Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Kolegi a da ne znae nekoj sto e toa sto bilo skrateno od smetkovodstvo?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Незнам дали нешто скрати денес професорката, ништо не кажа денес само зедовме книжењата на капитал, утре рече дека ќе ја земеме последната тема.(2група)

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Незнам дали нешто скрати денес професорката, ништо не кажа денес само зедовме книжењата на капитал, утре рече дека ќе ја земеме последната тема.(2група)
a prethodnite casovi nema kazano nesto so ne treba da se uci ?

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
лее ја ко у шпанија да живеам, врска си неам што како треба... :tapp:
може да ми кажеш кај треба да се пријавиме за семинарска и до кога, како иде тоа, дава поише теми па ние си бираме, или он ни одредува?
денес асистенката рече дека теми може да се пријавуваат кај нив во канцеларија, најдобро ќе биде да се пријават до Нова година. а инаку ни даде и e-mail, може и таму да и ги пратиме насловите на темите со нашето име и презиме и број на индекс. мејлот е: biljana@eccf.ukim.edu.mk

Колеги во мислењава над мене читав нешто за сметководство, на 3тиот колоквиум повеќе ке има материјал од книгата, да не обрнуваме внимание на збирката, ќе има прашања со Точно Неточно? Сигурно ќе има од видот лева страна дебит/кредит...
Еми рече дека ќе има 16 прашања точно/неточно и 17 прашања како задачи, нешто во тој стил.
Точно е тоа дека за вториот семестар требало сега, пред нова година да се плати?
не, заверување е до 15 јануари, значи тогаш кога ќе одиш да завериш треба да однесеш и уплатница за уплатена втора рата.

Нема, се што е во книгата се треба да се учи.
точно, нема некој дел што не треба да се учи.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
а вака ја пак да се избацам... има некој што нема земено потписи од вежби, и ако нема кога ќе зема? и дали стварно нешо ко што викаат дека ако не земеме неделава после ќе треба пари да даеме?.. :toe:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Знам дека нема врска со книгата.Туку муабетот ми е да не не смее оваа година така да прави, тие што ги нема на список да плакаат????
Па сега е во право... тој можеби не пуштал списоци на секое предавање, но водел евиденција, па доколку те нема на списокот што ќе го избере нема да добиеш и потпис, се си зависи од професорот. Наша должност е да одиме на предавања, и во право е доколку не им дава потписи на оние кои не одат на предавање. Јас по друг предмет од професорот Шуклев бев на сите списоци, ама се успав кога даваше потписи... паааа, си уплатив 500 денарчиња на сметка :)

Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
а вака ја пак да се избацам... има некој што нема земено потписи од вежби, и ако нема кога ќе зема? и дали стварно нешо ко што викаат дека ако не земеме неделава после ќе треба пари да даеме?.. :toe:
Нема да давате пари сеуште... и на колоквиуми даваа потписи и Асс и Професори лани :)

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Нема да давате пари сеуште... и на колоквиуми даваа потписи и Асс и Професори лани :)
поентата е што математика да речеме на испит сум, и тоа чисто сумњам дека ќе идам сеа у јануари:S а не бев тука, и пропуштив и од проф и од асс потпис... ај за смет, утре ќе зеам од проф, а на колок ете од асс, али математика е друго.. :S

Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
поентата е што математика да речеме на испит сум, и тоа чисто сумњам дека ќе идам сеа у јануари:S а не бев тука, и пропуштив и од проф и од асс потпис... ај за смет, утре ќе зеам од проф, а на колок ете од асс, али математика е друго.. :S
Ке ги бркаш асистентите по факултет. А за од професор... Кај Драге Јанев во кабинет влези си... со среќа :vozbud:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Колешке за потпис од асистент можеш да земеш утре од 16 до 18часот кога имаат вежби една група, тогаш ќе дава асистент потписи.
А за професор, оди кај Драги, неколку другари појдоа кај него не им правеше никаков проблем. Среќно ! :smir:

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Да си прашам нешто. Пошто мене ми е останат за сега статистика од лани, и ако може да ми кажете во врска со другиве. Треба ли да ги пријавам и тие што си ги земам на колоквиуми и тие што ми останаа за на испит од овој семестар, или сега само за статистика.И дали имам право да ги полагам на испит овие предмети од третиов семестар? И прочитав дека демек не требало сега да плаќам и да заверувам семестар ?!?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Сега ќе си го пријавиш само статистика. Доколку го положиш подоцна ќе завериш семестар, доколку не го положиш има некои финти, ама ти немаш потреба од нив :) Предметите кои ги полагаш на колоквиуми ќе имаш право да ги пријавиш во наредната испитна сесија, т.е. во јуни и немаш право да одиш на испити од втора година во оваа сесија:smir:

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
Kolegi so se prai so tie profesori so nejkat prijavi na kolokvium da im gi nosime kako sto e po novoto soopstenie. Nekoj mi kaza deka tetkite vo studentski mrcele kao ne treba da zemaat prijavi oni,ne im bilo gajle i slicno...???

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Јас секогаш сум носел пријави на студентски прашања, не знам што е ова :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom