Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Pa ako za Balkanot toa ne e neshto novo celo vreme sme vo haos pa neka dojde i ova.A i edno sakam,da kazam haos maos doma kuka svadba ili neznashto drugo shto i da se slucuva Kosovo ke dobie nezavisnost sakal toa nekoj ili ne.,

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
ама по коja цена....не ми се верува дека во 21 век......на начин коj се употребувал во 14 век...како дивjаци со тероризам и уцени....каде се движи светов...:toe:

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
во право си....во хаос живееме....не бе не ми се чини дека ке го дадат косово....

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ovoj problem so Kosovo ne e nisto ...glavniot problem doaga tivko i ubistveno:

Albanskata Mafia ....veke ima najgolemo vlijanie vo 2/3 od zemjite od Evropskata Unija i e najmokna vo USA..zatoa ova so Kosovo e najmalku vazno..

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Значи вака сега... Кога идолите на шип.. албанците ( Америка ) би не притиснале да го смениме името Грција би признала не зависно Косово... Во денесно време се од интерес нема пријателство...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Bratu, ja razbirash sega anegdotata so dresot?

Мхм да..јас разбирам што сакаш да кажеш,а ете пак.. никој не сака да разбере кој ни е заедничкиот проблем,ниту вие ниту ние.. затоа реков јас ова сето е само шминка тука за лице да си правиме.

Само треба од некаде да се почне нели,неможе цел живот да се бара изговор за нов проблем.

Што би рекол ти да собереш твои другарчиња од маало и да им облечеме Македонски дрес па сите заедно да отидеме на стадион и да ја бодриме МК репрезентација хмм?
Еве ја ќе најдам спонзорство за дресови и влезници.
Што би прокоментирал некој твој другар у чајџилница доколку те видел со македонски дрес на себе... кој срам у маало,нема муабет да ти прават.

Има милион други работи од секојдневието што би можел да ги спомнам...меѓутоа нема ефект доколку не те натера да смениш некои ставови..

Член од
5 декември 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
da be da

ovoj problem so Kosovo ne e nisto ...glavniot problem doaga tivko i ubistveno:

Albanskata Mafia ....veke ima najgolemo vlijanie vo 2/3 od zemjite od Evropskata Unija i e najmokna vo USA..zatoa ova so Kosovo e najmalku vazno..
Виж сега, во секоја држава нај-големата мафија е самата држава. Албанската мафија е удобната мафија за сите европски држави, кога сакат да се изперат рацете пред бирачите. Инако мислиш дека Немците или американците не могат за 24 часа сите албанци да ги зберат и да ги врата по домовете за по-малко от неделја! Не, просто се "отчитат" на соответните партијски централи и си гледат рахата.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Што би рекол ти да собереш твои другарчиња од маало и да им облечеме Македонски дрес па сите заедно да отидеме на стадион и да ја бодриме МК репрезентација хмм?
Sum ja bodrel :) i sum nosel maicki 10 godini VMRO koga gi napravija, i dres sum nosel. Trn mi e svedok. Ne e toa poentata. I pak kje ja bodram reprezentacijata. No poentata e shto, kako sogragjani, imame odbivnost edni prema drugi. Ne e toa nikakva shminka. Toa ti e, brainwashed society.
Primer, na albanski dobar den da ti kazam, krivo kje me gleash, samo poradi jazikot. Ako te opcujam na srpsko-hrvatski..polesno kje pominam

P.S te zemav kako primer, deka znam ne se ljutish.
P.P.S za jazikov ti davam primer deka se ima deseno, drugar sakashe da go ucam, mu kazuvam 2-3 recenici kako da izgovara, doagja treto lice, i ne napagja dvajcata :):)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Sum ja bodrel :) i sum nosel maicki 10 godini VMRO koga gi napravija, i dres sum nosel. Trn mi e svedok. Ne e toa poentata. I pak kje ja bodram reprezentacijata. No poentata e shto, kako sogragjani, imame odbivnost edni prema drugi. Ne e toa nikakva shminka. Toa ti e, brainwashed society.
Primer, na albanski dobar den da ti kazam, krivo kje me gleash, samo poradi jazikot. Ako te opcujam na srpsko-hrvatski..polesno kje pominam

P.S te zemav kako primer, deka znam ne se ljutish.
P.P.S za jazikov ti davam primer deka se ima deseno, drugar sakashe da go ucam, mu kazuvam 2-3 recenici kako da izgovara, doagja treto lice, i ne napagja dvajcata :):)
Додека не видам со свои очи и не чујам како ти гребе грло од бодрење нема да верувам :smir:

Друга ствар,ти си можеби поотворен за комуникација и сл. меѓутоа ретки се и албанците и македонците кои што би сфатиле поента на соживот на ваков начин.

И мислам дека мн. лош пример даде со Добро утрото на Албански и Српско-Хрватските пцовки.. можеш да пробаш некогаш и двете варијанти па ... ќе си ја препознаеш грешката :helou:

И искрено забегуваш во крајности...премногу потенцираш ситници кои немаат никакво значење,со други зборови сам си создаваш некоја лоша претстава,работите се доста променети денеска и се помали се проблемите кои не разделуваат по етничка природа,барем јас имам таков впечаток.
Кога луѓето се наоѓаат во средина каде што животот им поставил услови за да имаат добар со-живот едни со други па да имаат подобра иднина тогаш сите етнички,верски и други разлики се незабележителни.
Настрана од политиката... таа прави раздор не само меѓу нас македонците и албанците туку и внатре во нашите редови..ВМРО-СДС..ДПА-ДУИ и слично.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
И искрено забегуваш во крајности...премногу потенцираш ситници кои немаат никакво значење
Hehe...ete go momentot. Toa cel narod go pravi. Jas mozam slobodno da ti kazam deka sum zafaten so mojata kariera. Ne se zamaram so sitnici. Samo dadov cista slika so shto se zamarame vo drzhavava. Edno od tie zamaranja e i nezavisnosta na Kosovo.

Nishto ne zavisi od nas. Nie, edinstveno mozhe samo da dobieme od nezavisno Kosovo. A toa e stabilnost, i nov ekonomski partner so ogled na toa deka vo Kosovo nema seushte ni infrastruktura.

Nikoj ne se zanimava so toa, da razmisli kako da dobieme od toa. Site se fatile shto mozheme da gubime. Edinstveno bi izgubile pari, dokolku pogreshno se postavime.

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
Мхм да..јас разбирам што сакаш да кажеш,а ете пак.. никој не сака да разбере кој ни е заедничкиот проблем,ниту вие ниту ние.. затоа реков јас ова сето е само шминка тука за лице да си правиме.

Само треба од некаде да се почне нели,неможе цел живот да се бара изговор за нов проблем.

Еве ја ќе најдам спонзорство за дресови и влезници.
Што би прокоментирал некој твој другар у чајџилница доколку те видел со македонски дрес на себе... кој срам у маало,нема муабет да ти прават.

Има милион други работи од секојдневието што би можел да ги спомнам...меѓутоа нема ефект доколку не те натера да смениш некои ставови..
epa problemot e vo toa sto tolku mnogu potencirate vo toa MAKEDONSKI cekaj malku ne e ova zemja samo na makedonci tuka ima i turci i srbi i bugari i vlasi i romi .a vie kako da ste 10 miljona narod pa non stop potencirate .treba se da e zaednicko ako saka da opstoi ova zemja

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Виж сега, во секоја држава нај-големата мафија е самата држава. Албанската мафија е удобната мафија за сите европски држави, кога сакат да се изперат рацете пред бирачите. Инако мислиш дека Немците или американците не могат за 24 часа сите албанци да ги зберат и да ги врата по домовете за по-малко от неделја! Не, просто се "отчитат" на соответните партијски централи и си гледат рахата.
jas ne ti zboruvam za Albanskata dijaspora..jas ti zboruvam za Albanskata Mafija...ke ja pocuvstvuvas za nekolku godini

Член од
14 август 2006
Мислења
45.503
Поени од реакции
84.999
epa problemot e vo toa sto tolku mnogu potencirate vo toa MAKEDONSKI cekaj malku ne e ova zemja samo na makedonci tuka ima i turci i srbi i bugari i vlasi i romi .a vie kako da ste 10 miljona narod pa non stop potencirate .treba se da e zaednicko ako saka da opstoi ova zemja
Bratot во неговиот пост кога вели македонски дрес/репрезентација, мисли на дрес/репрезентација на оваа земја, Македонија.
Сакаш да ти каже: Облечи дрес на Албанија, за да покажеш љубов кон оваа земја?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
ovaa zemja e MAKEDONIJA i sigurno nema dresot da bide na ALBANSKA reprezentacija. bratot saka da kaze aj u albansko maalo prosetaj se so dres na MAKEDONSKA reprezentacija pa dali posle ke ti praat muabet drugarite. saka da kaze deka ALBANCITE ne ja POCITUVAAT drzavata kako drzava!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom