Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Alo prjateli, denes javuvaat deka Holandija go blokira dogovorot Srbija-EU ako Srbite ne go isporachaat Ratko Mladic:

http://www.hindu.com/thehindu/holnus/003200801281451.htm

Izgleda se ochekuva pretvaranje na Srbija vo ruski trojanski konj. Znachi pokraj Grcija i Kipar, sega Rusija kako trojanski konji gi ima i Bugarija, delumno Romanija - i najverojatno Srbija. Politichkata situacija na Balkanot izgleda kje se odviva shodno so ovaa realnost.

Zapadnite komentari izgledaat ochajni zaradi stvaranje na vakvo rusko krilo i energetskite konsekvenci koi proizleguvaat od toa, a od EU posebno i se kivni na Bugarija! Ama shto pak da ochekuvash od zemja kade shto platata e 180 Evra?

.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
pa taka de :) ke te ozmazdat rodninite?

vie go strelavte braced mi, nie vi gi krievme bulite kaj nas doma. posle gledam zbesnati pci ko tebe, i preku kurot mi dojde od "rani kuce da te laj" i od miroljubivost.

pa zato ke ti presudam so smrtna kazna, i tebe i na celata tvoja familija, i se albansko sho ke mi izlezi pred oci, samo ako dojdi pak do pukanje :)

samo, tragicnoto e sho zaradi idioti ko tebe, ke stradaat prvo ni krivi ni dolzni, lugje ko tie miroljubivi Albanci sho kaj makedonci se krieje ko gorese se albansko niz Bitola.

svakjas be kuce? da ti nacrtam?

mislevte na svoite familii ko palevte deca i siluvavte zeni?

ve znajme kolku ste jaki, samo ko ke ste 10 na 1 :)

zato, moli se da nema nikoas "vtoro poluvreme"... poarno za TVOJATA familija
Serdare zalam za tvojot bratuced i jas imam nekoj zaginat nekoh invalid vo moja familija no vo vojna odat hrabrite i za zhal tie umiraat.Mnogu coveshtvo e toa shto si gi skril nemakedoncite vo bitola koj nemaa nishto opshto so tvojot zaginat bratuced no ne bidi siguren deka i jas ne sum mu pomagal na nekoj ne albanec vo toa vreme.

za presudata ne bidi tolku hrabar nikoj osven Gospod ne moze da mi sudi nishto mene,za mojata familija dali ke bide srekna tvojata ako se likvidirat mojite?
Ne veruvam,ke treba da se iselat,jas ne sum nekoj so koj mozesh da terash inaet zatoa ne te cepkam ama i ne me cepkaj poshto ke se pokaish

za pukanjevo nemoj te molam preku glava mi e so fraziote ke vidish ti ke vidite vie ,nikoj ne se plashuva od ova a najmalku lugje shto zagubile neshta kako bratucedi,braka,sinovi.zatoa nemoj da se sluzhish so vakvi postovi.

Koga goreshe vo Bitola navistina mi beshe zhall,ne zaradi materijalnata shteta no beshe kako potvrda za toa deka kolku ste sposobni no nema veze pomina toa.

jas bi mozel samo da ti kazam neshto.Neshto najgolemo shto mozhesh da si imash e da dobiesh eden albanec za drugar no i neshto najlosho shto moze da ti se desi e da imash albanec za neprijatel.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Епа сега им враќаат...претходно Црногорската Православна Црква побара од Српската да ја признае нејзината афтокефалност, овие не и ја признаа афтокефалноста, сега Црна Гора го враќа ударот....

Кој им е крив на србите??Стојко???
Која е бе таа СПЦ да признава нечија афтокефалност???Па тие од МПЦ треба да бараат признавање.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Temava, za zhal, se pretvori vo lichno prepukuvanje na relacija Albanci-Makedonci.

A golemi i dvosmisleni potezi se vlechat DENES!

Denes Avstrija vo imeto na EU oshtro ja kritikuvashe Slovenija zaradi obelodenuvanjeto na dokumentot vo koj SAD ja instruiraat Slovenija shto da pravi po prashanjeto na Kosovo so koj EU e reducirana samo na uloga na pion vo shahovskata igra SAD-Rusija.

Dali Rusija sakashe Srbija da stane cheln na EU (so drzhenjeto na Tadic), no SAD ja raznishaa taa shema preku Holandija?!

Shto znachi ova za Makedonija?

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
i konecno batalete retorika koja nosi samo gnev, a ne vodi nikade osven vo pekolot.
Jas koristam takva retorika, ili liceto koe se obiduvas da go opravdas i odbranis?
Aj vidi nekolku postovi unazad , pa vidi koja retorika ja koristi drugar ti (veruvam deka ti e drugar).
Presuduvanje so smrtna kazna, kucinja, siptarana, ke ve frlime vo jadran, ovaa e retorikata na covekot. I pazi, zbori za cel narod, ne za poedinci, toa nikogas nema da si go dozvolam sebesi, makar i nekoj makedonec sestra mi pred oci da mi ja siluval.
Aj sporedi retoriki, ke procenis samiot sto e kaj e , ipak pameten si.

B

Borg_Drone

Гостин
Која е бе таа СПЦ да признава нечија афтокефалност???Па тие од МПЦ треба да бараат признавање.

Јас спомнав ЦПЦ значи Црногорската Православна Црква..

А сакал или нејќел поради интересите на туѓите држави сега ќе мора од нив да чекаме признавање на нашата црква........тоа ти е......

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Јас спомнав ЦПЦ значи Црногорската Православна Црква..

А сакал или нејќел поради интересите на туѓите држави сега ќе мора од нив да чекаме признавање на нашата црква........тоа ти е......
Колега да те прашам јас тебе нешо.А тебе од ко си се родил те имат некој признаено како човек???Или ќе чекаш некој организам на повисок развој од тебе да те признае???

Сваќаш шо сакам да кажам,така?:helou:

R

RAYTHEON23

Гостин
mislam deka problemot so kosovo e slozen ima 2 opcii.1.soglasno ON i principot na nepromenlivost na granicite kosovo ne smee da bide priznaeno znaci presedan(ko nasiot so imeto USLOVNO SME PRIZNAENi A ON NEMA TAKVA PRAVNA RAMKA NIE NE SME VO ON PRAVNO)koj ke otvori minimum5 do20 novi krizi.no gledano strateski treba da go priznaeme no uslovno so dogovor obostran deka nema da ima teritorijalni pretencii a i plus toa ne e zakana(nadgleduvana nezavisnost slaba armija ke ima) i otvara sorabotka srbija ne smee da se luti nema pravo ( a za nivnata armija imam predlog ARM da donira 40 T-55 tenkovi i20 BTR-70 na novata armija na kosovo i da pnudi vzaemna sorabotka i pomos vo slucaj na krizi,pozari...itn.)

R

RAYTHEON23

Гостин
makedonija e lider vo covekovite prava i primer za neegoisticna politika(i voena i ekonomska-srbija ne pocituva CEFTA i subvencionira i momentalno se rasporeduvaat trupi okolu kosovo znaci blokada i sankcii a grcija ima najjako voeno vozduhoplovstvo vo EU 600 letala-F-14 F16 apaci i LEOPARD TENKOVI toa ne e defanzivno a albanija nema pretenzii kon makedonija ARM dobro sorabotuva so albanskata armija-znaci trba nie toa da go prezentirame javno vo eu rusija kina

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas koristam takva retorika, ili liceto koe se obiduvas da go opravdas i odbranis?
Aj vidi nekolku postovi unazad , pa vidi koja retorika ja koristi drugar ti (veruvam deka ti e drugar).
Presuduvanje so smrtna kazna, kucinja, siptarana, ke ve frlime vo jadran, ovaa e retorikata na covekot. I pazi, zbori za cel narod, ne za poedinci, toa nikogas nema da si go dozvolam sebesi, makar i nekoj makedonec sestra mi pred oci da mi ja siluval.
Aj sporedi retoriki, ke procenis samiot sto e kaj e , ipak pameten si.
Mudar si, nema sto?? :)

Кој си има муа на ќуљафката вели иш!

А јас се обратив до тебе и твоите, а и до сите други.

Една реторика води кон друга, со ист тон.
Погледни на темите. Не оправдувам ничија која води кон конфликти и натамошни дебилштини.

дарданче лажно илирче заговра поделба на мојата и твоја татковина, агим бара војна, и слично. За очекување е реакција како на Сердарот. тоа е само одговор на провокациите и таквите насилни реторики.

П.С. Вие први пукнавте на нас, вие први убивте, мачевте, со динамит на стобл невини врзавте, со оган живи ги горевте на Вејсе, на Капралак и Љуботен зулум сторивте. Вие први го кренавте лешочкиот манастир во воздух.
Вие први, не ние.

И не сдакам да чујам дека бевте поради обесправеност испровоцирани.

Ништо никого не му дозволува таков и сличен зулум да прави во 21 век.

П.С. Реков, Али подвали кенкаше од мака што не му дадоа (другите учк шерифи) да се прави шериф на Косово, па во договор со олигарсите тука крена зулум да прави, а вие како будали му се фативте на јадицата.

П.П.С. А дали ќе биде Косово независно. Јебига, кога решил некој да оди против повелбата на ОН, против меѓународното право, ќе биде.

И??? Се тресеше курето во ладна вода.

Си игра некој курташак со малоумници врз грбот на гладен и страден народ.

Ни македонците не се цвеќиња, ама брате мили не ми се правете зумбули кога напретек имате трња како кактуси.

Ние и вие страдаме од таквите Алиевци, Љубчовци, Бранковци, Гзимовци, Мендуси-злодуси и тн.
А малите ќелешчиња како она дарданче лажно илирче се палат. Многу има такви, за жал.

Косово, пих. Било, не било, само ние сеуште сме гладни.

R

RAYTHEON23

Гостин
sustinata na albanskiot extremizam e vestacki stvoren sekako deka nevraboten mladi izmanipulirani ke odat vo vojna koga se nevraboteni dobivaat vetuvanja razni i dr...sakam edmo da bide jasno>VORM POSTOEL POSTOI I KE POSTOI MAKEDONSKIOT NAROD-POSTOI ALBANSKI NAROD...SRBI..TURCI...(ILI "ETNICKI ZAEDNICI POTOCNO")NO TREBA SITE DA SVATAT I DA RAZBERAT DEKA ZAEDNO PRAVIME MAKEDONSKANACIJA)I TOA TEBA DA RAZBERAT I ALBANCI I MAKEDONCI(MNOGU SE POBUGARCILE ISTORIJATA SE POVTORUVA-AKO AKO...P0 100 GOD IMANJATA KE IM BIDAT VO ISTORIJATA)

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Mudar si, nema sto?? :)

Кој си има муа на ќуљафката вели иш!

А јас се обратив до тебе и твоите, а и до сите други.

Една реторика води кон друга, со ист тон.
Погледни на темите. Не оправдувам ничија која води кон конфликти и натамошни дебилштини.

дарданче лажно илирче заговра поделба на мојата и твоја татковина, агим бара војна, и слично. За очекување е реакција како на Сердарот. тоа е само одговор на провокациите и таквите насилни реторики.

П.С. Вие први пукнавте на нас, вие први убивте, мачевте, со динамит на стобл невини врзавте, со оган живи ги горевте на Вејсе, на Капралак и Љуботен зулум сторивте. Вие први го кренавте лешочкиот манастир во воздух.
Вие први, не ние.

И не сдакам да чујам дека бевте поради обесправеност испровоцирани.

Ништо никого не му дозволува таков и сличен зулум да прави во 21 век.

П.С. Реков, Али подвали кенкаше од мака што не му дадоа (другите учк шерифи) да се прави шериф на Косово, па во договор со олигарсите тука крена зулум да прави, а вие како будали му се фативте на јадицата.

П.П.С. А дали ќе биде Косово независно. Јебига, кога решил некој да оди против повелбата на ОН, против меѓународното право, ќе биде.

И??? Се тресеше курето во ладна вода.

Си игра некој курташак со малоумници врз грбот на гладен и страден народ.

Ни македонците не се цвеќиња, ама брате мили не ми се правете зумбули кога напретек имате трња како кактуси.

Ние и вие страдаме од таквите Алиевци, Љубчовци, Бранковци, Гзимовци, Мендуси-злодуси и тн.
А малите ќелешчиња како она дарданче лажно илирче се палат. Многу има такви, за жал.

Косово, пих. Било, не било, само ние сеуште сме гладни.
Mislam deka bajagi dobro ja znaes sustinata na moite komentari, ama ajt, izgleda ne ti godi da priznaes.
Covece epten prosto e, ja ti pcujam majka, ti mene sestra, ja tebe tetka, ti mene kerka ili sto i da bilo, i kraj na muabetot. Ako nekoj te navreduva tebe slobodno i ti nego navreduvaj go, sta majkata sum ti ja kriv.
Vo nitu eden slucaj ne mozam da se slozam deka komentarite na Serdarot bea opravdani. Ako bese taka ke trebase da sledat i od moja strani slicni komentari ama toa ne se sluci. Ja na mnogu poblag nacin mu se sprotivstaviv nemu, a ti vednas reagirase. Znaci moite komentari vo koi ja direktno nemu mu se obratuvav i koristev daleku po blagi izrazi od negovite, za tebe bea neopravdani, a negovite neograniceni navreduvanje na celiot moj narod, ti se opravdani?!
Za Kosova, druze sakal nejkel nezavisno ke si bide, i toa e edinstvenoto mozno resenie koe e najdobro za regionot. Ne znam kako toa na mnogumina seuste ne im e jasno. Prosto e nevozmozno albancite od Kosova da prifatat povtorno da bidat pod Srbija, posle onie necovecki maltretiranja, masakr , genecod i sto uste ne , sto go doziveeja od srbite. Pa zatoa bidi siguren ako ne se sluci taa nezavisnot sega, nema albanec na Kosova sto nema da se bori protiv kakvo i da bilo drugo resenie, a seto toa definitivno ke bide najkobno za celiot region.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
...Za Kosova, druze sakal nejkel nezavisno ke si bide, i toa e edinstvenoto mozno resenie koe e najdobro za regionot. Ne znam kako toa na mnogumina seuste ne im e jasno. Prosto e nevozmozno albancite od Kosova da prifatat povtorno da bidat pod Srbija, posle onie necovecki maltretiranja, masakr , genecod i sto uste ne , sto go doziveeja od srbite. Pa zatoa bidi siguren ako ne se sluci taa nezavisnot sega, nema albanec na Kosova sto nema da se bori protiv kakvo i da bilo drugo resenie, a seto toa definitivno ke bide najkobno za celiot region.
Tebe jasno li ti e deka ste se zamerile so site sosedi na nivo na narodi (padna "zla krv" shto se veli narodski) i deka nemate sila da se spravite vojno so Srbite, a ne pak protiv nekolku zdruzheni drzhavi?

Istite argumenti Srbite,a boga mi i drugi, gi koristat dosta argumentirano protiv vas, deka site naokolu ste gi terorizirale. Plus Kosovo e srpska teritorija, a vie imate svoja matichna drzhava nadvor od Kosovo. Taka shto politicki, glavnite argumenti ti pagjaat vo voda.

I shto ako ispushite sega vo fevruari, kje se dignete na oruzhje??? Gledaj kakvi signali stignuvaat od EU, Rusija, poslednava spremila paket merki i koj znae shto sodrzhat tie...

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Tebe jasno li ti e deka ste se zamerile so site sosedi na nivo na narodi (padna "zla krv" shto se veli narodski) i deka nemate sila da se spravite vojno so Srbite, a ne pak protiv nekolku zdruzheni drzhavi?

Istite argumenti Srbite,a boga mi i drugi, gi koristat dosta argumentirano protiv vas, deka site naokolu ste gi terorizirale. Plus Kosovo e srpska teritorija, a vie imate svoja matichna drzhava nadvor od Kosovo. Taka shto politicki, glavnite argumenti ti pagjaat vo voda.

I shto ako ispushite sega vo fevruari? Gledaj kakvi signali stignuvaat od EU, Rusija, poslednava spremila paket merki i koj znae shto sodrzhat tie...
A be jas ti vikam nema sansi veke Kosova da bide pod Srbija ( najmnogu sto moze da bide, bi bilo podelba na Kosova, so sto i Srbija ke se slozi, ama dur togas ni se eba mater na site vo Balkanov), pa ti sega kroj si planovi, i obiduvaj se da ja analiziras megunarodnata politika ako nemas druga rabota.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom