А отсекогаш сум се прашувал...![]()