Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Без разлика. Имаше и во Црна Гора. Ама имаше и во Македонија...350.000 броени. А неброени?

Камо благодарност за тоа? Или амнезија имаш?

Зајас.
Кичево.
Blagodarnost za shto?Makedonija ne napravi nishto vrz svoe mislenje tuku dobi naredba od Nato za svoje dobro da gi otvori tie "granici",
Toa shto go vikash ti Kicevo nie go vikame Krcova za toa ne gledam zoshto si repliciral,sega znam ke pocnesh toponimi ona ova no vo patokazot stoi Krcova

Не е тоа мерење мадиња пеер. Тоа е само потсетување кој на кого не треба да крева рака. Ти текнува? :)
Samo na Gospod ne treba da se krene raka

Вчера бев у Косово...

Мирно...
Pa shto cekashe ti da te ubijat????

Вечерва ќе спијам помирно.:helou:
Zoshto??? usually ne spiesh li?

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Da udomish nekogo vo begalska kriza, i da si gi merish madinjata so toa, e idiotizam.

Ushte ednash se pokazuva deka albanci i makedonci ist mentalitet imaat. Se raspravaat za raboti shto ne se ni za spomnuvanje. Inaetot e losha rabota...
Ne sakav da go potenciram tolku, samo sakav da gi potsetam lugjeto na toj period. I normalno sto se sluci posle toa. Ne gledam nikakov idiotizam vo toa.
Ne gledam nisto loso vo toa, ako nekogo uvrediv, izvinete.
A ti so tvojot socen recnik si dosta kulturen, bravo.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Dobro mozem da te zamislam ako ne spiesh.Mozebi imash nekoi mislenja zagrizhuvacki shto ke se sluci so Makedonija ako Kosovo dobie nezavisnost ili sprotivno.Toa navistina spagja vo koshmar neli??

Член од
17 декември 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Akio dobie nezavisnost Kosovo se ke bide super , ke cvetaat rozi ke bide primena Makedonija vo Eu i ke ni dadat 45 miljardi dolari godisno i site ke ziveat srecno

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Dobro mozem da te zamislam ako ne spiesh.Mozebi imash nekoi mislenja zagrizhuvacki shto ke se sluci so Makedonija ako Kosovo dobie nezavisnost ili sprotivno.Toa navistina spagja vo koshmar neli??
Откако ми кажаа дека е мирно на Косово нема загриженост.:pos2:

Член од
4 август 2007
Мислења
113
Поени од реакции
0
Добре де.Косово објавјава независимост.Всички го признават.Кој по-рано кој по-к'сно.И после какво?Нјама икономика.Живејат от помошти на ЕУ и от пари изпратени от албанската диаспора.Разбирај наркомафија.Правителството взема процент от всичко това.Нјама никакви институции и законност. Става нешто като пиратска република(имало е такива острови в Карибско море преди нјаколко века ) Околните д'ржави са меко казано обезпокоени от този нов сосед.Мај с'м веке за Велика Албанија.Там поне има некаква д'ржавност.На кој му е притрјабвало такова ситно мафиотско државе.ЧрнаГора-2.Ајде нема нужда.
А и след това като се почне:Албанците в МК.Турците в БГ.Унгарците в Рум'нија и Словакија.Војводина.Ако ги изреждам всички ште се с'мне.За вас не знам.Аз с'м леко притеснен.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Добре де.Косово објавјава независимост.Всички го признават.Кој по-рано кој по-к'сно.И после какво?Нјама икономика.Живејат от помошти на ЕУ и от пари изпратени от албанската диаспора.Разбирај наркомафија.Правителството взема процент от всичко това.Нјама никакви институции и законност. Става нешто като пиратска република(имало е такива острови в Карибско море преди нјаколко века ) Околните д'ржави са меко казано обезпокоени от този нов сосед.Мај с'м веке за Велика Албанија.Там поне има некаква д'ржавност.На кој му е притрјабвало такова ситно мафиотско државе.ЧрнаГора-2.Ајде нема нужда.
А и след това като се почне:Албанците в МК.Турците в БГ.Унгарците в Рум'нија и Словакија.Војводина.Ако ги изреждам всички ште се с'мне.За вас не знам.Аз с'м леко притеснен.

Kakva ekonomia imashe i ima vsushnost Bulgaria znaesh?Kakvo e potekloto na parite na investiciite?
Sakash ili ne mozebi i ti preci no jas ke ti gi spomnam,Ilia Pavlov,Emil Kyulev,gazdite na SIC,VIS "takozvani" "borci","mutri" i neznam kakvo drugo cudvishte kakvi pari imaa oni.Kakvi pari ima Multigrup?A hotelite kako niknaa v bugaskoto krajbrezje preku nok?Kakov biznis se vrti vo Varna i vo Burgas?
Pred da mislish za Kosovo ili za Golema Albanija misli ja prvo Bugarija zoshto ekonomijata vi smrdi od KOKI i Heroin a najdobar proizvod vi e prostitutlukot.
Ej a za sudstvoto da ne ti spomnam mozesh i ti i site ovde da pretpostavime.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Blagodarnost za shto?Makedonija ne napravi nishto vrz svoe mislenje tuku dobi naredba od Nato za svoje dobro da gi otvori tie "granici",
Toa shto go vikash ti Kicevo nie go vikame Krcova za toa ne gledam zoshto si repliciral,sega znam ke pocnesh toponimi ona ova no vo patokazot stoi Krcova
Слушај, ти како жител на Република Македонија, ќе ги нарекуваш градовите така како што се викаат, така да Кичево е Кичево, Охрид е Охрид, Тетово е Тетово. Дали ти е тоа јасно?

