Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Ekonomika za prv kolokviu ni e do glava 5 ( 153 strana ) ?? Ili sum propustil nesto :)
Да.Не треба да се учи од 104-134 и 68 страна лекцијата.
Се учат само:Куколеча,Шимун,Тејлор,Мунир и Рејли,Друкер,Зденко.Не се учи само од скрипта туку и од книгата но само она што е "болдирано" т.е. обрнете внимание на поделбите.

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Значи Е-бизнис ќе има 10 прашања на заокружување (по 1 бод), бројот на точните одговори ќе биде даден до секое прашање, и 5 прашања на одговарање по 2 бода.:nesvest: Тие што сакале тестот да им биде на македонски на зефир требало да се пријават деновиве, после немало премислување...

Економика од 104-134 не требало, го прашав асистентот, а за тоа од 68-73 ми рече "Јас мислам дека треба". Мисли дека треба...

mravka

in eternal embrace of flames
Член од
4 јануари 2008
Мислења
130
Поени од реакции
2
да не знае некој деловно планирање од колку саат се полага?

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
А финансиско 2 до која страна е? Кажал ли професорот каков ќе биде колоквиумот и колку прашања ќе има и дали има нешто што не треба да се учи?
Финансиско е до 121, првите 4 глави. Професорот нешто кажуваше за колоквиум ама уставри и ништо не кажа. Прв пат го предава овој предмет и не се снаоѓа баш најдобро =)
На час не прашуваше каков сакаме да е колоквиумот дали на пишување или на заокрушување и ние му рековме на заокружување. Па сега како ке биде ке видиме.Полагаме на 3-ти во 14 и 30. И единствено сигурно што ни кажа е дека ке трае 2 часа колоквиумот.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
2
Значи Е-бизнис ќе има 10 прашања на заокружување (по 1 бод), бројот на точните одговори ќе биде даден до секое прашање, и 5 прашања на одговарање по 2 бода.:nesvest: Тие што сакале тестот да им биде на македонски на зефир требало да се пријават деновиве, после немало премислување...

Економика од 104-134 не требало, го прашав асистентот, а за тоа од 68-73 ми рече "Јас мислам дека треба". Мисли дека треба...

leleeeeeee a kazaa nesto kako ke izgledaat tie na dopolnuvanje ???? definicii pa da gi dopolnime ili ??? :( bas mi e strav :(

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
eli=];3347496 напиша:
Kolegi statistika ima nesto sto ne treba da se uci od 5 glava?
Мислам дека нема да има мн задачи од таа глава, нешто спомна Драган дека ќе има повеќе од таа глава на наредниот колоквиум:toe:

Член од
8 февруари 2010
Мислења
25
Поени од реакции
1
PLLLIIIIIIIIIIIISSSSSS KAZETE MI ZA Statistika: ima li nesto od 4ta glava sto ne treba da se uci? i kolku prasanja ke ima na kolokvium??? I EKONOMIKA OD KOLKU SAAT NI E? ZNAE NEKOJ??? :toe:

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Aj pls nekoj od postarive neka kaze nesto za javni finansii, sto e rabotata site vikaat prasanjata nemale vrska so materijata. Vistina li e ova? A i ako nemaat vrska so materijata togas so sto imaat???:vozbud: I sto da ucam?

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
leleeeeeee a kazaa nesto kako ke izgledaat tie na dopolnuvanje ???? definicii pa da gi dopolnime ili ??? :( bas mi e strav :(
Го прашавме дали ќе бидат дефиниции, рече "Па не би можел да ги наречам дефиниции. Ќе бидат отворени прашања за кои не треба одговор подолг од 2-3 редови". Тоа беше баш се што кажа.

Го прашавме исто на паузата дали има делови кои не треба да се учат, рече "Да, case-овите" :tapp:

И мене ми е страв, и тоа многу! не знам како да го учам ова...

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Економика денес ставиле список за полагање, има од 8 и од 10ипол, така ми кажаа.
Е сега не знам како се поделени, по индекси најверојатно, утре ќе одам да видам како е поточно. Ако знае некој нека пише.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom