Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Malce me zbunivte so parive!!! Sakate da kazete deka vo vtornik koga ke idam da se zapisam treba da nosam so mene edno 100 i nesto evra TAKA???
Ovaa E NEVIDENO!!! A koga od prilika ke treba da se platat parite t.e. prvata rata od kofinansiranjeto?????

Колку што знам јас го реновираа најголемиот крш на факултетот Амфитеатар 1, за тројката не сум сигурен. Инаку закон сме, имаме дури и Wi-Fi само што мислам дека сега е со password-и. :pos:

Тоа зашто лани летото беше без пасворд,па се изнасимињавме со лап-топи и мобилни со wlan :vozbud:

И ајде вие новите,доста се буните за парите,тек коа ќе слушнете колку е статистика книгата...ќе се отпишете:helou:

И ајде вие новите,доста се буните за парите,тек коа ќе слушнете колку е статистика книгата...ќе се отпишете:helou:

Ќе си земеш копија книга и ќе си поминеш со 400 денари. Јас така направив. Не сум луд да давам 1500 ден. за Статистика. Имаше многу што се заебаа со учебникот по Статистика. Демек мора да се купи. Како да не.:salut:

Тоа зашто лани летото беше без пасворд,па се изнасимињавме со лап-топи и мобилни со wlan :vozbud:

А пасвордот е?

Никако да го дознаам.Уште кај Бобек да влезам остана.зошто никој друг не знаеше да ми каже.Ни сојуз ни бифе ни студентски никој.

онтопик:Студентите од е-бизнис плаќаат 500 денари повеќе за една картица која ви овозможува влез во компјутерските лабаратории наменети исклучиво за овој департман.ги знае Мац,оние сините:)))):wink:

Иначе јас еве од октомври го почнувам озогласениот 3ти семестар.Некои tips and tricks од постарите колеги во врска со менаџмент,маркетинг?

@Мац)):колега како ке се одлучиш годинава 4 во прв сем,5 во втор или обратно?

Мислам дека за 5 во втор,повеќе време ќе имаме некако...мада сеисто е.

Ќе видам колегиве верни што сакаат,мене не ми прави разлика :)

Значи треба да одиме на 09.09 да потпишуваме изјави, и на 10.09 да се запишуваме со 6-7 иљадарки. Am I right?

Значи треба да одиме на 09.09 да потпишуваме изјави, и на 10.09 да се запишуваме со 6-7 иљадарки. Am I right?

Хмм..јас мислам дека треба и пола партиципација да се плати кога се запишуваш, т.е. за првиот семестар.Или не? Сестра ми лани на филозофски кога се запиша тогаш плати.Ако е така, околу 10 илјадарки ќе треба.

ок, јас сум примен во приватна квота на сметководство и ревизија, 12ти сум на листата. финансирањето чини 600 евра. е сега може ли некој официјално ( ако ја тупам на темата нека пише ПП ) да ми каже колку пари треба да однесам, за првиот ден,за вториот, и слично?
и друго прашање, за слики јас малку се заебав, се е затворено моментално, цел ден фудбал гледам, понеделник неработен а у вторник треба да сум во СК. дали може да однесам слики од матурската, и колку на број/формат?

А пасвордот е?

Никако да го дознаам.Уште кај Бобек да влезам остана.зошто никој друг не знаеше да ми каже.Ни сојуз ни бифе ни студентски никој.

онтопик:Студентите од е-бизнис плаќаат 500 денари повеќе за една картица која ви овозможува влез во компјутерските лабаратории наменети исклучиво за овој департман.ги знае Мац,оние сините:)))):wink:

Некој ми спомнал дека user/pass се поврзани со индекс/матичен, ама никад не сум пробал.

А за тие 500 денари, да ќе добиете картичка, но никогаш нема да ја искористите. Лабораториите или се отворени (па не треба картичката) или се со клуч затворени (па картичката е сосема џабе).

Добредојдовте на Економски... каде 4 години ќе полните нечии џебови, а по пат ќе научите нешто и за својата струка, а богами и за живот :)

Еднаш прашав и ќе прашам пак, зашто ми треба подетали информации.
Некој има полагано управувачко сметководство 1, да ми каже што дава, по можост точни прашања :)
Фала

Некој ми спомнал дека user/pass се поврзани со индекс/матичен, ама никад не сум пробал.

А за тие 500 денари, да ќе добиете картичка, но никогаш нема да ја искористите. Лабораториите или се отворени (па не треба картичката) или се со клуч затворени (па картичката е сосема џабе).

Добредојдовте на Економски... каде 4 години ќе полните нечии џебови, а по пат ќе научите нешто и за својата струка, а богами и за живот :)

преоптимистички звучи речи 5 или 6 биди реален бај д веј има ставија нова клима во 4 , смрзнав на испит

ок, јас сум примен во приватна квота на сметководство и ревизија, 12ти сум на листата. финансирањето чини 600 евра. е сега може ли некој официјално ( ако ја тупам на темата нека пише ПП ) да ми каже колку пари треба да однесам, за првиот ден,за вториот, и слично?
и друго прашање, за слики јас малку се заебав, се е затворено моментално, цел ден фудбал гледам, понеделник неработен а у вторник треба да сум во СК. дали може да однесам слики од матурската, и колку на број/формат?

Баџо не знам како е кај вас ама на ФЕИТ е следново: 2 слики во формат 6х9 cm и една слика 4х5 cm, така да таман ти се тие од матурската (две големки и една маленка). За плакање се плаќа половина од годишната партиципација. Ако е 600 евра годишно, значи сега треба да платиш 300 евра. Друго ти треба и студентска легитимација и индекс, ама тоа си го купуваш од таму. Плус имаш и други трошкови кои треба да се плаќаат во пошта кои кај мене излегуваат едно 1500 денари. Тука е официјалниот документ
Линк (кај што пишува Потребни документи за упис)

rezultatite od ekonomski dali gi ima vo sajtot na fakultetot? Kolku sto vidov gi nema, no eden moj drugar uporen e deka gi imal. pa ako nekoj moze da mi pomogne fala od napred.

На сајтот на економски никогаш нема резултати или такви слични работи, ако во случај ги има како што ти тврди другар ти нека ти каже каде :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom