aj ke se potrudam....Може ли некој да ми објасни како да поставувам хипотези? Не можам да најдам никаква логика со едностраните тестови (најмалку, не повеќе од...). Тоа што го мислам дека е На во решението е Но. Во збирката, во две скоро исти задачи хипотезите се различно поставени.... :zid:
Тоа ми е јасно, не ми е јасно кога е поставено како алтернативна, а кога како нулта хипотеза.aj ke se potrudam....
ako imas najmalku 10, toa znaci deka moze da gi zeme site vrednosti NAD 10 znaci M>10
ako imas ne poveke od 10, toa znaci deka 10 ti e NAJGOLEMA vrednost sto moze da ja zazeme parametarot, t.e. M<10
se nadevam me sfati...neka e so lesno:smir:
Сите, но во 10 и 15Статистика во вторник сите полагат во 10:30?
Епа вака: ко во задача 7.11Тоа ми е јасно, не ми е јасно кога е поставено како алтернативна, а кога како нулта хипотеза.
Фала сепак
Навистина воскресе !!!PUFLA... Hristos Voskrese !! ) Sreken Veligden na site <3:wink:
izvini ne te razbrav, a nelogicno mi bese da ne go znaes pomalo/pogolemo kako i da e ako se raboti za ednostran test, toa sto e dadeno e H1Тоа ми е јасно, не ми е јасно кога е поставено како алтернативна, а кога како нулта хипотеза.
Фала сепак
Anyone?koj ke mi kaze kako da razlikuvam analiza so 2 faktora od test za nezavisnost na modaliteti :S Fala
Po logicno e da se postavuvaat hipotezite kako kaj Slave.I da resavas taka e tocno.Kako gi imas razbrano taka resavaj si.Jas barem na toj nacin gi resavam.So lesno na sitePozzDa obratni se hipotezite kaj Kalina......vaka nultata hipoteza e taa hipoteza.....mislam nekoe tvrdenje so e prethodno postaveno.....a alternativnata e toa sto nie sakame da go potvrdime............ Procitaj ja temata od kaj knigata na Kalina i jasno ke ti bode pozz.....