Секти

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не сум компетентен да одговорам. Можам да дадам само мислење мое.
Сатанистите, оние кои прават ритуали и знаат како да ги направат истите за да се исполни некоја задача, се поделени на повеќе групи. Некои веруваат во сатаната, а некои се сметаат самите себеси за Богови. Оние кои носат црни маици само со некој метал-бенд, со кожи и железа на рацете, на забите, пирсови по лицето, тие се нешто како wannabe сатанисти, кои немале време да се едуцираат... и му доаѓа нешто како изгубени во времето.
Абе може некој вели дека по некоја основа не се сатанисти (по која!?) еве и ФБИ вика “не,сатанистите не убиваат“...
Но од друга страна самите извршители на делата си кажуваат дека тоа го сториле во името на сатаната.
Дека ритуал во кој отсекувале глави,гради од жени,раце и ги боделе жртвите 666 пати - било во име на сатаната.
Самите оние кои го сториле тоа.

“Остај ги овие бе шо знат тие шо е сатанист“...

Satanic Murder Shocks Argentina

Две ќерки лични на татка си,го искасапиле и цртале со нож по неговото тело (татковото) за време на ритуал...

A Finnish court jailed a 24-year-old man for life on Wednesday for the murder of a male friend in a satanist ritual involving torture, cannibalism and necrophilia.

Сатанистичка журка...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абе може некој вели дека по некоја основа не се сатанисти (по која!?) еве и ФБИ вика “не,сатанистите не убиваат“...
Но од друга страна самите извршители на делата си кажуваат дека тоа го сториле во името на сатаната.
Дека ритуал во кој отсекувале глави,гради од жени,раце и ги боделе жртвите 666 пати - било во име на сатаната.
Самите оние кои го сториле тоа.

“Остај ги овие бе шо знат тие шо е сатанист“...

Satanic Murder Shocks Argentina

Две ќерки лични на татка си,го искасапиле и цртале со нож по неговото тело (татковото) за време на ритуал...

A Finnish court jailed a 24-year-old man for life on Wednesday for the murder of a male friend in a satanist ritual involving torture, cannibalism and necrophilia.

Сатанистичка журка...
Веќе имаме дискутирано на темава! Прва официјална сатанистичка организација со правила, норми, филозофија и идеологија се појавува во 1966 година! После нејзиното формирање се појавуваат многу самопрогласени сатанисти кој немаат ниту иделогија, ниту некој норми и правила...туку единствено потреба своите деструктивни и абнормални нагони да ги етикетираат со назив кој ќе претставува симбол за зло! Токму затоа таквите имбецили со право "mettalhammer" ги нарече изгубени!
Дали ако некој почне да распнува луѓе на крст и тврди дека тоа го прави бидејќи се смета за христијанин, ќе го сметаш за христијанин?:toe:

P

PoisonLady

Гостин
Дали ако некој почне да распнува луѓе на крст и тврди дека тоа го прави бидејќи се смета за христијанин, ќе го сметаш за христијанин?:toe:
Интересно прашањево.Јас лично познавав еден дечко кој во името на Исус (демек бил христијанин) не се распна на крст туку се фрли од крст (од тој на Водно).
Сепак,кружеа гласини дека бил всушност сатанист :toe:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Садење тикви со ѓаоло...

Благородного ордена дьјавола

Руски сатанисти...

В начале этого года в Харькове милиционеры раскрыли ритуальное убијство 18-летнего јуноши, которыј был членом секты сатанистов. Сообштаетсја, что погибшиј сам дал согласие на жертвоприношение, желаја ујти из жизни. Сектанты перерезали «самоубијце» горло и, выпив его кровь из ритуальных чаш, бросили труп на кладбиште. Среди душегубов — трое јуношеј и девушка. Все они — студенты, которые вместе с погибшим входили в секту «Горнаја месса с верој в темные силы и ночь». Причем «главнују роль» в «кровавом обрјаде» играла 20-летнјаја девушка, которују считали «верховној жрицеј». Во времја обыска в ее квартире милиционеры нашли ритуальныј кинжал, амулет-пентаграмму и целују библиотеку практических пособиј по магии.

Принесување човечка жртва од страна на руска сатанистичка секта...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Христос никого не распнал на крст, тој бил распнат од страна на паганските римјани. Распнувањето беше казна на паганскиот рим.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Христос никого не распнал на крст, тој бил распнат од страна на паганските римјани. Распнувањето беше казна на паганскиот рим.
Епа токму затоа и ја направив таа споредба! И првата сатанистичка организација во Сан Франциско никого не избодела со нож 666 пати, не практикувала канибализам и не палела цркви, ама сепак некој групи и поединци кој се појавуваат покасно ги прават сите тие работи и се етикетираат како сатанисти.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Епа токму затоа и ја направив таа споредба! И првата сатанистичка организација во Сан Франциско никого не избодела со нож 666 пати, не практикувала канибализам и не палела цркви, ама сепак некој групи и поединци кој се појавуваат покасно ги прават сите тие работи и се етикетираат како сатанисти.
Поимањето и сликата за сатаната ја добиваме од Библијата. Таму е опишан како некој или нешто кое константно сака да наведе на зло. Нема друг Сатана. Тој е еден оличение на злото и во вечна борба против доброто. Така настана. Не можеш да го рехабилитираш или преваспиташ. Ако имаш нож во раце и се воздржиш да избодеш некого 6 или (666 пати) тогаш сатаната не победил. Тогаш си успеал да го совладаш и потиснеш злото во себе.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Поимањето и сликата за сатаната ја добиваме од Библијата. Таму е опишан како некој или нешто кое константно сака да наведе на зло. Нема друг Сатана. Тој е еден оличение на злото и во вечна борба против доброто. Така настана. Не можеш да го рехабилитираш или преваспиташ. Ако имаш нож во раце и се воздржиш да избодеш некого 6 или (666 пати) тогаш сатаната не победил. Тогаш си успеал да го совладаш и потиснеш злото во себе.
Да,но некои сатанисти,посебно од црквата на ѓаоло на Лавеј ќе направеле нов и праведен сатана.
Нешто како србијанските генерали кои ќе правеа постар и поубав Дубровник.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Тоа е изјава на тракторист доброволец од Црна Гора, а не како што многумина мислат на српски офицери.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се согласувам, олицетворение на злото е во очите на оние кој веруваат дека Богот од библијата е праведен и добар, а колку е праведен веќе се дискутираше на некој теми, и видовме колку аргументи имаа неговите следбеници и бранители! повели линк, па проследи ја дискусијата и самиот - http://forum.kajgana.com/showthread.php?4394-Верувате-ли-во-Господ-Дали-постои&p=3784758&viewfull=1#post3784758

--- надополнето ---

Да,но некои сатанисти,посебно од црквата на ѓаоло на Лавеј ќе направеле нов и праведен сатана.
Во таа идеологија се изнесени аргументи и гледишта и оние кој се согласуваат со нив, сликата за Сатаната ја сметаат за праведна! Останатите не ја сметаат, затоа и е нагласено во формуларите за членство "Сатанизмот не е за секого, но ако е за вас ви посакуваме добредојде"!
Ако ти неможеш тоа да го сватиш, тогаш понатамошната дискусија е бесцелна!

T

Tetro

Гостин
Во таа идеологија се изнесени аргументи и гледишта и оние кој се согласуваат со нив, сликата за Сатаната ја сметаат за праведна! Останатите не ја сметаат, затоа и е нагласено во формуларите за членство "Сатанизмот не е за секого, но ако е за вас ви посакуваме добредојде"!
Ако ти неможеш тоа да го сватиш, тогаш понатамошната дискусија е бесцелна!
И на нашите простори има една наука која ја нарекуваат етнологија.* етнолозите се луѓето кои се занимаваат со неа. Како гранка ги изучуваат скоро сите пораширени религии... Ги учат "професионалци" кои имаат ph.D титула, а не се запознаени во целина, и тие изучуваат површински.
Забегав оф-топик.

*со мала буква, да. (оти не заслужува голема)

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Пред околу една година , ми дојдоа на врата 2 жени .. бев сам дома .. излегов и почнаа да ми нудат некои флаери , мали книгички некои се претставија како некои претставници на незнам што..дури ме прашаа да влезат да направат нешто муабет со мене и моите ако биле дома... ама доволно бев информиран ја за секти и тие ствари , им се развикав .. им реков потхитно да се изгубат од пред врата кај мене да не правам проблеми.. и да не им дојде на крај памет уште еднаш да се појават кај мене пред врата пошто ке ме запамтат они мене

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Пред околу една година , ми дојдоа на врата 2 жени .. бев сам дома .. излегов и почнаа да ми нудат некои флаери , мали книгички некои се претставија како некои претставници на незнам што..дури ме прашаа да влезат да направат нешто муабет со мене и моите ако биле дома... ама доволно бев информиран ја за секти и тие ствари , им се развикав .. им реков потхитно да се изгубат од пред врата кај мене да не правам проблеми.. и да не им дојде на крај памет уште еднаш да се појават кај мене пред врата пошто ке ме запамтат они мене
Е зошто? Никој не заслужува таков безобразен третман.

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Е зошто? Никој не заслужува таков безобразен третман.
Eдноставна причина .. никогаш несакам да имам контакт со такви луѓе , и пробав да се осигурам дека нема да дојдат следен пат :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom