Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па неам поим, али со оглед на тоа што ги објавија веќе првите резултати на нет(неам поим што фајде видовте со тоа) може и овие да ги објават али после 14 часот најчесто поставуваат такви работи...

да не одам до скопје ипак чини и ипак малтретирање ми е ...од вчера после 12 чекам lol
е ми даде некоја утеха чим после 14 часот ставале...иначе во случај ако нема објавено можам да се јавам до факулетот и да прашам или..?

Не верувам дека ќе ти даде некој информација, така да не вреди да се пробува, еве на форумов може ќе се понуди некој да види и за тебе, ако не прошетај се до Скопје де, убаво е времето :)

хихих знам колку е убаво,пукаат жештини по автобусите но ако не објавата немам некое друго чајре сем да го фатам возот и да тргнам ...иначе ако се јави некој бруцош и ако оди на факс нека кажи ако можи да ми сврши работа..xD

Значи се напнав до максимум дали некој ке може да ми објасни како ке биде новово запишување и презапишување на предметиве и на годиниве... би му бил многу Благодарен...

Не е толку сложено иако повеќето се збунка. Треба само некако да се сфати следново.

- До сега постоеја години (прва, втора, трета, четврта) и квадрати.
- Во ЕКТС нема ни години ни квадрати. Постојат семестри (летен и зимски) и презапишување на предмет.

Во суштина кога запишуваш некој семестар (пр. зимски) се гледа кои предмети си ги запишал претходниот зимски семестар и кои предмети си ги положил. Ако си ги положил сите предмети од претходниот зимски семестар, од тој семестар имаш освоено помеѓу 30 и 35 кредити и запишуваш нови предмети. Ако не си ги положил сите предмети претходниот зимски семестар:
1. повторно ги запишуваш предметите што ги немаш положено. Да речеме дека не си положил 2 предмети од по 7 кредити
2. запишуваш нови предмети додека бројот на кредити не стигне до 30. Од претпоставката за неположени 2 предмети од по 7 кредити веќе имаш „зафатено“ 14 кредити, така да можеш да „трошиш“ околу 16 кредити за нови предмети
3. од новите предмети прво запишуваш задолжителни предмети, а откако ќе ги запишеш сите задолжителни запишуваш изборни
4. ако немаш доволно кредити за трошење да ги запишеш сите задолжителни/изборни предмети ти остануваат за следниот зимски семестар.

Мене истото ми се случи, значи бев со молбата и ми рекоа дека ќе се разгледа и ќе се знае до 15 септември, а јас се повлеков зошто ми треба индексот за полагање до 3 септември и така.
А тоа дека им е разгледана на други , дали тоа значеше дека се префрлиле веќе, дека им е одобрено?

Да да, заедно чекавме на ред 5-6 колеги на едни им ги одобрија а мене и на еден колега ни рекоа на 15 септември.

Vo momentov stavaat rezultati na fakultet, so drzavna i privatna kvota.

охх....ние што чекаме на нет чекам не удира по глава LOL
да се надевам дека ќе стават да видиме

Да да, заедно чекавме на ред 5-6 колеги на едни им ги одобрија а мене и на еден колега ни рекоа на 15 септември.

зависи за кој департман тражите промена, а башка сега има и промена на деканот, така да може затоа ве вратиле

Ме мрзи да идам да проверам иако ми е на 10 мин од дома , сабајле бев у 11 и немаше :(

а кога ќе ставаат на интернет?

Има и на нет.
http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/29

Што среќа имате. Пред 3 години кога се упишував имаше едно списоче таму во ќошот збутано се испотепавме дур видовме.
Дур дипломирам се ќе профункционира на факултетов :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom