Што кога имаш се, а сепак нешто недостасува?

• Креатор на темата Креатор на темата SlaGjana Gv
  • Време на започнување Време на започнување
Tаман, него случајно да не спаѓаш во тие 700 милиони луѓе кои се неписмени? оти ако насловов на темава на македонски би бил СМРТ тогаш на англиски се пишува DEATH. :) како и да е со среќа во животот, не си само ти антипатична или патетична или како и да е... читај ми во потписот :pos:

Tаман, него случајно да не спаѓаш во тие 700 милиони луѓе кои се неписмени? оти ако насловов на темава на македонски би бил СМРТ тогаш на англиски се пишува DEATH. :) како и да е со среќа во животот, не си само ти антипатична или патетична или како и да е... читај ми во потписот :pos:
Ах не јас дефинитивно не сум во тие 700 милиони!Тоа е така намерно напишано бидејќи дел од мене недостасува, а решив да испуштам „А“ бидејќи ја мрзам таа буква без причина.:helou:

ајде он топик! секогаш на секого ќе му недостасува по нешто... ако не му недостасува некоја работа на дотичната личност тогаш живее во агонија и е наведен кон самоубиство (од лично искуство), живееме за да си ги исполниме целите, кога ќе ги исполниме правиме нови планови, нели?

ајде он топик! секогаш на секого ќе му недостасува по нешто... ако не му недостасува некоја работа на дотичната личност тогаш живее во агонија и е наведен кон самоубиство (од лично искуство), живееме за да си ги исполниме целите, кога ќе ги исполниме правиме нови планови, нели?
Necrophilia ti mi go smeni naslovot na temata?

Ти брагодарам Ада ми значи твоето мислење,коректно е ќе го прифатам ! Амам морам да ти кажам дека некако ме фаќа страв од Германија... затоа што ние луѓето од земји каква што е Македонија мислиме дека странство е нешто... ама верувај дека не е така сум била и знам.Таму е убаво да одиш на гости како турист, а да живееш во тоа општество е ужас.
Ако те интересира зошто, прашај ме Ок?
Мила, знам дека е далеку од розово таму. Знам дека ќе се судриш со толку поинакви нешта кои често ќе ти бидат непријатни и тешки. Но колку и да ти звучи нелогично, на тебе сега ти треба баш таква промена, макар и делумно непријатна. Истата ќе направи да се отргнеш од познатата и за тебе веќе здодевна ситуација во Мк, и да се активираш целата за да што поуспешно се справиш со промените и нелагодностите таму. Значи ќе имаш причина за акција, која очигледно тука ја немаш.
Сфати го студирањето таму како нов предизвик што ќе те збогати ко личност, а не како нешто ужасно. Затоа што навистина не е, колку и да ти изгледа така сега. Можеби после почетниот период на прилагодување ќе сфатиш дека баш тамошниот живот е она што те исполнува, или пак спортивно, ќе ги согледаш предностите кои си ги имала тука па ќе успеш да пронајдеш исполнување во нив. Во секој случај, на праг си на нешто позитивно. Важно е само да пристапиш со позитивен став кон студирањето таму. Ако се убедуваш дека таму ти е ужасно, тоа и ќе го добиеш, затоа што потсвесно ќе се ослепиш за убавите нешта кои ти се нудат.
За крај, не се плаши од предизвици.Баш тие ќе ти го разубават животот и ќе те извлечат од монотонијата во која си западнала.

Нормално е да ти биде страв од промените кои те очекуваат. Но тебе очајно ти требаат тие промени. Секој има период кога мисли дека нешто му недостига. И јас имав таков период па ќе ти кажам од искуство.:smir:
Ми беше здосадено од се. Сакав само да се изолирам од сите а всушност не сфаќав колку грешам. Се случи нешто кое нема да го коментирам, трагедија, после која размислував долго време и сфатив дека можеби јас грешам. Дека можеби јас треба да се променам и да најдам начин како да се забавувам и како да си го трошам времето. Потребна ти е промена од било каков вид. Потребно ти е друшво, излегување, промена на навиките.

...good luck...

Сосема си во право! Веќе почнав да правам селекција во моето друштво.... се надевам дека нема да згрешам а што се однесува за студиите, нема да продолжам да учам во Македонија, планирам во Германија и се чудам како ке се прилагодам на нивното општество....можеби и тие мисли веке подолго ми ја матат свеста...
Незнам ни јас сама .... што да одлучам...:vozbud:

Еј па не се плаши од нови предизвици.И јас бев Германија 2 години на студии и убо си поминав.Запознав пријатели од многу држави,и денес си контактирам а на факултет германците беа многу фини, спремни се да ти поможат ако побараш помош.И плус има македонски друштва во секој град, се организираат македонски прослави за Нова година,Велигден и сл. па можиш да одиш.А има и српски или македонски дискотеки, кај што одат претежно наши луѓе, од Балканот.Така да само напред, мисли позитивно.

хм се пронајдов у темата......имам сличен проблем но не се фалам.

имам баш се........освен него . и ова веќе се претвара во љубовен проблем и лигавење.али да си се олеснам.....
и не е дека сум себична може до негде разгалена....
помагам на секој што можам......работам на такви активности во мојата гимназија и надвор од неа ...младинец сумм во црвениот крст....и моето време го насочувам кон тоа......ако он не ми дозволува да му дадам љубов ја давам на други.......
и секогаш имам цел и секогаш знам што сакам и живеама за секој миг најдобро што можам.......но не можам да бегам од чувствата и тогаш доаѓа тој момент коа нешто недостасува .............а ако ви кажам колку време сум затрескана у типот ќе ми се смееете нема да верувате...едно пет недели.........ама нема везе тоа е првиот после толку машки шо не ми значеле првиот со кој ја забораив првата љубов...
и да не забегуам да не ви одземам време .............
се е добро се е на број се е совршено...........во секој поглед...............
само не знам како да му кажам дека ми треба

Па помири се со фактот дека не те сака. Да не звучам сурово, ама колку побрзо ќе го прифатиш фактот, толку подобро за тебе. Има уште иљадници суштетства кои се поубави и попаметни и кои ќе ти возвратат повеќе љубов од него, не се фаќај ко слеп за стап.

Или, мазохист си по природа па филинг ти е кога те боли?

хм се пронајдов у темата......имам сличен проблем но не се фалам.

имам баш се........освен него . и ова веќе се претвара во љубовен проблем и лигавење.али да си се олеснам.....
и не е дека сум себична може до негде разгалена....
помагам на секој што можам......работам на такви активности во мојата гимназија и надвор од неа ...младинец сумм во црвениот крст....и моето време го насочувам кон тоа......ако он не ми дозволува да му дадам љубов ја давам на други.......
и секогаш имам цел и секогаш знам што сакам и живеама за секој миг најдобро што можам.......но не можам да бегам од чувствата и тогаш доаѓа тој момент коа нешто недостасува .............а ако ви кажам колку време сум затрескана у типот ќе ми се смееете нема да верувате...едно пет недели.........ама нема везе тоа е првиот после толку машки шо не ми значеле првиот со кој ја забораив првата љубов...
и да не забегуам да не ви одземам време .............
се е добро се е на број се е совршено...........во секој поглед...............
само не знам како да му кажам дека ми треба
Jas na ja otvoriv ovaa tema za da se falam , mislam deka ovaa situacija ne e za falenje...

Па помири се со фактот дека не те сака. Да не звучам сурово, ама колку побрзо ќе го прифатиш фактот, толку подобро за тебе. Има уште иљадници суштетства кои се поубави и попаметни и кои ќе ти возвратат повеќе љубов од него, не се фаќај ко слеп за стап.

Или, мазохист си по природа па филинг ти е кога те боли?
Ne vo nikoj slucaj ne sum mazohist , nego ti kazimi na koja osnova go napisa toa deka ne me saka? za kogo mislis?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom