Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Borg_Drone

Гостин
Се плашам само да не се дестабилизира регионов. Ако американците се замешани таму (а се замешани) не ми мириса на добро. Каде и да одат тие прават само срања.
Нема никогаш да добие независност Косово само си сонуваат.
Не дека ги подржувам србите, ама сум против таа идеја да има независно Косово.Веќе кажаа дека косоварите сакаат да се припојат кон Албанија.

И тоа е веќе еден чекор до Голема Албанија кој ќе резултира до огромна Балканска Војна.Барем јас така мислам.
Јас уште стојам на ставот дека Србија би можела да ја бара Република Српска во замена за Косово...

А по ПУТИН, ПУТИН:smir:

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
makedonia i da saka ne moze prva da ja priznae nezavisnosta na kosovo.deka prvi ke ja priznaat amerikancite pa britancite, francija .germanija makedonia ke mora da ceka red za priznavanje

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
makedonia i da saka ne moze prva da ja priznae nezavisnosta na kosovo.deka prvi ke ja priznaat amerikancite pa britancite, francija .germanija makedonia ke mora da ceka red za priznavanje
Леле сите се испотепаа да го признаат Косово. Се прашувам зошто е така. Што има Косово што Америте и Англичаните толку го почитуваат ??? Нека ми каже некој.

B

Borg_Drone

Гостин
Македонија јасно го кажа својот став ќе го следи примерот на ЕУ и САД а ако они ја признаат нацијата ќе мораме и ние да го признаеме Косово не оти што ќе сакаме туку што сме приморани тоа да го направиме.Како и да е Русите се закануваат со ВЕТО ...

и ако стават Русите вето џабе е нема да има независна држава....

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Pa koga , koj gi prasal rusite ? im ja bombardiraa srbija, bez soglasnost na ON , vlegoa vo Kosova bez da ja prasat Rusija , ke donesat EU policija, bez da ja pocituvaat rezolucijata 1244 i bez soglasnost na Rusija , Rusija e stisnata od drzavi koi se vo Nato i EU , obikoleni se so Nato vojska, ke se vospostavi antiraketen stit, i na kraj edna onaka brza vojna , i konecno okupiranje na Rusija , i nejzino rasparcuvanje megju 100-cite narodi koi ziveat vo taa drzava, od koi 24 milion muslimani.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дардан...апче се напи ли пријателе??...многу ти е научно-фантастично тврдењето...мислам...згази на земјата малце...

B

Borg_Drone

Гостин
Pa koga , koj gi prasal rusite ? im ja bombardiraa srbija, bez soglasnost na ON , vlegoa vo Kosova bez da ja prasat Rusija , ke donesat EU policija, bez da ja pocituvaat rezolucijata 1244 i bez soglasnost na Rusija , Rusija e stisnata od drzavi koi se vo Nato i EU , obikoleni se so Nato vojska, ke se vospostavi antiraketen stit, i na kraj edna onaka brza vojna , i konecno okupiranje na Rusija , i nejzino rasparcuvanje megju 100-cite narodi koi ziveat vo taa drzava, od koi 24 milion muslimani.

Абе тебе и Џин Роденбери не ти е рамен за режисер
Само што Стар Трек е друга приказна, иако ти си повеќе за во BattleStar Galactica

А кога тоа Русија ја шитна Србија кога Јелцин беше на власт тогаш да.Работата е тоа што се менуваат луѓето бе Дарданија.
И ти знаеш ли што значи самата работа ВЕТО.

Ќе стави ВЕТО на демократски начин а во Советот на Безбедност колку што се сеќавам имаат само неколку членки право на вето.

Тоа се САД,Франција,Русија и мислам дека беше Кина.Дури ако сите овие членки се согласат на независност а само Русија стави пак ВЕТО пак нејзиното ВЕТО ќе важи зошто за независност потребни се сите гласови на советот за безбедност.

А дали ти мислиш дека муслиманите можат да мрднат во Русија
ХАХАХАХАХАХХАХААХ:pos2::pos2::pos2::pos2:

А бај д веј русите веќе имаат интерконтинентална ракета која неможе да ја спречи ниту еден ракетен штит од проста причина што НЕМА технологија за тоа.

Да не зборуваме дека има и најголем хемиски а и нуклеарен арсенал во цел свет.Па за авијацијата да не правиме муабет..

Така да Косоварчиња па,па ако Русите стават ВЕТО колку сакајте кукајте нема да има независност...

Така да молете се нешто спротивно да се случи(кое според мене нема да се случи ама знаеш што викаат никогаш не се знае).

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Kolku samo se palite na Rusite i na nejzinoto oruzje i vojska, pazete da ne ve procita nekoj CIA agent, kako sto ja imase vo nekoj vesnik, i spored toj agent sto rabotel vo MK, mnogu kodoshi ima vo Makedonija :)
No ajde da odime malku za armiite na ovie dve zemji :)
Budgetot na Ruskata armija za 2007 bil 32 miliardi dollari :) smesno ( duri i Japonija ima pogolem budzet, iako zemjata e neutralna , i ne moze da se razvie voeno tolku slobodno) no sepak Japonia imala 49 miliardi dolari budzet . Italija 34 miliardi budzet. Polska 31,5 miliardi.
USAAA :) ne se cudete ok , its true :) 623 MILIARD DOLLARI
uahuahauh
623 vs 32
uhauahuah
dali ste normalni , apcinjata dali ste gi ispile dobro ?

Zamislete gi Rusite vo IRAK , sega da vojuvaat, kako li bi izgledalo toa, samo bi se ubile, ahahah , kako sto pravat , so chechencite, ne deka gi osloboduvaat zaloznicite tuku gi ubivaat, a chechencite im begaat pred ochi, nikogas , never, nikogas, Rusija ne moze so USA , a da ne zboruvame so NATOOO 850 miliardi dollari budzet :)

Serbia 1,2 miliardi dollari
Albania 916 milioni , huuh super , ne e nesto pozadi od Srbija, a i od Rusija ne e nesto osobeno daleku , so 3,5 milion ziteli vs 140 milion.
Makedonija 200 milion dollari (smesno, UCK ima poveke :)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Kolku samo se palite na Rusite i na nejzinoto oruzje i vojska, pazete da ne ve procita nekoj CIA agent, kako sto ja imase vo nekoj vesnik, i spored toj agent sto rabotel vo MK, mnogu kodoshi ima vo Makedonija :)
No ajde da odime malku za armiite na ovie dve zemji :)
Budgetot na Ruskata armija za 2007 bil 32 miliardi dollari :) smesno ( duri i Japonija ima pogolem budzet, iako zemjata e neutralna , i ne moze da se razvie voeno tolku slobodno) no sepak Japonia imala 49 miliardi dolari budzet . Italija 34 miliardi budzet. Polska 31,5 miliardi.
USAAA :) ne se cudete ok , its true :) 623 MILIARD DOLLARI
uahuahauh
623 vs 32
uhauahuah
dali ste normalni , apcinjata dali ste gi ispile dobro ?

Zamislete gi Rusite vo IRAK , sega da vojuvaat, kako li bi izgledalo toa, samo bi se ubile, ahahah , kako sto pravat , so chechencite, ne deka gi osloboduvaat zaloznicite tuku gi ubivaat, a chechencite im begaat pred ochi, nikogas , never, nikogas, Rusija ne moze so USA , a da ne zboruvame so NATOOO 850 miliardi dollari budzet :)

Serbia 1,2 miliardi dollari
Albania 916 milioni , huuh super , ne e nesto pozadi od Srbija, a i od Rusija ne e nesto osobeno daleku , so 3,5 milion ziteli vs 140 milion.
Makedonija 200 milion dollari (smesno, UCK ima poveke :)
heheh drugar dali si ti svesen deka cela evropa e zavisna od ruskiot gas:) a da ne zboruvam za naftata kako vrtolomno skoka cenata:) cek cek kolku evropa e zavisna od rusija:) ako saka da ima ekonska kriza ke ga ima bogami:))) putin nee elcin i da se bide ponizuvan.:smir: ce vidime

B

Borg_Drone

Гостин
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Army

Currently, the military is in the middle of a major equipment upgrade, with the government in the process of spending about $200 billion (what equals to about $400 billion in PPP dollars) on development and production of military equipment, under the State Armaments Programme 2007-2015.[2]

http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_and_weapons_of_mass_destruction

Jump to: navigation, search
Weapons of mass destruction By type Biological warfare
Chemical warfare
Nuclear weapons
Radiological weapons
By country Albania Algeria Argentina Australia Brazil Canada PR China France Germany India Iran Iraq Israel Japan Netherlands North Korea Pakistan Poland Russia South Africa Syria Taiwan (ROC) United Kingdom United States This box: viewtalkedit
Russia possesses the largest stockpile of weapons of mass destruction in the world. Russia declared an arsenal of 40,000 tons of chemical weapons in 1997 and is said to have around 8400 nuclear weapons stockpiled in 2005, making its stockpile the largest in the world. The Soviet Union ratified the Geneva Protocol on January 22, 1975 with reservations. The reservations were later dropped on January 18, 2001.

Russia was estimated to have around 7,200 active strategic nuclear warheads in its arsenal, and around 8,800 inactive or on "inactive reserve," for a total nuclear arsenal of around 16,000 [1]. Russia also has a large but unknown number of tactical nuclear weapons [1]. Strategic nuclear forces of Russia include [1]:

Добри сте во лажење тоа ви лежи...

Само знаеш јас ти кажав ако Русија стави ВЕТО џабе ви е нема Репубљик Косова....

И ајде малце за воениот арсенал на Русија

Америка 5000 а Русија замисли 16 000

Али тоа ти е албанче уште не ги разбира некој работи.

B

Borg_Drone

Гостин
heheh drugar dali si ti svesen deka cela evropa e zavisna od ruskiot gas:) a da ne zboruvam za naftata kako vrtolomno skoka cenata:) cek cek kolku evropa e zavisna od rusija:) ako saka da ima ekonska kriza ke ga ima bogami:))) putin nee elcin i da se bide ponizuvan.:smir: ce vidime

Знаеш што ќе ти одговори како на Еднооки со Агим

КОЈ ЈАС НЕ НЕ ЗНАМ НИШТО:pos2::pos2::vozbud:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Ne ne, kazi zoshto im gi palea kukite na Makedoncite-Muslimani vo Bitola.
Aj kaj albancite kradea... lecea frustracii navodno ne gi pushtale da palat vo struga i vo kicevo...
Zoshto?
Makedoncite se samo Hristijani?
pa vidi toa krucijalno prasanje? vo bosna ispagja deka srbite megju sebe vojuva? iako bosancite se srpski muslimani taka?na nekoj nacin bratoubistvo?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
fanatic, toa ruski gas, toa cista zaebancija, ako rusija stopira gas , taa sebesi ke si nanese samoubistvo , zatoa sto samo toa e sto ja drzi vo zivot , drugite sektori se mrtvi, kolku sto moze iran , ili kolku sto mozel Irak da ja prekine naftata, tolku moze i Rusija, ako ne prodavat Gas tie sami ke zagubat poveke.
Inaku da ti objasnam deka rezervite na Rusija so gas se samo 25% od vkupnite svetski rezervi.
GDP na USA e 13 trilion dollari
Rusija , 1,6 trilion dollari

B

Borg_Drone

Гостин
fanatic, toa ruski gas, toa cista zaebancija,...
Абе јас разбирам дека и ти си чиста заебанција дека ова го правиш пред телевизор:drk:

Ама ако тоа за тебе е чиста заебанција тогаш нема за што да зборуваме.Ништо чудно и што имаме толку необразован кадар во државата.Вие правите процентот да е толкав:)

А иначе моли Русија да не стави вето зошто ако стави Бај Бај во Утопија Репубљик Косова:smir::)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom