Делија
Борец за ПРАВДА
- Член од
- 17 јули 2008
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 35
Кој па на тебе ти се обрати...![]()
OK... Samo drug pat citiraj go onoj na kogo mu se obrakas vazi??? :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој па на тебе ти се обрати...![]()
A што ви се чинеше кога Караџич, Младиќ, Шешељ си правеа ланци од прстите на децата во Босна?Демек, за честа на Православието?Па, каде во Библијата се пропагира убиство на оние кои не се Христијани?Убиваа, колеа, во името на таа идеја за голема Србија, а религијата ја користеа како оправдување пред својот народ,поточно им наметнаа мислење дека мора да постои голема Србија и ништо повеќе, преку религијата..А кога дојде да си платат за своите злодела, сите како мифки се испокријаја по шумите, и сега читаме дека некој се занимавал со што ти ја знам таму каква психологија, а друг пасел офци на Македонско-Српската граница..Каде е нивното херојство??Или беше херој кога позади себе имаше 10000 добровооружени војници да им сече прсти на децата, да напаѓа недолжно население а сега нема храброст да се соочи со старците во Трибуналот, па цел живот ќе се крие како некоја ЖЕНА!Уште потрагично е што уште постојат луѓе кои овие уште им се идоли, во нив се крстат, а тие се најголемите предавници..Што им се чинеше кога сакаа во склоп на Србија да ја видат Босна, Хрватска?Знаете алчноста, се враќа како бумеранг, кога посегнуваш по туѓо,на крајот твоето ќе ти го земат...Тоа е ЗАКОН НА ПРИРОДАТА!Како викаат , „Од кол на кол, колот...“Што си сеел, тоа ќе си жнееш, што си дробел тоа ќе си сркаш...Еден збори за Београдски пашалук, друг за Србија ко Нокиа... Ова е заради недостаток на аргументи, па сега ајде да го вреѓеме или да му се ситиме на комшијата... Мене не ме вреѓате јас не сум Србин, туку ме вреѓате на друг начин... со тоа што сте и вие Македонци... Ете со тоа ме вреѓате... Не ја гледате нашава држава како се распаѓа, а се кикотите на Србија... цццц свашта!!! Битно е да умре козата на комшијата така ??? А овде двојазичноста не ви е за смеење...
Па ако размислите бар малце и тој пашалук и таа Нокиа пак е поголема од нашава Македонија...!!!
Србија не посегнала по туѓото?Зарем ја забораваш 1912 година????Вардарска Македонија на кого му припадна???На Парагвај???Војната во Хрватска, Босна?Демек, сега Србија војувала за да си ги врати териториите??Немој молимте.....И да е така..Кој му даде право на сите злобници од типот на Караџич,Младиќ,Шешељ па дури и Аркан да им сечат на невините деца прсти и да си прават ланци од нив?Таква борба за територии??Борба за враќање на своја територија е невидената кражба што ја направија србите во Босна, Хрватска?А гледам спомнуваш Тито...99% од сите Срби се крстат Тито пак да се оживеј..Војни се водеа поради „хероите“ во фустани од типот на Караџиќ, Младиќ.Ама денес на многу деца во Македонија наместо да му е идол Гоце Делчев, Јане Сандански, Ченто, тие се јачаат на Шваба,Пинки, Аркан,Шешељ и на сите „ганстери од српското подземје“..Дали воопшто ти имаш поим што изјавуваше Шешељ за Македонија 1993 година на 2 Август ИЛИНДЕН?Што изјавуваше Аркан за тоа дека Македонија била следна после Хрватска, Босна?Дека Македонија ќе ја освоеле за 3 дена?Гледајте еднаш низ МАКЕДОНСКИ НАОЧАРИ, немојте да се палите многу по србите, и по сите што ни имаат направено лошо..А и србите се дел од нив!Кико... само едно да те исправам... Србија не посегнувала по туѓото никогаш, напротив неа како и на нас им е земена толкава територија како Славонија , Кордун , Банија ,Крајина, Босна, Херцеговина итн.итн... А она што го има денес Хрватска и Босна, тие граници им ги нацрта Тито... Е па неможе така...!!!:nenene:
Да се бориме и ние како нив за нашите делови Егејскиот и Пиринскиот и некој да каже дека сакаме туѓи територии... Ќе биде ли тој во право...???
Полека Кико не се возбудувај толку... ионака немаш појма... Некој ти раскажувал за некои детски прстиња и ти одма распламни се... Тој што ти раскажувал низ какви наочари гледал...??? Србија го земала Вардарскиот дел од Македонија во ред... ама кога се делела територијата, повторувам ТЕРИТОРИЈАТА МАКЕДОНИЈА се делела на три дела... Тука многу не сваќаат , па после илегуваат со критики и кавги. Мене тоа не ми е целта... Македонија тогаш не постоела како држава и тоа е непобитен ФАКТ... Тие три држави делеле меѓу себе територија сосе народот во неа кој нормално бил Македонски... И што сега??? Јас дека сум Македонец и за да бидам патриот, треба да го негирам тоа и да плукам по другите ??? Нема потреба...
Јас кажав што мислам, ти што сакаш можеш да кажуваш..Македонија беше под Турска окупација, и со ветување дека ќе биде ослободена од страна на Србија,Бугарија и Грција, за на крај да биде поделена таа истата меѓусебно..Извини, но мене повеќе ме боли за Македонија..Полека Кико не се возбудувај толку... ионака немаш појма... Некој ти раскажувал за некои детски прстиња и ти одма распламни се... Тој што ти раскажувал низ какви наочари гледал...??? Србија го земала Вардарскиот дел од Македонија во ред... ама кога се делела територијата, повторувам ТЕРИТОРИЈАТА МАКЕДОНИЈА се делела на три дела... Тука многу не сваќаат , па после илегуваат со критики и кавги. Мене тоа не ми е целта... Македонија тогаш не постоела како држава и тоа е непобитен ФАКТ... Тие три држави делеле меѓу себе територија сосе народот во неа кој нормално бил Македонски... И што сега??? Јас дека сум Македонец и за да бидам патриот, треба да го негирам тоа и да плукам по другите ??? Нема потреба...
Кико... само едно да те исправам... Србија не посегнувала по туѓото никогаш, напротив неа како и на нас им е земена толкава територија како Славонија , Кордун , Банија ,Крајина, Босна, Херцеговина итн.итн... А она што го има денес Хрватска и Босна, тие граници им ги нацрта Тито... Е па неможе така...!!!:nenene:
Да се бориме и ние како нив за нашите делови Егејскиот и Пиринскиот и некој да каже дека сакаме туѓи територии... Ќе биде ли тој во право...???
За болдираното...
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Како ме насмеа сеа со болдираново,ни самиот не си свесен.
Кико... само едно да те исправам... Србија не посегнувала по туѓото никогаш, напротив неа како и на нас им е земена толкава територија како Славонија , Кордун , Банија ,Крајина, Босна, Херцеговина итн.итн... А она што го има денес Хрватска и Босна, тие граници им ги нацрта Тито... Е па неможе така...!!!:nenene:
Технички гледано ни југославија веќе не постоеше кога Србите ја направија војната во Хрватска. Значи по твоја логика Хрватите сосема легално си посакаа да си земат парче кое и онака и припаѓаше на Хрватска.
Босна била неколку пати независна држава со доста големи граници така што никакво право немаа Србите со војна да освојуваат нешто кое можеше со договор да се постигне.
Да не збориме дека ги предадоа сопствените во Краина, кога им згусти ги оставија Краишниците на цедило.
Се подуја ко балон, беа страшно надмени и агресивни кон Македонија и на крај пукнааа.
Имаш многу погрешен идол за восхит или си имаш српско потекло ама и тоа не те правда за погрешното размислување.
Да повторам по којзнае кој пат: Србите не ја направија војната во Хрватска. Ја направи оној кој ја стави шаховницата наместо петокраката...