ПОТРЕБА?

• Креатор на темата Креатор на темата Pretty bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
колкава е човековата потреба од религијата?
не насочува,ни дава надеж....

додади: "се залажуваме, примитивни сваќања, начин да си ги објасниме нештата..."

a ja bi dodala: "se hrabrime, se tesime, gi ucime vistinskite vrednosti, SAKAME, ucime da gi cenime svoite kvaliteti, pomagame.....

jas spored imeto prvo mislev deka temava e nesto drugo... :)))

...mislam deka religijata ne obedinuva, toa se sogleduva i spored pogornite komentari... treba da se gordeeme so nea i da ne ja potcenuvame ..ps. jas se gordeam so svojata.

надополнувме што претставува религијата за нас.повелеле:pipi:

Мислиш ПОТРЕБА? Така? Поправи го насловот
инаку потреба за религија паа , да имам , ме насочува потребна ми е таа некоја си сила која ме води, тоа верување во нешто таа надеж и верба во Бога. Имам потреба од религија и сакам да имам.:helou:

ааа да во право сте сеа чактисав.да да тоа е ПОТРЕБАТА на човек од религија

potreba da veruva vo nesto!! jas veruvam deka ima nekoj so ke mi prosti za site grevovi so sum gi napravil!!

На она ниво на што е денес религијата, предизвикува само раздор, ја би напраил да биде не толку исфорсирана, и наметната итн.

Ако им е стварно птреба, тогаш многу малце од нас ја сфаќаме како потреба, а голем процент ја земаат како здраво за готово. Уништена е таа одамна. Освен ако не успееш да ја сфатиш во вистинското светло како што и требала да биде.

Kao e mozno da imam potreba od neshto koe mu ima naneseno ogromno zlo na choveshtvoto?? Nekoj kaza deka religijata ne obedinuva....... HELOOOOUU!?!?!? Vojni se vodat poradi religiski nesoglasuvanja alo!
Kolku sto religijata mu nashetitila na choveshtvoto tolku hitler ne im nashtetil na evreite!
Taka da mili moi vernici....... potrebata od znaenje i realno sogleduvanje vi e potrebna na vas, ne religijata! Imajte verba vo samite sebe, i vo tie sto zasluzuvaat! Religijata ne zasluzuva!

дека до негде е лошо е лошо.војните поради религии.но светот без религија не би бил ист како и со неа.дефинитивно религијата дава надеж,сила и верба во животот.јас искрено верувам дека има виша сила,православна христијанка и ги почитувам сите празници. а дека човекот има потреба од религија тоа е индивидуална ствар:toe:

дека до негде е лошо е лошо.војните поради религии.но светот без религија не би бил ист како и со неа.дефинитивно религијата дава надеж,сила и верба во животот.јас искрено верувам дека има виша сила,православна христијанка и ги почитувам сите празници. а дека човекот има потреба од религија тоа е индивидуална ствар:toe:
Da, bi bil mnogu podobar!

WTF?!?!:toe: Aj definiraj sila? visha i toa!

I da, izvini individualno e........ samo ne mi e jasno, povtorno izvini, kako moze da se ide protiv razumot i razumnoto ili kolku da se kaze deka sme vernici, da ja prifatime glupavosta na opshtata masa?? Da se ravnjam so prababami so nema zavrsheno 4to odd., pa aj boze gospode......???? :uvo:

Uf pak se iznervirav:):kesa: aj idam da pijam, da go vidam "gospod" so iljadarkava u jep:pos2:
:helou::helou::helou:

Во религијта е вистината многу повеќе отколу што е во науката, многу физичари ја завршиле формулаата со бог постои. Моќна раабота е и често злоупотребувна, што не ја прави ни слепа ни лоша

Da, bi bil mnogu podobar!

WTF?!?!:toe: Aj definiraj sila? visha i toa!

I da, izvini individualno e........ samo ne mi e jasno, povtorno izvini, kako moze da se ide protiv razumot i razumnoto ili kolku da se kaze deka sme vernici, da ja prifatime glupavosta na opshtata masa?? Da se ravnjam so prababami so nema zavrsheno 4to odd., pa aj boze gospode......???? :uvo:

Uf pak se iznervirav:):kesa: aj idam da pijam, da go vidam "gospod" so iljadarkava u jep:pos2:
:helou::helou::helou:

леел човеку дај олади малце:vozbud:.шо има да објаснувам.не веруваш во религијата не вервај.никој не те тера.само дај пробај да преубедваш луѓе тешко ти оди.не е општа маса во прашање туку верба во нешто.не верваш шо воопшто ја отвараш темата религија.чепкај на др места.и олади:helou:

a во врска со рзумноста така е,ако почниш да бараш логика во се,нема да најдиш.зато некои работи како шо се така прифати ги.мое мислење!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom