Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ли некој да ми објасни како да поставувам хипотези? Не можам да најдам никаква логика со едностраните тестови (најмалку, не повеќе од...). Тоа што го мислам дека е На во решението е Но. Во збирката, во две скоро исти задачи хипотезите се различно поставени.... :zid:
aj ke se potrudam....
ako imas najmalku 10, toa znaci deka moze da gi zeme site vrednosti NAD 10 znaci M>10
ako imas ne poveke od 10, toa znaci deka 10 ti e NAJGOLEMA vrednost sto moze da ja zazeme parametarot, t.e. M<10
se nadevam me sfati...neka e so lesno:smir:
Статистика во вторник сите полагат во 10:30?
Тоа ми е јасно, не ми е јасно кога е поставено како алтернативна, а кога како нулта хипотеза.
Фала сепак
PUFLA... Hristos Voskrese !!) Sreken Veligden na site <3:wink:
izvini ne te razbrav, a nelogicno mi bese da ne go znaes pomalo/pogolemoТоа ми е јасно, не ми е јасно кога е поставено како алтернативна, а кога како нулта хипотеза.
Фала сепак
koj ke mi kaze kako da razlikuvam analiza so 2 faktora od test za nezavisnost na modaliteti :S Fala
Da obratni se hipotezite kaj Kalina......vaka nultata hipoteza e taa hipoteza.....mislam nekoe tvrdenje so e prethodno postaveno.....a alternativnata e toa sto nie sakame da go potvrdime............ Procitaj ja temata od kaj knigata na Kalina i jasno ke ti bode pozz.....