Ајде да правиме рок бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Unknown013
  • Време на започнување Време на започнување
ако за тебе нема...некако за мене има
ако бараш да се објаснувам навистина ме мрзи:smir:

Не треба да објаснуваш .. еве ја ке ти објаснам

погледни го клипов , слушни како добро свират .. и сама оцени по колку години имаат децата !

http://youtube.com/watch?v=s_4aGXTHo7w

~ThE_VaMpIrE~, доколку несакаш/неможеш да се приклучиш во бендот, немораш да ја полниш темата со такви коментари. Доколку навистина е мала, како што ти викаш, нема да и успее идејата да направи бенд и тоа ќе си биде нејзин неуспех. Голем број на бендови се собрале на ваков начин.

А шо знаеш па ти со 16год? И ја иам толку па не се заносам ко тебе. Ако сака нек си направи група. Малишана од 4то одд тако звани ЖУТА ПАТРОЛА направија бенд па зашо да не и некој кој е 4-5 год постар од нив. Ако се сака се се може. Ја има мојата целосна поддршка.
За BlackRose-Girl: Ако си од ск можеби ќе ти најдам и луѓе од други групи да ти помогнат. Ај сеа поздрав и да не ја препунуеме темава со бескорисни постови.

Би мај брадр би мај френд лец мејк а груп лец мејк а бенд:gitara1:. За сите њубоморни скептици, може да се направи група на тие години. Децава на сликава што мислите колку имаат...14-15 а првиот албум (што им е снимен на таа возраста) е продаден во 8 милиони копии.
silverfro4.jpg

Проблемот е што, за да оформиш бенд треба многу повеќе од желба да изгледаш кул пред друштво(сакаш да бидеш вокал малце е очигледна намерата).

Уште еден поголем проблем е што имаш слушано само нова музика и тоа 50% добра 50% срање според бендовите што ги наброја. За да го имаш потребниот слух и минимално музичко познавање треба да имаш преслушано едно 50 години рок историја, па да имаш кредибилитет и да си кажеш еве ќе формирам бенд.

Верувај-ми наоѓање луѓе за да свират на тие години не е проблем, но треба да побараш на вистинско место.

Нај нај нај важно од се, талент! Сакаш да бидеш певаљка... се е тоа убаво ама малце е позаебано отколку што мислиш. Треба да знаеш да пееш по интонација да препознаваш ноти и се рабира да имаш глас.

Мој совет ти е земи си некое инструментче науи да свириш, почни поинтензивно да слушаш музика барем тоа е лесно. Пршај го такоти или некој постар што слушале на времето(тука не зборам за дивље јагоде и бјело дугме и слични трагикомедии).

Со тек на време ќе почнеш да наоѓаш истомисленици и полека полека ќе си дојде до група, од кај знаеш може до тогаш и ќе научиш да пееш како што треба па и вокал ќе бидеш(ја во хор научив..од лично искуство ти зборам).

Во секој случај мило ми е што слушаш рок од млади години.

burn84 fala za sovetot! da znaes od denes ke gi preslusam site stari rock bendovi... :ojea: thanks

ina4e za site sto gi interesira imam 14(za eden mesec 15) godini i sum prva sredno! Ina4e ja obozavam muzikata i mislam deka ne e nisto loso sto sakam da formiram bend, a ako ne ste zainteresirani, ne pisuvajte za dzabe ili ako smetate deka temava nema nikakvo znacenje, mnogu se lazete! pa ne mi gi omalozuvajte zelbite, zosto nikogas ne se znae...
i za site onie so mi dadoa podrska, edno golemo FALA, navistina ke mi bide potrebna...a ako nekoj e seriozno zainteresiran neka mi prati privatna poraka ili neka pise na email- blackrose_girl93@hotmail.com
pozz do site!

Не треба да објаснуваш .. еве ја ке ти објаснам

погледни го клипов , слушни како добро свират .. и сама оцени по колку години имаат децата !

http://youtube.com/watch?v=s_4aGXTHo7w

hehe... klipcevo e zakon!!!! btw super odjasnuvanje dade :ojea:

i za site onie so mi dadoa podrska, edno golemo FALA, navistina ke mi bide potrebna.
Повели и другпат. Одсекогаш сум сакал да свирам во бенд ама никако не се наканив да свирам на некој инструмент. Затоа многу ми е мило кога некој на моја возраст (или тука некаде) има или сака да формира бенд. Ја имаш мојата поддршка и дури и да не успееш (што неверувам, сигурно ќе успееш) секогаш постои друга алтернатива (на пример да се уклучиш во некој веќепостоечки бенд). Поздрав и stay white:)

Имаш моја поддршка ..се надевам дека ќе успееш:smir: позз

Добро BlackRose што не се покаја од коа праша зашто прашала за бенд.Хиениве скокнаа у напад хехе.Аман бе луѓе ако нејкете или ако мислите дека е безвеза не пишујте ,девојчето си има намери и зашто да не ги испуни.Кои се годините коа треба да се формира бенд.може нема да ги бива некое време али со вежбање ке стануваат се подобри и подобри (фала богу ако има напредок).Те поддржувам у идеата да си напраиш бенд баш е закон тоа.Ваљда ке ги најдеш правите луѓе за тоа.Ае поздрав !

*se izvinuvam* немораш на секој форум да даваш огласи :) како и да е ноу хард филингс, ти се понудив ако ти треба виолинист :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom