Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ah, ete go ABC i negovite bankarski familii. Kaj ti se Morgan, Rokfeler ovojpat? Ili oni vo Istocna Azija se tepaat? :):)

N

n/a

Гостин
Si bil licno vo Gracanica? Ete ako tolku se plashish za srpskite crkvi, iako ne veruvam deka se srpski ama aj...Zashto togash crkvata vo centar na Uroshevac, grad so 99,100.2% albanci, nikoj ne ja chepka? :):) grb do grb e so lokalnata dzamija. Ne e do crkvite Zevsu moj...do lugjeto e.
Sum bil u Gracanica...
podobro od sto mozes da predpostavis go znam Kosovo...
Misa Pavicevic (nek mi prosti sto mu go spomnuvam imeto) mu e kum na dedo mi...
Neznam sto rabotel on u Gnjilane,Uroshevac i Pec
se sum ti kazal...
Vreme e za dogovor...
Vreme e za promeni...
Drugite okolni zemaa da sobiraat sila i da ni se smeat dodeka nie kako zeni sme se skarale na sred pazar.
Vreme e za dogovor.
Ama cvrst.I takov sto ne podlezi na promeni.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
OOOOOOO па каков грандиозен начин на затворање на дискусија од страна на АВС со од негова страна одамна неспомнатите Рокфелер и Ротшилд фамилии, како клучен фактор на се што се случува во светов.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ah, ete go ABC i negovite bankarski familii. Kaj ti se Morgan, Rokfeler ovojpat? Ili oni vo Istocna Azija se tepaat? :):)
Морган се составен дел,а Рокфелер се спомнати мошне читко ако не си приметил.

OOOOOOO па каков грандиозен начин на затворање на дискусија од страна на АВС со од негова страна одамна неспомнатите Рокфелер и Ротшилд фамилии, како клучен фактор на се што се случува во светов.
Па гледам овие го поделија Косово овде на форумов и ај си велам нека читнат малку реалност оти се испокршија од пишување како ќе биде,иако се се сведува на линкот кој ви го постирав,барем досега.

N

n/a

Гостин
Zevsus iskreno ti kazuvam deka ne ke moze da se najde nieden vliatelen legitimen albanec politicar shto moze da sedne so srbite na masa i kako takov dogovorot pagja vo voda Srbija napagja kosovo vozvraka se budi Preshevo Srbija pak napagja od Makedonska teritorija se bunat albancite vnatre.Vo megjuvreme Uncle Sam dava naredba za ushte edna zurka so petardi vo Beograd Srbija pak kapitulira,albancite se vrakat da si gi ispishat dolgot ovde vo mkd i se rascepuva cela zapadna ima borbi vo skopje intervenira uncle sam i Makedonija stanuva Federacija so glaven grad Skopje koj e neutralen.....
Si mislil li ti za ova scenarijo
O Alboz...
Da ne baram po youtube koj se mi proklinja i familija i srekja...
i se po red ako zatvoram prasanje so vas.
Netrpelivosta e obostrana.
Lugje trebaat :tapp:
I mene licno mi e zal sto recimo nema pameten covek sto ke pravi esap 100 g. napred i ke pregovara so vas od srpska strana nego ke pregovara Kostunica,Tadic,Velja Ilic i ostala bagra...:toe:
Ili pak mi e zal sto ne moze da ima klucen zbor od vasa strana Veton Suroi.
\Do zid e rabotata.Ili dogovor i progres za site...ili ostanavme ko palestincite da stagnirame...i koga ke placeme za leb...tek togas ke dojde Uncle Sam da kaze...vaka i vaka ke napravite kloshari.

I site okolni se smejat i ni teraat seir.
Dosta e.Svati go kako slabost...
a ne e taka...
vreme e za stabilnost i gledanje napred.
Jas znam deka za nekoe vreme moze da ima opasno prijatelstvo megju srbi i albanci-koga ke nema sto da delat i za sto da se raspravaat...
i bi da stignam do tamu...
Alternativata e inaku dvajcata da ziveeme u siromastija i da umreme nekoj porano nekoj pokasno na Kosovo.:tapp:

N

n/a

Гостин
Морган се составен дел,а Рокфелер се спомнати мошне читко ако не си приметил.

Па гледам овие го поделија Косово овде на форумов и ај си велам нека читнат малку реалност оти се испокршија од пишување како ќе биде,иако се се сведува на линкот кој ви го постирав,барем досега.
Ti be pa...:vozbud:
Okruzni sefe na sdsm za propaganda u prilepsko...
Ti sto se mesas...?:tapp:
Aj teraj rabota tamu...
I misli sto moze vas da ve zadesi od eden vakov dogovor.
Ne cini da bides em slab...em prv da ripas na oro...:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ti be pa...:vozbud:
Okruzni sefe na sdsm za propaganda u prilepsko...
Ti sto se mesas...?:tapp:
Aj teraj rabota tamu...
I misli sto moze vas da ve zadesi od eden vakov dogovor.
Ne cini da bides em slab...em prv da ripas na oro...:pos2:
Па ми ги отековте мадињава од препукување и планови за Косово на Македонски форум.Истото го правите и во реалноста штом ви се укаже шанса на Македонска територија.Туку дај еднаш излезете на двобој отворено како јунаци и решете дали ќе го делите Косово или не,па си имате доволно територија ебаго.

N

n/a

Гостин
Da vi blagodaram za diskusijata junaci
(se odnesuva na Alboz i RYMZ)
Da ve pozdravam pred spienje so pesnata na edna albanka od Turcija...
I da pozelam da ideme napred site.
Jas ne odlucuvam...vie dvajca ne isto...
ama rekov...vreme e za dogovor!
Mashki...direkten...neposreden...tocen...i precizen.
Leka nok,prijateli.:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
и после ова следи една приказна

пред цар соломон одат две жени и се караат за едно дете
првата жена вели
детето е мое
втората жена вели
не пречесен детето е мое

царот мудра глава го вика џелатот и му вели
пресечи го детето на два дела и дај го на жените

втората жена рипнала и му рекла
немој пречесен дај и го нејзе јас лажев

тогаш царот бидејки бил мудар и го дал детето на втората жена
и и рекол

таа жена што го родила , нејзе ја боли , па дури се откажува од своето дете само да биде живо

а првата жена наредил да ја убијат

македонци сега пишуваа три жени
двете од нив лажеа

третата немаше право ни да зборува

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Откога ја немам слушнато приказнава...

Зелено за гоца од мене! :smir:

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Citam ovde postovi najrazlicni.Pred da istropame gluposti prvo da gledame koj faktor e Makedonija vo cela ova zbrka???Shto zavisi od nea???Moze li so nekakov poteg da gi prenasocuva nezavisnosta na Kosovo???
Pa posle da pisuvame mislenja.
A ZA KOSOVO TOA E VEKE ODAMNA ZATVORENA TEMA.KOSOVO DOBI NEZAVISNOST SO PRVATA BOMBA NA NATO VO DVOROT NA MILOSEVIC.
A za Ilirida kartata ne ti e tocna ima ushte mnogu teriorii shto vleguvaat vo taa drzava
Албоз никој овде не кажа дека Македонија е некој фактор од кој зависи одлуката за Косово. Темата е отворена за што Македонија да направи одкако одлуката ке се донесе. Одлуката сите знаеме ќе ја донесат некој повисоки фактори.
А за независноста. После првата бомба од НАТО Косово е независно од Србија. Далеку е уште Косово од независна држава (сеуште е протекторат), а уште подалеку од признаена независна држава. Само ги кажувам фактите. А за заедничкиот став на ЕУ, некој рече дека веќе 20 земји имаат заеднички став. Па сите добро знаеме како фунционира ЕУ. Го осети тоа и Македонија на своја кожа. И една земја да е против, веќе заедничкиот став го нема. Ја сакам и се надевам дека ЕУ ќе изгради заеднички став за Косово. Така ќе биде најдобро за сите на Балканот. Но времето ќе покаже.На Македонија најмногу и одговара мирна разврска на случајот. А дека Косово зависи од МАкедонија и тоа како зависи. Патната мрежа сеуште е најразвиена со Македонија. Се градат патишта до Албанија но додека тие се направат ќе биде така. А и на Македонија и треба Косово, бидејќи Косово е еден од најголемите партнери во еконмската соработка.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Zevsus iskreno ti kazuvam deka ne ke moze da se najde nieden vliatelen legitimen albanec politicar shto moze da sedne so srbite na masa i kako takov dogovorot pagja vo voda Srbija napagja kosovo vozvraka se budi Preshevo Srbija pak napagja od Makedonska teritorija se bunat albancite vnatre.Vo megjuvreme Uncle Sam dava naredba za ushte edna zurka so petardi vo Beograd Srbija pak kapitulira,albancite se vrakat da si gi ispishat dolgot ovde vo mkd i se rascepuva cela zapadna ima borbi vo skopje intervenira uncle sam i Makedonija stanuva Federacija so glaven grad Skopje koj e neutralen.....
Si mislil li ti za ova scenarijo
Се напи ли апче од сабајле?
Која бе Србија ќе напаѓа од македонска територија? Смешно...Ај да не речам глупости...
За вториов болд...немам коментар. Шизофренична идеја (погодувам кому му текнала).
Сигурно не тебе Блади...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дали да го признаеме косово??? Дефинитивно не. А што куро фактор сме ние да признаваме некој? Кога нашата држава е 15-тина години стара, и посекако како што ке одлучат големите сили така ке биде. Само да не испадне како со признавањето на Тајван, и нарушувањето на односите со Кина...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Zvsus, Zevsus ...

Домашниот есап на пазар не излегува, како што гледаш таквите сељачки нати го дај ми го тешко функционираат, завршија некаде во Дејтон.

Србите беа и суште се во филм за поделба на Македонија, и за жал има многу Македоници и постари од АЦКО што не разбираат која гнасна политика играте.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom