Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Ај ако не го мрзи некој од Е-бизнис да ми каже збор-два за изборните за III , совет, искуство.. Eве ги:
- Проект менаџмент
- Менаџмент информациони системи
- Управување со промени
- Управување со ризик
- Банкарство
- Методи на продажба

И уште кои ми се редовните во 5ти семестар.
Банкарство бил лесен предмет, барем така ми кажа една постара колешка, познати работи ќе ти бидат ако си завршила Економско.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Ahhhhhhahaha,kolegi temava zabega vo drugi pravci,dajte ve molam prestanete so prepucavanja,izigravanje sudii,obviniteli,advokati,zosto pisuva EKONOMSKI FAKULTET,a ne praven,heh,potvrdete ja onaa izreka 'Popametniot popusta" i bidete popametni,zosto vaka ne odite nikade i bidete od korist i pomognete mu na toj sto mu treba pomos,ako sakate,a ako nesakate togas nemorate,fala vi na razbiranjeto i se nadevam deka ke go poslusate mojot predlog:):):):):):):smir:

--- надополнето ---

Da,sega birate...........:):):):)))))
Оффф леле и од кај ја знам што да изберам, ниту знам кои се полесни ниту што се учи

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Јас сум на страната на Луисиана, она не е сама против сите. Да си знаете сите што ја вреѓате, дека ќе си имате работа со мене!

btw Лусиана ако личиш на имењачката твоја Лопилато (Миа од Бунтовници) не се срами да ме побараш. :smir:

И доста прашувате за ЕКТС, тоа што го знаеме е пишано, кога ќе се дознае повеќе секако ќе разберете.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Оффф леле и од кај ја знам што да изберам, ниту знам кои се полесни ниту што се учи
Pa sto pati pisavme koi predmeti nie ve sovetuvame da gi zemete,trgovsko pravo ako ne go zemete najgolema greska ke vi bide,trgovsko jas go polagav i mn e lesen,a za drug vikaat sociologija bil lesen,iako ne go polagav nego,samo nemojte da se izlazete da go zemete delovna etika,toa e toa,znaci vo koja i da bilo kombinacija trgovsko zemete go:):):):):)))))))

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Pa sto pati pisavme koi predmeti nie ve sovetuvame da gi zemete,trgovsko pravo ako ne go zemete najgolema greska ke vi bide,trgovsko jas go polagav i mn e lesen,a za drug vikaat sociologija bil lesen,iako ne go polagav nego,samo nemojte da se izlazete da go zemete delovna etika,toa e toa,znaci vo koja i da bilo kombinacija trgovsko zemete go:):):):):)))))))
Е ај сега вака, јас за е-бизнис гледам како избор имам англиски јазик и во летен и во зимски семестар. Поради тоа што ќе ми треба познавањето на јазикот за понатаму, а и веќе доволно добро го знам, ми се чини како најлесен и најдобар избор и за двата семестра. Твое мислење? :)

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Ајде сеа некој од постарите колеги да ни каже за у втора кои се послесни од изборните... јас слушав никако јавни финансии. На смер менаџмент сум и го неам у редовни туку у изборни и не го избирам хаха .... друга елиминација, ха??

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Е ај сега вака, јас за е-бизнис гледам како избор имам англиски јазик и во летен и во зимски семестар. Поради тоа што ќе ми треба познавањето на јазикот за понатаму, а и веќе доволно добро го знам, ми се чини како најлесен и најдобар избор и за двата семестра. Твое мислење? :)

Ако го знаеш јазикот, не гледам причина да не го одбереш. Јас би го земал нареднава година пошо иам познавања од истиот.
Ваљда не е некој заебан предмет, каок што е Деловна етика, иако станува збор за сосем различни предмети.

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Па нели е-бизнис не можат англиски да изберат?

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Pa dobro,ako mislis deka znaes dovolno dobro angliski,a i kako sto slusav bil lesen zemi si go,no za trgovsko pravo so glava garantiram,taka da za nepoznato nemozam da te sovetuvam:):):):):))))))))

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Ајде сеа некој од постарите колеги да ни каже за у втора кои се послесни од изборните... јас слушав никако јавни финансии. На смер менаџмент сум и го неам у редовни туку у изборни и не го избирам хаха .... друга елиминација, ха??
Ја сум на менаџмент, така да кажи ми кои ти се изборни и ќе ти кажам од прилика што како

--- надополнето ---

А, како ќе знаеме на 15ти кога уписите се до 14? Во ред е ако на пр се префрлаш од маркетинг на менаџмент, ќе си платиш 100 евра, ама ако се префрлаш на е-бизнис (еве јас, конкретно) треба да си платиш 200 евра прва рата, и на крај ако те зезнат и ти кажат молбата е одбиена? Отидоа бадијала 100 евра :uvo:
Затоа фино лепо ќе си одиш да прашаш уште еднаш пред да се запишуваш дали ти ја одобриле или не. Не се може најсјајни на факултетон ама па не се ни толку за никаде да ти одобрат после тоа и да се искомплицира работата. Плус тоа, сега се уписи, деканот се менува и се е каша попара па така и молбите за промена на департман

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Затоа фино лепо ќе си одиш да прашаш уште еднаш пред да се запишуваш дали ти ја одобриле или не. Не се може најсјајни на факултетон ама па не се ни толку за никаде да ти одобрат после тоа и да се искомплицира работата. Плус тоа, сега се уписи, деканот се менува и се е каша попара па така и молбите за промена на департман
А, да отиде beneamata да праша? :pos::pos:

Инаку, јас уште не сум поднел молба, се мислам тоа да го направам некаде после први - затоа што уште не сум се одлучил дали да си останам на сметководство, или пак да фаќам е-бизнис. Совет, некој?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Sekogas koa mislite deka se precenuvam,jas se potcenuvam,zosto niedni zborovi ne se dovolni za da me opisat mene kolku sum unikaten,LOL,ne go sfajkajte ova seriozno,samo taka mi doe da pisam,hihihi:):):):))))))
:bravo:

Чекај сега нешто 'на топик'

Гледам дека за еколошки менаџмент има раздвоени мислења, де било лесно, де било тешко... Бидејќи е во зимски, јас сакам да го земам, ама де ако може некој нека каже колку страни (мислам оти погоре беше спомнато 40-50 страни колоквиум), дали е тежок колоквиумот (прашањата де), самиот материјал, професорот и такви ствари :smir:

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
:bravo:

Чекај сега нешто 'на топик'

Гледам дека за еколошки менаџмент има раздвоени мислења, де било лесно, де било тешко... Бидејќи е во зимски, јас сакам да го земам, ама де ако може некој нека каже колку страни (мислам оти погоре беше спомнато 40-50 страни колоквиум), дали е тежок колоквиумот (прашањата де), самиот материјал, професорот и такви ствари :smir:
Прашањата се исти како од книга на колоквиум, се учи предметот не е тежок. Има во првиот колоквиум нешто за закон за опаѓачки приноси (полесно амин), екстерналии, животна средина. лесно е ама треба да си го научиш. И со раскажување не е толку тешко, зашто на испит е со раскажување, треба да ја раскажеш суштината на лекцијата, не мора да филозофираш многу, многу. Не мора ни книга да купуваш, можеш од копија, само он не сака да ги гледа копиите, затоа не пред него. И дава шанса да идеш на следниот колоквиум ако паднеш на еден. Добар е Пеце, само многу е принципиелен и колегијален.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom