Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Слушај, ти како жител на Република Македонија, ќе ги нарекуваш градовите така како што се викаат, така да Кичево е Кичево, Охрид е Охрид, Тетово е Тетово. Дали ти е тоа јасно?

Само затоа што ти себе се викаш Албанец, незначи дека не треба јас тебе да те викам албанец така?

Ако тебе те навредува зборот албанец, тогаш и мене ме навредува преименувањето на градовите. Ако сакаш да играш според правилата, играј како што треба, а не како што на тебе ти одговара.

Кај го виде ти Господ?

Не бе...си се журкав на 50Cent...Го спомнав тоа само за да им го побијам на медиумите она што го пласираат по медиумите дека на КОсово било страшно. Воопшто не е така.

Албоз, еден мој совет: Размислувај почесто на релација со твоите Македонски сограѓани. Јесда те има изедено веќе пропагандната машинерија, за никој не е касно да се разбуди и трезвено да размислува.
Slushaj Trnu jas ke gi narekuvam taka kako shto sakam a i imam pravo poshto taka i pishuva vo patokazot,ako imash neshto protiv bujrum so sve sili makedonski militarni paramilitarni obidete se povtorno da "sprovedete red i mir".Jas so toa shto go narekuvam Krcova ne go sporam imeto Kicevo za vas makedoncite no krajno vreme e da se vrazumish deka umre vremeto koga Makedonija beshe samo na Makedoncite sega sme ortaci fifti-fifti,Ohridskiot pa i Skopskiot Majski dogovor vi satva toa mnogu jasno pred oci no vie poshto ste vlezeni vo filmot na Volshebnikot Oz ne sakate da veruvate,zatoa te molam ushte ednash nemoj da mi vikash i da mi kazuvash jas kako da gi narekuvam mestata poshto nikoj ne e vinoven za toa deka vashite politicari ja prodavaa.A toa sovetot mislam deka ke treba da go cuvash za sebe,tebe ti treba poveke

N

n/a

Гостин
Slushaj Trnu jas ke gi narekuvam taka kako shto sakam a i imam pravo poshto taka i pishuva vo patokazot,ako imash neshto protiv bujrum so sve sili makedonski militarni paramilitarni obidete se povtorno da "sprovedete red i mir".Jas so toa shto go narekuvam Krcova ne go sporam imeto Kicevo za vas makedoncite no krajno vreme e da se vrazumish deka umre vremeto koga Makedonija beshe samo na Makedoncite sega sme ortaci fifti-fifti,Ohridskiot pa i Skopskiot Majski dogovor vi satva toa mnogu jasno pred oci no vie poshto ste vlezeni vo filmot na Volshebnikot Oz ne sakate da veruvate,
I sega...doizjasni se.:toe:
1.Ke se vrakjame pak nazad edno 15 god,ke ziveeme vo beda kako palestinci se u nadez deka ke prezememe teritorija koja sto e iskonski nasa (zboram za site strani) i na koja sto nema mesto za drugi....
ILI
2.Ke ziveeme nadvor od zamislenite granici na etnicki cisti drzavi (a na balkanov nema narod sto nema edna svoja takva zamislena Vele-drzava), ke mislime za dobro i ke pravime biznis i ke rabotime na toa da ni se podobri ekonomskata sostojba.
Aj odberi sto sakas i kon sto se stremis.
p.s Ako biras pod 2,ke mora prvo da rabotis barabar so site drugi da se zgolemi doverbata i zaednistvoto.Posto ortak u ista firma so nekoj sto ne go podnesuvas,poznavas itn...ne ide.

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
ЕЕЕЕ не е нормално ова каj се видело бе во ниедна држава малцинството нема шанси вака ко шиптариве ( упс се извинувам етничките албанци))) во Македонија со своj устав во туг манастир....шо не е јасно бре Државата се вика Макдониja и од секогаш била и ке биде МАКЕДОНИJA и ние во неа само МАКЕДОНЦИ!!!!!! Почитуваj го народот и државата во коjа живееш!!!!!
Не ми е jасно...сите културни народи почитуваат(турци срби роми...) само вас ништо не ви е jасно како се понаша цивилизиран народ во туга земja...

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
Се согласувам и негова исто само зошто не ja почитува.....ги прекрстува градовите....добива пасош на негов jaзик.....такво ништо нема нигде!!!!! зошто ние македонците не добиваме нигде во светот пасош на наш jaзик.....а понекаде исто многу не има....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ЕЕЕЕ не е нормално ова каj се видело бе во ниедна држава малцинството нема шанси вака ко шиптариве ( упс се извинувам етничките албанци))) во Македонија со своj устав во туг манастир....шо не е јасно бре Државата се вика Макдониja и од секогаш била и ке биде МАКЕДОНИJA и ние во неа само МАКЕДОНЦИ!!!!!! Почитуваj го народот и државата во коjа живееш!!!!!
Не ми е jасно...сите културни народи почитуваат(турци срби роми...) само вас ништо не ви е jасно како се понаша цивилизиран народ во туга земja...
Bratu, ja razbirash sega anegdotata so dresot?

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
Живеам во Русиja...и ја почитувам ....зборувам на руски....се понашам така како што се понашаат русите....иако ja сметам во моментов за своja држава исто...неможе бре во туг манастир со своj устав.....ако не ми одговараат законите или животот на русите имам избор се да оставам и да си одам во Македониja....да живеам како што живеат македонците....jac за тоа зборувам.....што не бараат и турците и србите....што живеат во Македониja исти права како албанците???

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
прости не ja знам таа анегдота....раскажи ако можеш....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Живеам во Русиja...и ја почитувам ....зборувам на руски....се понашам така како што се понашаат русите....иако ja сметам во моментов за своja држава исто...неможе бре во туг манастир со своj устав.....ако не ми одговараат законите или животот на русите имам избор се да оставам и да си одам во Македониja....да живеам како што живеат македонците....jac за тоа зборувам.....што не бараат и турците и србите....што живеат во Македониja исти права како албанците???
Ne mora da baraat, gi imaat. :) Ramkovniot ne e samo za albanci, nego za malcinstva in general.

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
А ние Македонците во своjaта држава зачувавме ли барем некои права не ми е jaсно??????

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
тоа ти е ........анегдотата ке ja раскажеш ли???:tapp:

Маjкуму бре колку станале Македонциве" ПОЛИТКОРЕКТНИ"...како не станат сите такви....само веке ни се качиja на глава сите....К-15 добро покажа....миле со кече го jaвнал кутри цацко.....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Извинете вака што се мешам во муабетов неповикан, но Ви се чини ли дека и дадовте сосема погрешен тек на темава?
Истата, како за потсетување, е за признавање (или не) на независно Косово.
Рамковни, права, дискриминации...тоа е за во некоја друга тема.
Благодарам на вниманието!

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Ako sakash da se istaknesh so neshto, istakni se so vistinata barem :). Edna kovana shajka vo zidot, go rushi izgledot na cel zid, taka? I eden mal incident ja rushi celata "dobrina" vo vremeto na begalcite. Tepani po kampovi, maltretirani na granica, 500-1000 evra za prekured pushtanje. Znam, deka sam sum rabotel po tie kampovi, i sum videl se i seshto. I ubavo, i losho. I dobri gestovi, i loshi.

Fakt e deka ne treba da se kreva raka, no ne treba ni da se diga prashina okolu toa. Makedonija kako drzhava povekje imashe profit, otkolku zaguba. Toa shto vo toa vreme vlasta imashe brojki za troshoci i ne znam ti shto, beshe poradi toa shto nekoj ocigledno imashe kradeno bajagi pari od donaciite koi bea vlezeni vo Makedonija bash za taa begalska kriza.

ABC, nikoj ne udomuvashe lugje za da im gi zeme zhenite. Sekoj udomuvashe nekogo blizok. Ama pa kako shto kazav, ti vo Prilep li kaj si tamu nekade, nemash pojma kako, i shto navistina se sluchuvalo vo Skopje. Si slushnal samo, i si videl po mediumi, a so ogled na toa deka sam pljukash po mediumite...
Vistinata, Rymz e vo toa sto i pokraj site mali negativni slucuvanja koi gi naveduvas i na koi si bil licno svedok, generalno gledano Makedonija gi primi tie lugje. Toa e vistinata. Za koi pusti donacii zboruvas samo neznam. Jas govoram za padot na ekonomijata, za imidjot koj Makedonija go izgubi proprateno so avanturite na Albancite na ovie prostori, so nivnata borba za "prava". Toa se stetite a ne nekoj zemal 1000e za pustanje preku red, nemoj da bides smesen, te molam. Bidi realen i kazi mi dali Albancite nemaa prava pred 2001?
Vistinata e, deka vo 2001 taa mala sajka koja ja spomnuvas i koja go "narusila" izgledot na celiot zid izgleda kako atom vo sporedba so klinot koj Kosovskite Albanci i go zabija na Makedonija. E toa e vistinata. I ti ja znaes. Te razbiram Rymz, normalno e deka ke gi branis "tvoite".
Temata bese za priznavanjeto na Kosovo, dali i koga.

pupsik

AMAZONKA
Член од
18 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
абе свесни ли сте шо ке биде во светот ако се направи тоj прецедент со признаването.....полн хаос ке почне....:uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom