Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Da da znam :)
A dali znaes ti deka USA ja unisti Rusija , onaka mirno, bez vojna, ekonomski, gi napravi da crknat, i nekoi od tie bombi im ekplodiraa pod voda zaedno so nivnite podmornici od 1950 :) Ne mozea glava da dignat,
Plus im prodavaa bogata zemja na USA , za 3 milion dollari , uhauah,
Nekoj spomna Ruski avioni, :) sto sami si pagjaat na zemja , bez nekoj da gi gagja, ili nivnite helikopteri , sto samo za da se samo za otfaranje na nekoe rusko kafance , ili za pienka na rakija.
A i onaka, USA ima 3200 borbeni avioni (znaeme site kakvi se tie) , Rusija 2000 ( i ovie gi znaeme de, sto pagjaa kakoo bez glava vo Srbija, Irak..)
AAA da i nivnite tenkovi T-55 , ahahaha

Ruski Tenk
http://www.warbirdphotographs.com/ATC/ATC-RussianT55-2.jpg
USA tenk
http://www.armyrecognition.com/Amer...er_ATGM_Anti-Tank_Armoured_Vehicle_USA_03.jpg

Ruski helikopter
http://www.asiatradingonline.com/Mi24-Hind.jpg
Usa helikopter
http://imagehost.vendio.com/bin/imageserver.x/00000000/handnvan/Helicopter.jpg

Ruski generali
http://english.people.com.cn/200508/19/images/0818_E45.jpg
Usa army
http://www.usarmyband.com/ensembles/Chorus/The-US-Army-Chorus-8x10.jpg
"Whoever will come to us with a sword, from a sword will perish," - Aleksandr Yaroslavich Nevskij

Ептен се забега моабетов овде , како мали деца сте со таа Америка , и кога веке ја спомнувате Русија , заборавате да земете во обзир уште некој /Кина

Грешка си да не беше СССР никогаш немаше да ја победат сојузниците војната против Германија.

Тоа е зошто Германците имаа трипати подобро наоружање од Сојузниците,имаа подобри командири, подобро тренирана војска, подобро мотивирани.

Единствена конкуренција на Германците им беа токму русите..

А Америка не зборуваш за Виетнам,Ирак, и да редам уште??

Vietnam ok... Odamna bil toa...
Za Irak? pa koj te laze, tamo SAD pobedil od 2003, zavrsena rabota

Според податоците, држави со најголем буџет за воени цели се:
САД - 600 милијарди долари,
Кина - 81,4 милијарди,
Велика Британија - 42,8 милијарди,
Франција - 45 милијарди,
Јапонија - 44,3 милијарди,
Германија - 35 милијарди,
Италија - 28,1 милијарди,
Јужна Кореја - 28,1 милијарди,
Русија - 21 милијарда и
Индија - 21 милијарда долари.

Избор А1 телевизија

Currently, the military is in the middle of a major equipment upgrade, with the government in the process of spending about $200 billion (what equals to about $400 billion in PPP dollars) on development and production of military equipment, under the State Armaments Programme 2007-2015.[2]

Него каде е конкрит да дискутира малце за воена технологија:)

Па не викам де само ти објаснувам за парите што ги троши Русија на наоружување

Америка сама не троши толку колку што троши Русија, ова со НАТО целовкупниот збир.

А Виетнам на Америка??Ирак?? Па и кога беше бомбардирањето на Србија колку штета имаа.....

kollku steta od Srbija? :pos2: eden F-117 soboren, i pilotot povdreden od grmuski. kjuti da ne te cuje nekoj drug, sramota:tapp: :pos2:

Currently, the military is in the middle of a major equipment upgrade, with the government in the process of spending about $200 billion (what equals to about $400 billion in PPP dollars) on development and production of military equipment, under the State Armaments Programme 2007-2015.[2]

Него каде е конкрит да дискутира малце за воена технологија:)

abe dete znaes angliski ti be? :kesa:
abe citaj tamo na makedonski sto sum ti postiral, nemas vrska so angliski... vidi dobro sto pisuva tamo, 200 billon za 7 godini:pos2:

Ako ne si znael, ke ti kazam. Hitler go pobedil so pomos na SAD i Velika Britanija, Napoleon go izgubil vojnata zaradi studot(citaj historija) a Otomanskata Imperija go pobedil samo albanskiot nacionalen heroj Gjergj Kastrioti Skenderbeu.

Rusija Ima kapitullirano(izgubill vojna) od AFGANISTA 1979 i CECENIJA 1996

:pos2:Strashnen istorichar si Agime. So ovie podatoci nema da polozish test nitu kaj Amerikancite, vo koi(normalno) tolku mnogu se krstite. :pos2:
Predpostavuvam deka sega, vo nedostig na akcija i 'struchni' analizi za idninata na Kosmet, nema drugo osven da se 'merite' preka US i Rusija, ama ne e toa temata...:toe:

:pos2:Strashnen istorichar si Agime. So ovie podatoci nema da polozish test nitu kaj Amerikancite, vo koi(normalno) tolku mnogu se krstite. :pos2:
Predpostavuvam deka sega, vo nedostig na akcija i 'struchni' analizi za idninata na Kosmet, nema drugo osven da se 'merite' preka US i Rusija, ama ne e toa temata...:toe:

Da

Imas pravo, samo zabegavme so temata.Izgleda se uprpaa koga im kazav deka koga ke udri VETO Rusija na nezavisnosta na Kosovo deka nema da sozdadat drzava

Toa e FAKT..

Zatoa so VEROM U BOGA molete se da ne udri Rusija VETO.

Ali se kladam deka ke udri veto taka da dzabe vi e kolku i da go sonuvate toa nezavisno vi Kosovo :)

Dosta be ne lazi , eden bese soboren obicen, i eden nevidliv, soboreni bile slucajno, no sto ke e toa, koga misijata e zavrsena uspesno, NIEDEN MRTOV PILOT, nikogas ova ne se slucila vo svetskata istorija, jbg, kako mozat srbite da im kazat nekomu , deka nie sme srbi , zarem ne im e sram :) Pa i za vreme na 2 svetska vojna Germancite za 12 dena ja okupriale cela Jugoslavija :) , ne im e prv pat.
Vitnam bil mnogu daleku od USA, kazete mi so koja drzava vojuvala Rusija , nadvor od nivnite granici.
Dali vie znaete sto znaci da pratis vojska nadvor od zemjata. I da drzis kontrola.
Rusija ne moze da se spravi so chechencite vo svoja teritorija, ne im e potrebno nikavi voeni floti, za da pratat vojnici. Ili pak vo Avganistan.
Toa e isto kako denes vo Teksas da se dignat tamu, i da gi pobedat amerikancite, uhauhahauahuhauhahua , sramota.

Borg, pa Rusija udrila veto bee....
No fintata e deka nema potreba da se odi preku ON, uahuah, zatoa se vika ednostrano proglasuvanje na nezavisnosta, pa potoa drzavite, poedinecno ke ja priznaat, se dodeka USA ne ja okupira Rusija, i togas , Bob Taylor ke bide rpetsedatel na Rusija, i on ke ja podrzi nezavisnosta ::)

Rusija ne moze da se spravi so chechencite vo svoja teritorija, ne im e potrebno nikavi voeni floti, za da pratat vojnici. Ili pak vo Avganistan.
Toa e isto kako denes vo Teksas da se dignat tamu, i da gi pobedat amerikancite, uhauhahauahuhauhahua , sramota.

Eve ushte eden struchnjak.:wink: Dardane, koga diskutirash fakti na masa. Ja unishti temata so evtini provokacii.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom