Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јеремиќ: Секој што ќе го признае Косово ќе сноси соодветни последици

Србија останува на ставот дека ќе ги преиспита односите со Македонија, доколку го признае Косово. И не само тоа, министерот за надворешни работи, Вук Јеремиќ, денеска за А1 изјави дека секој, вклучувајќи ја Македонија, ќе сноси соодветни последици.
„Никој не може да смета да го наруши територијалниот интегритет на Србија, а да не сноси соодветни последици“. Оваа изјава на Јеремиќ доаѓа веднаш по средбата со Солана во Брисел.
Ставот на ЕУ е јасен - потполна соработка со Хаг, тоа е услов за потпишување на договорот за стабилизација и асоцијација. Белград сепак очекува потпис на 28 јануари, затоа што инсистира дека целосно соработува со Хаг.
Што се однесува до Косово, ставот е непроменлив - мисија на ЕУ да, но со одлука на Советот за безбедност на ОН.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88292

Пред некој пост пишав дека Косово ќе остане една Палестина на Балканот. Како што идат работиве палестина можеби не, ама еден тајван од политички аспект може.

Зошто?????

дај еден факт...

Ксово ке биде независно а ние ке го признаеме во тертиот бран..не зависи од нас...

ке добиеме еден куп бенефиции...ке се дигнеме на нозе...

зошто да не го признаам..каде е логиката у тоа..освен југоносталгија...мене ми одговара слаба србија и независно косово...

Дали ти одговара Голема Албанија?

Пред некој пост пишав дека Косово ќе остане една Палестина на Балканот. Како што идат работиве палестина можеби не, ама еден тајван од политички аспект може.

Авганистан.

Србија останува на ставот дека ќе ги преиспита односите со Македонија, доколку го признае Косово. И не само тоа, министерот за надворешни работи, Вук Јеремиќ, денеска за А1 изјави дека секој, вклучувајќи ја Македонија, ќе сноси соодветни последици.
„Никој не може да смета да го наруши територијалниот интегритет на Србија, а да не сноси соодветни последици“. Оваа изјава на Јеремиќ доаѓа веднаш по средбата со Солана во Брисел.
Ставот на ЕУ е јасен - потполна соработка со Хаг, тоа е услов за потпишување на договорот за стабилизација и асоцијација. Белград сепак очекува потпис на 28 јануари, затоа што инсистира дека целосно соработува со Хаг.
Што се однесува до Косово, ставот е непроменлив - мисија на ЕУ да, но со одлука на Советот за безбедност на ОН.

с'рбите плашат с последици :pos2: , јавно пак искат да закусват с обеднен уран.

Ако влеземе во НАТО додуша мислам и дека ќе нема Голема Албанија, но ако не влеземе и го признаеме тогаш сме го наебале!!

Треба да сме будали ако го признаеме Косово, а ако сеуште не сме влегле во Нато. Ја и вака и така не би го признал никогаш.. ама тоа е само мое мислење. Косово моментално е црна точка која годинава сигурно ке биде малце "побелена" на едниот, или на другиот начин.. има и опција уште поцрна да стане.

Треба да сме будали ако го признаеме Косово, а ако сеуште не сме влегле во Нато. Ја и вака и така не би го признал никогаш.. ама тоа е само мое мислење. Косово моментално е црна точка која годинава сигурно ке биде малце "побелена" на едниот, или на другиот начин.. има и опција уште поцрна да стане.

Види јас од тоа и се плашам многу.Косово се спремаат да му ја признаат независноста во Февруари(неколку месеци пред самитот во Букурешт).Б.Ц. П. на Р.М. рече дека ако САД го признааат независно Косово дека Македонија ќе го следи нивниот пример.

Јас сум сигурен дека ќе не примат во НАТО ама никогаш не вели никогаш, ај замисли сега да не влеземе а веќе сме го признале Косово знаеш што ќе се случи има сами да си го потпишеме отцепувањето на Западна Македонија кон Косово па подоцна кон Албанија

П.С.

Иако се спремаат ќе наиде на вето од Русија

П.С.

Иако се спремаат ќе наиде на вето од Русија

Уф, тоа сигурно.. а никој до сега не го спомна ветото од Русија. Баш сакам да видам, Русите одлучни НЕ(Со вето) за независно Косово, а Американциве со ЕУ, ке се бијат у груди дека постигнале мир на балканот и ке не тешат да го признаеме Косово.. ех, тек тогаш ке видиме кој каде е.

Za ova prvoto ne sum siguren, barem dokolku naslednikot na Putin e cvrsta raka kako nego.
A deka Makedonija dobiva so priznavanjeto na Kosovo ???!!! E ova go dobiva: :tapp:
Demarkacijata na granicata, kolku mi e poznato, ne ide voopsto po "default", sansi za EU pristap - da sigurno, i vo 1999 dobivme sansi za EU pristap, koga se posravme sto NATO ni gi napravi lom patistata, begalcite od Kosovo lom ekonomijata, pa dobivme pak ova: :tapp: i najmalo obestetuvanje (za sporedba, edna Blgarija dobi nekoi 700 milioni a samo nekolku avioni i prdnaa nad vozdusniot prostor, a nie mislam 70 milioni ili pomalce, a parce ni gi napravia patistata toa NATO-vcite (nato-volcite, podobro da recam) i 400 000 begalci ni se posraa!
A ti ako mislis deka podobri odnosi so Albancite ke imame ako im odime po gazot, da, aj da im ja dademe zapadna Makedonija i da go stavime Balji Kombatari vo himnata na Makedonija, taka ke imame super-odnosi!!!
Od kaj samo gi najde argumentive coek, pojma nemam! Zar 15 godini nezavisna Makedonija ne ti zborat nesto poinaku? Kako se odnesuva so nas Evropa od 1991 do denes?
Eee, nego taka razmisluvaat i za zal i mnogu od ovie na vlast so ni se, zatoa site ne strojat kako ke stignat

Golemite batki go priznaa veke. Ostana uste najgolemiot po teritorija da go stori toa, a so sigurnost ke popusti otkako ke se ispazari.

Makedonija dobiva demarkacija na granica, sansi za EU pristap, podobruvanje na odnosite so Albancite vo MK i Kosovo, NATO clenstvo (garancija protiv nadvoresna agresija), podobra pozicija za imeto,drzavata i narodot...

So igranje po srpska muzika sto ke dobieme i sto sme dobile?
Ili da se posluzam so srpski (citaj vizantiski) izgovor i da kazam deka narodot toa ne go misli i saka, no ete postojat isklucoci - nekoi politicari se losi.

Наследникот на Путин е бетер од него. А, и на сето тоа, кај Путин се конците.

Русија да ја испазарат нема теоретски шанси, во секој план Русија зајакнува, кинезите и русите за краток период постанаа големи пријатели.. еднаш ја шитнаа Србија, овој пат не верувам.. тогаш беа пука сиромаштија, на Елцин очите му светнаа од америчките долари.. е сега, се врти тркалото..

КЕ МИ СЕ ФАТИ И ЈЕРЕМИК И ОБЕЛИК:vozbud:

Србија останува на ставот дека ќе ги преиспита односите со Македонија

ЈА НЕ ЗНАМ КАКО МАКЕДОНИЈА НЕ ГИ ПРЕИСПИТА ОДНОСИТЕ СО СРБИЈА КОГА ВРАНИШКОВСКИ ПРОБА ДА НИ ГИ ЗАПОСЕДНЕ МАНАСТИРИТЕ?

Наследникот на Путин е бетер од него. А, и на сето тоа, кај Путин се конците.

Русија да ја испазарат нема теоретски шанси, во секој план Русија зајакнува, кинезите и русите за краток период постанаа големи пријатели.. еднаш ја шитнаа Србија, овој пат не верувам.. тогаш беа пука сиромаштија, на Елцин очите му светнаа од америчките долари.. е сега, се врти тркалото..

ТРК КАЈ ПУТИН У СКУТ...

ТРК КАЈ ПУТИН У СКУТ...

Незнам у која тема кажа.. па еве малце на твое ниво.

Не упагај без везе, напиши издржани постови кој се во врска со темава, ајт пријателе и не зуј.

„Никој не може да смета да го наруши територијалниот интегритет на Србија, а да не сноси соодветни последици“. Оваа изјава на Јеремиќ ......

Не ми е јасно зашто никој до сега не му постави прашање на господинот Вук Јебиветрович зашто кога косово е дел од србија не ја спречи агресијата на КЗК врз МК во пределот на Радуша :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom