а да ве прашам за книги? за сите предмети ќе ми требаат книги нови?или ќе можам да се извадам и со фотокопии?
И слабо не се скапички а?
лани нас не заплашуваа демек сите книги треба да се на ново купени, дека професорите ќе забележувале кој нема купено, па дека оние што имат на ново купено книги ќе имат некој плус и слични студентски муабети. јас поминав со фотокопии некои книги, нешто земав на ново.
на крај заклучив дека од сите учебници и збирки, на ново ќе ти треба само математика збирка задачи и сметководство збирка. Сметководство ќе ти треба заради тоа што домашните ги дават од збирката, има посебен дел со книжења кои мора да се однесат кај асистентот за добивање потпис за редовност на крај на семестар.А математика ќе ти треба бидејќи Драге Јанев ја дава како помош на колоквиум/испит, конкретно изданието од 2008, кое ми беше една од најисплатливите инвестиции досега, на секој колоквиум ми се паѓаше по една решена задача, само со изменети вредности, како и прашањата позади се скроз исти со комбинациите на колоквиумите.
друго од учебници на ново мене апсолутно не ми беше потребно, со исклучок на Статистика, кој беше навистина добро изработен учебник и многу полесно се учеше од него, со помош на CD-то кое иде во прилог на истиот, на кое се наоѓат презентациите од часот за сите лекции, како и тест-прашања за проверка на знаењето.