*Smurfette*
He smurfs me, he smurfs me not
- Член од
- 10 јуни 2006
- Мислења
- 538
- Поени од реакции
- 38
Kolegi a da ne znae nekoj sto e toa sto bilo skrateno od smetkovodstvo?
a prethodnite casovi nema kazano nesto so ne treba da se uci ?Незнам дали нешто скрати денес професорката, ништо не кажа денес само зедовме книжењата на капитал, утре рече дека ќе ја земеме последната тема.(2група)
денес асистенката рече дека теми може да се пријавуваат кај нив во канцеларија, најдобро ќе биде да се пријават до Нова година. а инаку ни даде и e-mail, може и таму да и ги пратиме насловите на темите со нашето име и презиме и број на индекс. мејлот е: biljana@eccf.ukim.edu.mkлее ја ко у шпанија да живеам, врска си неам што како треба...
може да ми кажеш кај треба да се пријавиме за семинарска и до кога, како иде тоа, дава поише теми па ние си бираме, или он ни одредува?
Еми рече дека ќе има 16 прашања точно/неточно и 17 прашања како задачи, нешто во тој стил.Колеги во мислењава над мене читав нешто за сметководство, на 3тиот колоквиум повеќе ке има материјал од книгата, да не обрнуваме внимание на збирката, ќе има прашања со Точно Неточно? Сигурно ќе има од видот лева страна дебит/кредит...
не, заверување е до 15 јануари, значи тогаш кога ќе одиш да завериш треба да однесеш и уплатница за уплатена втора рата.Точно е тоа дека за вториот семестар требало сега, пред нова година да се плати?
точно, нема некој дел што не треба да се учи.Нема, се што е во книгата се треба да се учи.
Па сега е во право... тој можеби не пуштал списоци на секое предавање, но водел евиденција, па доколку те нема на списокот што ќе го избере нема да добиеш и потпис, се си зависи од професорот. Наша должност е да одиме на предавања, и во право е доколку не им дава потписи на оние кои не одат на предавање. Јас по друг предмет од професорот Шуклев бев на сите списоци, ама се успав кога даваше потписи... паааа, си уплатив 500 денарчиња на сметкаЗнам дека нема врска со книгата.Туку муабетот ми е да не не смее оваа година така да прави, тие што ги нема на список да плакаат????
Нема да давате пари сеуште... и на колоквиуми даваа потписи и Асс и Професори ланиа вака ја пак да се избацам... има некој што нема земено потписи од вежби, и ако нема кога ќе зема? и дали стварно нешо ко што викаат дека ако не земеме неделава после ќе треба пари да даеме?..
поентата е што математика да речеме на испит сум, и тоа чисто сумњам дека ќе идам сеа у јануари:S а не бев тука, и пропуштив и од проф и од асс потпис... ај за смет, утре ќе зеам од проф, а на колок ете од асс, али математика е друго.. :SНема да давате пари сеуште... и на колоквиуми даваа потписи и Асс и Професори лани
Ке ги бркаш асистентите по факултет. А за од професор... Кај Драге Јанев во кабинет влези си... со среќапоентата е што математика да речеме на испит сум, и тоа чисто сумњам дека ќе идам сеа у јануари:S а не бев тука, и пропуштив и од проф и од асс потпис... ај за смет, утре ќе зеам од проф, а на колок ете од асс, али математика е друго.. :S
Колешке за потпис од асистент можеш да земеш утре од 16 до 18часот кога имаат вежби една група, тогаш ќе дава асистент потписи.поентата е што математика да речеме на испит сум, и тоа чисто сумњам дека ќе идам сеа у јануари:S а не бев тука, и пропуштив и од проф и од асс потпис... ај за смет, утре ќе зеам од проф, а на колок ете од асс, али математика е друго.. :S