Само затоа што ти себе се викаш Албанец, незначи дека не треба јас тебе да те викам албанец така?

Ако тебе те навредува зборот албанец, тогаш и мене ме навредува преименувањето на градовите. Ако сакаш да играш според правилата, играј како што треба, а не како што на тебе ти одговара.

Samo na Gospod ne treba da se krene raka
Кај го виде ти Господ?
Pa shto cekashe ti da te ubijat????
Не бе...си се журкав на 50Cent...Го спомнав тоа само за да им го побијам на медиумите она што го пласираат по медиумите дека на КОсово било страшно. Воопшто не е така.

Албоз, еден мој совет: Размислувај почесто на релација со твоите Македонски сограѓани. Јесда те има изедено веќе пропагандната машинерија, за никој не е касно да се разбуди и трезвено да размислува.

Член од
4 август 2007
Мислења
113
Поени од реакции
0
Kakva ekonomia imashe i ima vsushnost Bulgaria znaesh?Kakvo e potekloto na parite na investiciite?
Sakash ili ne mozebi i ti preci no jas ke ti gi spomnam,Ilia Pavlov,Emil Kyulev,gazdite na SIC,VIS "takozvani" "borci","mutri" i neznam kakvo drugo cudvishte kakvi pari imaa oni.Kakvi pari ima Multigrup?A hotelite kako niknaa v bugaskoto krajbrezje preku nok?Kakov biznis se vrti vo Varna i vo Burgas?
Pred da mislish za Kosovo ili za Golema Albanija misli ja prvo Bugarija zoshto ekonomijata vi smrdi od KOKI i Heroin a najdobar proizvod vi e prostitutlukot.
Ej a za sudstvoto da ne ti spomnam mozesh i ti i site ovde da pretpostavime.
Тези дето ги спомена са вече славаБогу в по добрија свјат.Един друг се изпратиха.БГ изнасја продукција за милиарди евро по цјал свјат.В почти всички градове в БГ има фабрики заводи и пушат комини.Косово какво изнасја? И за колко? Това имах предвид.И оште че е добре така да си решите проблемите в Косово че да не ни с'здавате нови на Балканите а и в цјала Европа.Сешташ ли се? Или не те интересува.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ne sakav da go potenciram tolku, samo sakav da gi potsetam lugjeto na toj period. I normalno sto se sluci posle toa. Ne gledam nikakov idiotizam vo toa.
Ne gledam nisto loso vo toa, ako nekogo uvrediv, izvinete.
A ti so tvojot socen recnik si dosta kulturen, bravo.
Ako sakash da se istaknesh so neshto, istakni se so vistinata barem :). Edna kovana shajka vo zidot, go rushi izgledot na cel zid, taka? I eden mal incident ja rushi celata "dobrina" vo vremeto na begalcite. Tepani po kampovi, maltretirani na granica, 500-1000 evra za prekured pushtanje. Znam, deka sam sum rabotel po tie kampovi, i sum videl se i seshto. I ubavo, i losho. I dobri gestovi, i loshi.

Fakt e deka ne treba da se kreva raka, no ne treba ni da se diga prashina okolu toa. Makedonija kako drzhava povekje imashe profit, otkolku zaguba. Toa shto vo toa vreme vlasta imashe brojki za troshoci i ne znam ti shto, beshe poradi toa shto nekoj ocigledno imashe kradeno bajagi pari od donaciite koi bea vlezeni vo Makedonija bash za taa begalska kriza.

ABC, nikoj ne udomuvashe lugje za da im gi zeme zhenite. Sekoj udomuvashe nekogo blizok. Ama pa kako shto kazav, ti vo Prilep li kaj si tamu nekade, nemash pojma kako, i shto navistina se sluchuvalo vo Skopje. Si slushnal samo, i si videl po mediumi, a so ogled na toa deka sam pljukash po mediumite...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Додуша за медиумиве имаш право,па сам гледав кога по 10-15 пати ги враќаа тракторите со бегалци за да изгледал кадарот потрагичен и поморничав на CNN.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Додуша за медиумиве имаш право,па сам гледав кога по 10-15 пати ги враќаа тракторите со бегалци за да изгледал кадарот потрагичен и поморничав на CNN.
ne be ubavo e na traktor da se kacat 100 dusi pa na dozd na sneg da se transportiraat toa ne e bas loso neli?! :) prodolzi vaka na "normalen" nacin da gi gledas rabotite pa mozebi eden den ke te nosam na letuvanje tebe licno so traktro... ama bez prikolka...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom