Цела Влада на хуманитарниот концерт за Тео

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Убаво,само уште подобро би било владата да издвоеше средства за Тео да се излекува па да не мора во иднина да се организираат хуманитарни концерти за деца кој ги снашла ваква или слична несреќа.
ako vladata izdvoe sredstva za teo ke mora i za mnogu drugi deca da izdvoi. i kade ke bide krajot? sekogas ke ima bolni deca koj treba da se lecat vo stranstvo. dovolno e toa sto se pojavija na koncertot i kupija karta koja kostase 1000 den (koj odat za teo) i so toa napravja human gest i mu pomagaat na teo. i mozes barem ednas da gi pofalis deka napravile nesto dobro a ne samo da kritiziras deka trebale vaka, trebale onaka. napravi partija, kandidiraj se, pobedi na izbori pa togas da te vidam!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
[acko]®;998925 напиша:
ako vladata izdvoe sredstva za teo ke mora i za mnogu drugi deca da izdvoi. i kade ke bide krajot? sekogas ke ima bolni deca koj treba da se lecat vo stranstvo. dovolno e toa sto se pojavija na koncertot i kupija karta koja kostase 1000 den (koj odat za teo) i so toa napravja human gest i mu pomagaat na teo. i mozes barem ednas da gi pofalis deka napravile nesto dobro a ne samo da kritiziras deka trebale vaka, trebale onaka. napravi partija, kandidiraj se, pobedi na izbori pa togas da te vidam!!
Па на пример наместо да издвојат 20 милиони евра за да ни кажат колку ни било убаво одкако тие се на власт,можеа да ги тргнат парите настрана и да речат еве овие пари ќе бидат за болни деца како Тео и слични на него,кој ги снашла иста судбина,а не да ми мрчите овде дека се препичиле што дале по 1000 денари влезница за концерт,па сега ќе продолжеле секојдневно да одат по хуманитарни концерти и немало ништо друго да работат оти немале време од припреми за посета на вакви хуманитарни активности.
А за партија,ниту тие не направиле,ниту пак се кандидирале,туку им ја направи некој друг,ги кандидира некој друг,победија на избори оти ветуваа дека ќе бидат подруги од другите,а ние ги гледаме дека не се воопшто "подруги".

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
inace ako ne si znaes takvi fondovi ima samo tamu ne dava gruevski na kogo saka pari tuku tamu si ima nekoj red. veruvam deka na teo drzavata ke mu plati del od operacijata samo toa nema da bide kazano na tv se razbira kako i sekogas!! a da te prasam ti otide na koncertot i gi dade tie 1000 den??

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ги немам,затоа што морав да ги подмирам енормните давачки кој ми ги наметна владава за да ја одржам фирмава која ја менаџирам.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Ги немам,затоа што морав да ги подмирам енормните давачки кој ми ги наметна владава за да ја одржам фирмава која ја менаџирам.
davackite ti se usti dobri. da se poskapese strujata ke ti bea pogolemi pa togas ke te prasav dali ke mozese da gi podmiris. a mozese da poskapi zatoa so SDS ni go prodade esm. ti mozes kolku sakas da vikas deka vladata loso raboti, ama ovaa vlada go spreci poskapuvanjeto na strujata koe trebase da se sluci!!

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Браво за потегот...
Тео, се најдобро и долг живот!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
[acko]®;999028 напиша:
davackite ti se usti dobri. da se poskapese strujata ke ti bea pogolemi pa togas ke te prasav dali ke mozese da gi podmiris. a mozese da poskapi zatoa so SDS ni go prodade esm. ti mozes kolku sakas da vikas deka vladata loso raboti, ama ovaa vlada go spreci poskapuvanjeto na strujata koe trebase da se sluci!!

Струјата учествува со најмал % во моите давачки,а струјата неминовно ќе поскапи,затоа што поскапува насекаде во светот особено мора во Македонија која нема никаква долгорочна стратегија за нејзино производство.Иако бев еден од најголемите поборници против продажбата на ЕСМ и очекував дека владата на Гвујо ќе ја поништи продажбата,тоа не се случи.Само темава беше за тоа дали владата треба да ги покрива сите трошоци при лекување на деца во странство,и немој овде да ми забегувате од темава кога ќе видите дека инцидентните хуманитарни концерти се само уште еден "гаф" на оваа влада,за што ти очигледно немаш разбирање.

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Лекувањето деца не е луксуз,тоа е обврска на секое хумано општество,стипендирањето е луксуз!
Ами ти најмногу се бунеше владава ко ти отвори бесплатни интернети,тоа не е хумано за тие што немаат пари,деца,постари....
Ај не туку зборувај се за инает!Кажи нешто асолно,само за плукање сте створени.

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
[acko]®;998986 напиша:
inace ako ne si znaes takvi fondovi ima samo tamu ne dava gruevski na kogo saka pari tuku tamu si ima nekoj red. veruvam deka na teo drzavata ke mu plati del od operacijata samo toa nema da bide kazano na tv se razbira kako i sekogas!! a da te prasam ti otide na koncertot i gi dade tie 1000 den??
Немора на концерт,дали се јави на тел.да донира 100 ден. прашајго (ова не е темата,ама ме испровоцира глупиот муабет од АБС)

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Струјата учествува со најмал % во моите давачки,а струјата неминовно ќе поскапи,затоа што поскапува насекаде во светот особено мора во Македонија која нема никаква долгорочна стратегија за нејзино производство.Иако бев еден од најголемите поборници против продажбата на ЕСМ и очекував дека владата на Гвујо ќе ја поништи продажбата,тоа не се случи.Само темава беше за тоа дали владата треба да ги покрива сите трошоци при лекување на деца во странство,и немој овде да ми забегувате од темава кога ќе видите дека инцидентните хуманитарни концерти се само уште еден "гаф" на оваа влада,за што ти очигледно немаш разбирање.
Ај не забегувај од темава ако сакаш!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Немора на концерт,дали се јави на тел.да донира 100 ден. прашајго (ова не е темата,ама ме испровоцира глупиот муабет од АБС)
eee da da. mozese da se javis. i se javi? nemoj samo da mi kazes deka i tie 100 den si gi nemal zatoa sto si trebal da platis troskovi vo firmata...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ами ти најмногу се бунеше владава ко ти отвори бесплатни интернети,тоа не е хумано за тие што немаат пари,деца,постари....
Ај не туку зборувај се за инает!Кажи нешто асолно,само за плукање сте створени.
Ај не забегувај од темава ако сакаш!

Па вие брат ги споредувате лекувањата на деца со сурфање на интернет мора да сте ептен инструирани од властиве.Јас не забегувам од теми туку одговарам на прашања,ако не си приметил.

[acko]®;1000604 напиша:
eee da da. mozese da se javis. i se javi? nemoj samo da mi kazes deka i tie 100 den si gi nemal zatoa sto si trebal da platis troskovi vo firmata...
Па дојди во Прилеп и седни во некое интернет кафе каде сигурно ќе издвоиш повеќе пари за деца на кој треба да им се изврши некаква операција,нивните најблиски секојдневно не обиколуваат со медицински докази за да соберат средства за спас на нивните деца.
Скоро секојдневно издвојуваме по 100 денари за многу други деца затоа што оваа влада мисли дека само Тео е дете,и не им помага на другите,а некои од вас како што гледам го делат истото мислење со владата.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Па дојди во Прилеп и седни во некое интернет кафе каде сигурно ќе издвоиш повеќе пари за деца на кој треба да им се изврши некаква операција,нивните најблиски секојдневно не обиколуваат со медицински докази за да соберат средства за спас на нивните деца.
Скоро секојдневно издвојуваме по 100 денари за многу други деца затоа што оваа влада мисли дека само Тео е дете,и не им помага на другите,а некои од вас како што гледам го делат истото мислење со владата.
prvo vikas zasto vladata ne odvoila pari za teo a posle go vikas ova. te molam odluci se sea. i ova za teo ne go pravi vladata tuku peacite i mediumite go pravat vladata samo ja podrzuva nivnata dobra volja!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
[acko]®;1001129 напиша:
prvo vikas zasto vladata ne odvoila pari za teo a posle go vikas ova. te molam odluci se sea. i ova za teo ne go pravi vladata tuku peacite i mediumite go pravat vladata samo ja podrzuva nivnata dobra volja!!

Aбе поддршкава некако им е невидлива,во тоа е штосот или мислиш дека со 1000 денари карта владата го направила најхуманиот потег на годината?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Абеце, ајде кажи ми што требаше да се стори со малиот Тео и оние кои делат иста судбина со него?

Kajgana Shop

На врв Bottom