Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Z

ziko bt

Гостин
неможе во Скопје седи си во битола , што мајка бараш во скопје!? не нема да влезеш во ниедна квота во скопје не се мачи џабе !

:)
а оти да седам Битола тука нема Економски, а баш ми се сака кај вас :) и ај ако сакаш се кладиме дека влегвам на Еко Ск со кофинансирање,и молимте не ми изигравај граганин ако имаш шо да кажиш во врска со то шо прашав кажи немора да ме советваш кај да си седам можи сакам да го засмрдам скопјето

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
а оти да седам Битола тука нема Економски, а баш ми се сака кај вас :) и ај ако сакаш се кладиме дека влегвам на Еко Ск со кофинансирање
иди у прилеп , струмица....

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Еееејј си пресметав вкупно од матура, имам 99,51 поен и сега се мислам помеѓу Финансиски менаџмент и е-бизнис, ама сепак мислам дека ќе биде финансиски...хммм предлог?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
значи Скопје ке биди не си едниствен кој се разбира:bip: ако треба и со кофинансирање
толку сакате у скопје да идете бе ? еееееееее после скопјани вакви такви.. и на крај ситеееееееееееееее у скопје АКО ТРЕБА И СО КОФИНАНСИРАЊЕ И СО :pusk:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
толку сакате у скопје да идете бе ? еееееееее после скопјани вакви такви.. и на крај ситеееееееееееееее у скопје АКО ТРЕБА И СО КОФИНАНСИРАЊЕ И СО :pusk:
Ај престанете ви се молам, мислам дека еднаш веќе беше правен ваков муабет за скопјани и провинцијалци. Секој има право кај што сака да иде и што сака да студира, зашто Скопје не е само ваше, туку на сите граѓани. Вас криво ли ви е што ќе дојдат у Скопје? Ако ви е криво вие отидете кај нив и краај. Се Извинувам за офтопик ама ова го напишав за да го прекинам муабетов да не се развие во голема дискусија

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ај престанете ви се молам, мислам дека еднаш веќе беше правен ваков муабет за скопјани и провинцијалци. Секој има право кај што сака да иде и што сака да студира, зашто Скопје не е само ваше, туку на сите граѓани. Вас криво ли ви е што ќе дојдат у Скопје? Ако ви е криво вие отидете кај нив и краај. Ова го напишав за да го прекинам муабетов да не се развие во голема дискусија
Што мајка барам да идам ја кај нив коа факултетот ми е на 5 мин од дома ? Него многу имаат кај да студираат а доагаат во скопје и ради нив Скопјани немаат кај да студираат , треба да се даде предност секој на својот град а не у скопје е фул а во другите градови нема студенти нема со кој да се одвива работата

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Што мајка барам да идам ја кај нив коа факултетот ми е на 5 мин од дома ? Него многу имаат кај да студираат а доагаат во скопје и ради нив Скопјани немаат кај да студираат , треба да се даде предност секој на својот град а не у скопје е фул а во другите градови нема студенти нема со кој да се одвива работата
Морам да ти кажам дека тука не си во право. Зашто да седат дома кога можат да идат во Скопје и да напредуваат уште повеќе? Има деца од провинции што се многу по интелигентни и по талентирани од некои во Скопје, зашто да не го покажат својот талент? Вие скопјаните премногу се преценувате, се извинувам ако навредив некој којшто не е таков, ама искрено многу ви сметаат провинцијалците-зошто, зоооошто? Зашто можат да дојдат во Скопје да докажат дека можат да бидат подобри од вас и да ви го превземат местото??

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Е ајде де, што прекинавте, дај продужете да видиме кој ќе испадне во право :)
Иначе мене не ми сметаат "провинцијалците", и дај прекинете со таквите глупости.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Со Етика не се сретнав у средно .. Мислам дека го имаше тој предмет како изборен у втора, ама никој не го зеде. Плус тоа, учење на памет МРАЗАМ .. Буууу.

А ти ми предлагаш Трговско Право .. Хммм јас у трета учев Вовед во Правото и овдлично ми одеше т.е. го разбира предметот, а со оглед на тоа каков проф. имав 5ката ми беше мнооогу повеќе од заслужена (имаше само 4 5ки во класот) .. Така дааа тоа би му дошло како надополнување т.е. изучување на посебна гранка од Правото. Би требало да е тука некаде, ха ??... xD

ПС - Фала на советот. :smir:
Значи прегледувањето на тестот е оптички, имаш само еднен точен одговор така да у старт имаш предност на колоквиуми. За материјата што се учи, дел е у средно што си учел, а дел е надополнување. Плус имаш скрипти во книжарниците, и тоа додатно ти олеснува. Јас учев 2 дена пред колоквиуми од скрипти и од презентации и извадив 10че:smir:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Е ајде де, што прекинавте, дај продужете да видиме кој ќе испадне во право :)
Иначе мене не ми сметаат "провинцијалците", и дај прекинете со таквите глупости.
Јас реков "Се извинувам ако наврадив некој којшто не е таков":smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Хахаха, не можам да се навредам зашто сум од Скопје :)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Хахаха, не можам да се навредам зашто сум од Скопје :)
Епа баш затоа што си од Скопје, а не си таков, т.е. не ти сметаат или не ги мразиш провинцијалците

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
У секој случај, немаше да го земам како навреда, и не мораш да се извинуваш и да го земе некој како навреда :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Зашто сестра ми , одлична ученичка 4 години ја пратија да учи факултет во Велес !!!! а зашто да иде у велес кога факултето и е на 5 минути од дома ? а тој од велес дошол тука аможе да учи и тамо... среќа што ја средивме работата и успеавме да ја вратиме во ск...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom