Продавам - Купувам

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.671
Поени од реакции
790
Зарем кучињата ги споредувате со Мерцедес?
Ауч :/

Луѓе што имаат одгледувачница за кучиња, не може да не сака кучиња т.е. логично е дека е далеку поголем љубител од некој кој си чува 1 куче, маче, рипки и слично.
Обврската е огромна и си бара далеку поголема посветеност.

Така да, излишен ти е коментарот дека овие луѓе би правеле некоја споредба кадешто би го навредиле или омаловажиле кучето.

:drk:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Луѓе што имаат одгледувачница за кучиња, не може да не сака кучиња т.е. логично е дека е далеку поголем љубител од некој кој си чува 1 куче, маче, рипки и слично.
Јас чувам едно куче и го сакам далеку повеќе од некој што има одгледувачница за да прави пари од неа. :helou:
А тоа што обврската е огромна, не дава за право кучињата потоа да ги продаваат од 500 евра па нагоре. Јбг, премногу сакам животни за да го правдам тоа некој бизнис да си прави со нив.:toe:
Јас чувам кувам куче од љубов, а не да се дивам на тоа дека неговите родители биде повеќекратни шампиони и има педигре од злато.

Кучињата без сомнеж се преубави, ама кога толку ги исфалија нека си ја пишат и цената, да не се летаат луѓево за џабе, пошто нели... “не може секој да вози Мерцедес.“ :smir:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18

Така да, излишен ти е коментарот дека овие луѓе би правеле некоја споредба кадешто би го навредиле или омаловажиле кучето.

:drk:
Овде чинам е омаловажен оној кој НЕ може да си дозволи вакво куче од х причини. а тоа е навистина трагично за “одгледувачите“. Ним им треба поголем одгој.:drk:

Има и такви одгледувачници на искомплексирани типови како Наде и Зоран Георгиевски, со тел 071 328 503, ќе знам каде да го дадам бројов.:vozbud:

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.671
Поени од реакции
790
Абе зошто искомплексирани?! Што зборите вие не ве сфаќам... Ц ц ц
Луѓето се посветиле целосно на кучињата, ги носат по изложби, ги хранат со најдобра храна, сето тоа бара многу средства и време. Па зошто да не си го наплатат истото? Што мислиш во странство која цена се кучињата? Дај не зезај...
Никој со сила не тераат на тоа, си дадоа оглас најнормално. Крај на муабетот.
Тие што не можат да си дозволат 500 евра, ќе одвојат помалку и ќе си земат според своите можности куче. На крај краева секој може да вдоми куче од улица, зошто да не. Тоа куче помалку љубов дава?! - НЕ!
Ама работата е се што ти е гратис помалку ќе го гледаш... 50евра да даде, со други очи ќе го гледа. Жалосно, но вистинито.
Има милион бизниси кои се далеку попрљави од овој, па никој не збори за нив, туку се фативте како скапо ги продавале кучињата.
Прошетајте малку и видете колку народ има телефони над 500 евра, колку седат со флаша на маса по дискотекиве/кафичиве и ги трошат парите на мама и тато на виски...
Тоа е срамота...

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Не, не се работи за тоа по која цена се продаваат кучињата, многу добро сум информирана за цените на видовите расни кучиња а и самата до скоро си чував едно расно кученце.
Поентата е во ИСКОМПЛЕКСИРАНОСТА на одгледувачите односно начинот на кој зборуваат за кучињата со што директно се омаловажуваат оние кои немаат такви средства.

И не е вистина дека ако некое куче ти е дадено гратис помалку ќе го гледаш. Ако си вистински љубител, и лингур од улица ќе го чуваш со еднаква љубов и внимание како и расно куче, а и такви сум чувала.

Од друга страна, познат ми е снобизмот на одредени врсти луѓе кои чуваат расни кучиња ради помодарство, а самото куче желно за внимание не го ни погледнале сами.

Така кога излезе филмот “101 далматинер“ одеднаш цело Скопје беше преплавено со далматинери (кои потоа сурово беа оставани да шетаат по улиците, небаре кучето е моден аксесоар)

Член од
8 април 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
  1. Маwечко - Da , moite kucinja so mercedes gi sporeduvam zatoa sto razlikata pomegju kucinjata e tolkava .
  2. Ibrakadabra - vie ste eden od malkuminata sto se zapoznaeni so problematikata vo makedonskata kinologijata , potocno makedonskiot mentalitet za cuvanje kucinja - Bravo
  3. rubyred - ne sme iskompleksirani nie so toa sto gi imame najubavite primeroci na samoyed vo Makedonija i posiroko ... , barem pretsavete se. Stvarno ne znam sto vi bese poentata na licen napad
Ako saka nekoj da si cuva ubav primerok na samoyed (opisan vo standardot - ima standard za sekoja rasa - procitajte go WWW.FCI.BE ) , minimalnata cena e taa , a da ne zborime kolku se istite krvni linii vo rusija, polska , italija, francija i t.n.
Roditelite na kucinjata se so snimeni kukovi , krvni analizi i t.n. , so toa sto se dokazuva zdravjeto na idnite potomci ( ne znam koj go pravi toa drug vo Makedonija ) .

Dokolku na nekogo ne mu odgovara da cuva vakov primerok , togas postojat domasni milenici od ovaa rasa kade sto cenata e upola poeftina .

p.s. Jugo VS Mercedes

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
  1. rubyred - ne sme iskompleksirani nie so toa sto gi imame najubavite primeroci na samoyed vo Makedonija i posiroko ... , barem pretsavete se. Stvarno ne znam sto vi bese poentata na licen napad

p.s. Jugo VS Mercedes
Поентата е јасна-сум против градација на живи суштества во случајов кучиња, и,
индиректно потенцирање дека постојат “југовци“ за оние кои неможат да си дозволат “мерцедес“-куче.

Појасно, здравје.

А, да се претставам...Тања, tatyana76@live.com

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Супер примероци!!!

п.с. бобо буквалисти на форумов :icon_lol:

Член од
8 април 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Tanja , milo mi e.
Jas ne Ve razbiram ni Vas ni Маwечко voopsto protiv sto ste, za kakva gradacija na zivi sustestva zborite, stvarno ne ste zapoznaeni vo ovaa oblast i mislam deka nikogas ne ste go slusnale zborot "kinologija" a i sto znaci toa, mozebi ste premladi za da go sfatite . Druga rabota sto ne mi e jasno , koga go citate ili slusate zborot odgleduvac imate nekoja mnogu losa pretstava vo glavata deka odgleduvacite se losi lugje , lugje koi kucinjata gi cuvaat vo podrumi , zatvoreni , nikogas ne videle lugje , osven koga im se dava hrana, se hranat so mandzi , koski i se sto ke ostane po doma , stancaat kucinja i t.n. ako e taka, togas i nie sme protiv takvite lugje , ama tie ne se odgleduvaci , tie se farmeri.

Najmnogu farmeri , dokolku ne ste informirani, ima vo Srbija ,kade sto najcesto zimaat nasive preprodavaci na kucinja i kucinja sto se prodavaat vo petshopovi , a da ne spomnuvam kolku se zdravi kucinjata od tamu, koja im e garancijata deka se toa zdravi kucinja , kolku losi geni nosat , kolku kucinja se so displazija i t.n. , no zatoa na nasiov narod toa ne mu smeta posto se e od ljubov i maki macat za da gi izlekuvaat.

Nasive kucinja se so zdrastveni sertfikati . kucencata se rodeni na spalna , a sega ziveat vo dnevna i cela kuka im e na raspolaganje .Imame sreka sto dosta se kulturni i ne pravat pakosti . Se setaat sekoj den po min 3 casa ,se banjaat na sekoi 10 dena , se cetkaat sekoj den, jadat najkvalitetna hrana, sekoe utro ni skokaat vo spalna i se guskame ( taka ni pocnuva sekoj den) i seto toa zatoa sto sme pomodarci .

Mnogu ne luti koga nekoj pluka po nasiot trud i po nasite uspesi tuka i nadvor od drazavava.

Sega morame da odime da si gi prosetame kucinjata i da gi nahranime.
pozdrav

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Tanja , milo mi e.
Jas ne Ve razbiram ni Vas ni Маwечко voopsto protiv sto ste, za kakva gradacija na zivi sustestva zborite, stvarno ne ste zapoznaeni vo ovaa oblast i mislam deka nikogas ne ste go slusnale zborot "kinologija" a i sto znaci toa, mozebi ste premladi za da go sfatite . Druga rabota sto ne mi e jasno , koga go citate ili slusate zborot odgleduvac imate nekoja mnogu losa pretstava vo glavata deka odgleduvacite se losi lugje , lugje koi kucinjata gi cuvaat vo podrumi , zatvoreni , nikogas ne videle lugje , osven koga im se dava hrana, se hranat so mandzi , koski i se sto ke ostane po doma , stancaat kucinja i t.n. ako e taka, togas i nie sme protiv takvite lugje , ama tie ne se odgleduvaci , tie se farmeri.

Najmnogu farmeri , dokolku ne ste informirani, ima vo Srbija ,kade sto najcesto zimaat nasive preprodavaci na kucinja i kucinja sto se prodavaat vo petshopovi , a da ne spomnuvam kolku se zdravi kucinjata od tamu, koja im e garancijata deka se toa zdravi kucinja , kolku losi geni nosat , kolku kucinja se so displazija i t.n. , no zatoa na nasiov narod toa ne mu smeta posto se e od ljubov i maki macat za da gi izlekuvaat.

Nasive kucinja se so zdrastveni sertfikati . kucencata se rodeni na spalna , a sega ziveat vo dnevna i cela kuka im e na raspolaganje .Imame sreka sto dosta se kulturni i ne pravat pakosti . Se setaat sekoj den po min 3 casa ,se banjaat na sekoi 10 dena , se cetkaat sekoj den, jadat najkvalitetna hrana, sekoe utro ni skokaat vo spalna i se guskame ( taka ni pocnuva sekoj den) i seto toa zatoa sto sme pomodarci .

Mnogu ne luti koga nekoj pluka po nasiot trud i po nasite uspesi tuka i nadvor od drazavava.

Sega morame da odime da si gi prosetame kucinjata i da gi nahranime.
pozdrav
Јас ова што го збориш (болдираното)го сфаќам, и знам дека е така, ама касно дознав.

Ама не сфаќам цена од 500 евра. Не можам да си дозволам толку, и што сега, не го заслужувам кучето, моето куче вреди помалку од твоите?

Јас не викам дека така мислите, ама од форуми и контакти знам дека пола од луѓето кои се разбираат од кинологија го вреднуваат кучето по хартијата. Ајде со еден цитат (се работи за стар англиски овчар- бобтеил),,Дали кучето има сини очи?'' ,, Нормално дека има, инаку немаше да го земам!" Мене ми е грев да го вреднувам моето куче така.Не ни праша за моето пошто мислеше дека е некоја џукела, ама уствари ни тој нема врска од кинологија. Знаеш колку сум сретнала вакви, милион.

Е заради тоа многу луѓе чуствуваат антипатија кон одгледувачи.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Да не продава некој џуџести зајчиња ?? Или да знае некој шо продава такви ?!?!:smir:

Член од
19 ноември 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
купувам малтезер, но никако да најдам , ве молам ако некој знае нека ми одговори тука или по пп, кај мелита не ме испрќајте многупати ме советувале да не барам таму :D

Д

Демијан

Гостин
Итно се бара машки пит бул обавезно со педигре што може подобро и побрзо.Контакт по ПП.

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Ми треба МАШКО МАЧЕ на подарок, итно,ако има некој нека пише у пп најбрзо со мозе..тенкс

Kajgana Shop

На врв Bottom