Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
А колеги ако можи некој да поможи:pipi:Од прилика што се паѓа економија на прв колквиум (освен фактот дека нема да е стриктно теоретски него повеќе логика- e што поточно:pipi: и дали има од некаде да се најдат прашањата од минатите години(либро и зоки немет:toe:)Би била мноогу благодарна-успаничена бруцошка благодарам:pipi:
Ekonomija ne se naogaat nikakvi prasanja nigde,ke treba da si ja ukljucite logikata malce. Ubavo da gi znaete graficite,obavezno ke ima grafici.Najcesto fintata na prasanjata e sto ima eden ocigleden odgovor i eden sto treba da go promozgate, posto neli 2 se maks. mozni. Mene najzeznato mi bese za sovrsena konkurencija i ke ima mn prasanja od toa.Pocetnite lekcii ne obrnuvajte vnimanie bas, ovoj predmet nema aber od bubanje. Idete kaj Taki na konsultacii i za najmali sitnici,pamti covekot likovi ke vi posluzi za ocenka posle i baska ima trpenie mnogu da objasnuva:))

Sto se odnesuva na drugite predmeti, smetkovodstvo ne e mn tesko, lani pagaa mnogu prasanjata od zbirka, naucete gi na pamet tie:) A matematika ni gospod ne znae so ke mu svirne ovoj pat. Ako ne vi dade eliminatorna i ako vi dozvoli zbirki lesno ke pominete. Idete kaj Kire na vezbi,normalno...

Член од
9 октомври 2008
Мислења
90
Поени од реакции
3
Kolegi kakva e poseldnata informacija za Marketing? Ke dava li da se polaga na kolokvium na tie sto se kvadrat? Kade i koga e prijavuvanjeto? :helou:
Spored prethodni iskustva ima li dopolnitelno isprasuvanje za tie sto se na granica so poeni na prviot kolokvium ili direkno se odi na ispit?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Do kade potocho treba da se uci Delovna etika? Spored studiskava programa vidov deka e do 22 strana, ama ke imalo i neshto dopolnitelno? Ziti se, ako znae nekoj tochno neka pise. Se ubivam od chitanje i nishto ne mi ostanuva u glava! GLUP PREDMET! :)
Ima uste 5-6 livcinja pokraj skriptata, od pred nekoa den se ostaveni vo Libro, odi zemi si gi bidejki i tie se za prviot kolokvium.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Што прашања дава меѓународни организации? Јас си го замислувам како лајт предмет и добра ми личи професорката ама да не не заебе.:)

И жити се доста со паниката за деловна етика, мислам дека е срамота да се жалите за предмет од 25 страници. Знам дека е срање, ама сепак 25 страни се 25 страни. Дури и на испит да се оди пак се работи за 70 страни.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Kolegi kakva e poseldnata informacija za Marketing? Ke dava li da se polaga na kolokvium na tie sto se kvadrat? Kade i koga e prijavuvanjeto? :helou:
Spored prethodni iskustva ima li dopolnitelno isprasuvanje za tie sto se na granica so poeni na prviot kolokvium ili direkno se odi na ispit?
Дополнително испрашување, такво нешто не постои.
Ако границата е пример од 10 бода, и ти имаш точно 10, најнормално си одиш на следен колоквиум.

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Finansiski menadzment e na 24 i e do 122 str
Mar. istrazuvanje uste tocno ne se znae koga ke bide, sega za sega e na 22 ali moze da go stavi i na 26, nedelava ke kaze profesorkata. Inace kolokviumot e do 146 str. pozdrav

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
fala koleske. znaci do pravila za sostavuvanje prasalnik taka? uste ova da mi kazes da ne ima i istrazuvanje nekoja nova kniga ili istata od lani e? pozdrav

Член од
12 октомври 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dali nekoj gi ima prezentaciite po Finansisko smetkovodstvo i dokolku bi sakal da mi gi prati na mail. Please
:jaj:

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Finansiski menadzment e na 24 i e do 122 str
Mar. istrazuvanje uste tocno ne se znae koga ke bide, sega za sega e na 22 ali moze da go stavi i na 26, nedelava ke kaze profesorkata. Inace kolokviumot e do 146 str. pozdrav
Колку што знам финансиски менаџмент е до 155 стр. Минатиот пат професорот заврши до 122, а има уште 2 предавања до колоквиум.

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Ај потврдете ми дали сигурно до 142 страна треба да се учи економија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom