the clip that shocked Bulgaria

Зошто пишувате вакви работи ??? И да ги гледаме клиповите на сите војски од 2ра светска војна ќе видите цвеќиња. Е како во Скопје пред толкава војска што сакате да прават луѓето, да се тепаат со стапови ?? И на снимки во Австрија аплаудираат луѓе, па тоа теба да значи дека ги сакале. Глупости. А ако Македонците во Бугарија ги уживаат сите права зошто неможат да основаат партија и ги носат на "разговори" во полиција. И за на крај, ако малцинствата во Бугарија имаат права, зоѓто им ги менувавте имињата и презимињата на Турците во Бугарија ??

Temata e: padna gchkata laga - deka Makedoncite navodno bile Grci - i toa e prezentirano na Bugarite so prevod. A taa grchka laga e osnovata pak za bugarskata laga (deka Makedoncite bile Bugari, zatoa shto antichkite bile Grci).

So pagjanjeto na grchkata laga, nekoi ochajno se borat da ja smenat temata. Dali deka nivnata laga se bazira na grchkata?

Prashanjeto e za korenite: Makedonski se ili turko-tatarski??? Zoshto gledame deka ne se grchki.

Patem, i debeloglaviot Bozhidar Dimitrov ja prizna grchkata laga. Ova, otkako otprvin lazheshe vo svoite knigi deka Makedoncite bile Grci. Se svrte za 180 stepeni:

" Историческата наука отдавна е установила,
че античните македонци са племе, сродно на траките
и илирите. Царството им се намира в непосредствено
с'седство с древна Еладa. ...В'преки че според
нас мјасто за спор нјама - всеизвестно е, че дори на
Александ'р Велики е отказано да участва в Олимпијските
игри - макар и ученик на самија Аристотел, тој не е гр'к."

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-08-13&article=156463

Мило ми е што има навалица од бугарски реакции. Kажете ми кој го гледаше клипчево при него дома???

Eеееј документарци сред Бугарија за древна Mакедонија. Kај отиде светов....ццц

Зошто пишувате вакви работи ??? И да ги гледаме клиповите на сите војски од 2ра светска војна ќе видите цвеќиња. Е како во Скопје пред толкава војска што сакате да прават луѓето, да се тепаат со стапови ?? И на снимки во Австрија аплаудираат луѓе, па тоа теба да значи дека ги сакале. Глупости. А ако Македонците во Бугарија ги уживаат сите права зошто неможат да основаат партија и ги носат на "разговори" во полиција. И за на крај, ако малцинствата во Бугарија имаат права, зоѓто им ги менувавте имињата и презимињата на Турците во Бугарија ??

aбе..так'в клип от Белград нема, има от Скопие
а нас вас зашто ви смениха повечето имена от "ов-ев" на "ски" след 1945 г..преди ср'бската власт в Македонија са били 99 % на ов-ев и много малко на ски

Не е в'проса за фашисти и не фашисти.
Клипа е архивен и показва как е посрештната б'лгарската војска в Скопие.
Е пак толкова много страх, поне един пат да бјахте гр'мнали а не с леб и сол да ги посрештате:pos2:

И Хитлер во окупиран Париз така го пречекаа

а нас вас зашто ви смениха повечето имена от "ов-ев" на "ски" след 1945 г..преди ср'бската власт в Македонија са били 99 % на ов-ев и много малко на ски

А зошто презимето на прадедоми, во периодот пред втората светска војна нема ни „ов“ ни „ски“ а во втората светска војна има „ов“?

И Хитлер во окупиран Париз така го пречекаа

В ОКУПИРАН - а не по време на окупацијата!
Колкото до клипа за античните македонци всеки знае че не са г'рци това не е новост. По скоро докажете че вие имате вр'зка с тјах.

Стоуан ,едно прашање вака...оф топик али битно за да разграничиме некои работи..
...Кажи ни ти Стоуанчо,пушиш ли?

Презимињата во Македонија се посебна приказна.

Моите по татко се позанти како луѓе од фамилија Ковевци (не Ристо Ковев ниту Ковевски, туку Ристо од Ковевци), а по мајка ми по Бадевци (Блаже, не Бадев ниту Бадевски ами Блаже од Бадевци).

-вски е означува присвојност и е многу слично како и -вци.

Моите по татко се позанти како луѓе од фамилија Ковевци (не Ристо Ковев ниту Ковевски, туку Ристо од Ковевци), а по мајка ми по Бадевци (Блаже, не Бадев ниту Бадевски ами Блаже од Бадевци).

Токму така, и кај мене биле Марковци, Спасовци, Алексовци и т.н.

Затоа бугари (одродени Македонци), презимињата немој да ги спомнувате.

Божидар Димитров за софискиот весник 24 часа:

Александар Македонски во својот погод кога стигнал до Авганистан се оженил за Бугарка. Следејки го неговиот пример бугарски зетови станале и неговите војници.

Во истиот број Тјанко Јорданов на прашањето на официјалната историска верзија за потеклото на Бугарите го изјавува следново- Овицијалната теза е дека сме од тјурско потекло и сме дојдени од исток- од Монголија од Алтај,Ние сме тјурки и толкоз.

Во друг број на тврдењето на Димитров дека Кирил и Методи се Бугари иако не стапнале на бугарска земја, во истиот број Ивајло Дичев пишува- на бугарија никако не и тргнува со националната митологија, мачнотијата почнува кога потврда за се треба да се добие од надвор.

бре ама ти верваш ли си..на так'в клип в Б'лгарија може само да се смееме..а нај-много ште се смејат пиринските македонци, които не са били в титова југославија и затова се признават за б'лгари, доброволно и по желание
Абсурд е да се прави сравнение между Б'лгарија и Г'рција по в'рпоса- византијците не признават нито б'лгари, нито македонци в Егејска Македонија
Ние не можеме на накараме насила б'лгарите от Пиринска Македонија да станат насила македонци по националност, дори и да искаме
това е положението :))
Serko kako ke mozete da gi nakarate, koa tie se makedonci i so taa vasa asimilacija bugari gi napraivte, inace deckoto so pobedi na Survivor Bolvarija e makedonec (slusni go tatko mu kako zboruva)

ова го ископа еден пријател

59a94d43488029b103d92fcf856e7477.jpg

" В този смис'л през средните векове се е смјатало, че б'лгарската инвазија в Мизија от кан Аспарух и в Македонија от кан Кубер, е вр'штане к'м прародината. " - Божидар Димитров

- Hемате смајли доволно големо колку што ја се смеам сега во моментов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom