Албанија очекува кандидатски статус во 2008 година

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Ало, олади, не е ова личен чет меѓу мене и тебе, форум е.
секој има право на своја размисла.

А никој не се оптеретува со гнилата црна дупка на Балканот наречена Косово освен албанците кои немаат доволно ум за да си гледаат сермијата и колку нивните политичари им го загорчуваат животот.

А Албанија ќе добие кандидатски статус, кога тогаш. Не е потребно да го меша Косово насекаде. предизвикува непотребни тензии со мешање каде не и е место.

Ти што не се загрижи толку за Баскија, за Абхазија, Тибет, Дарфур, Ирак, Курдистан, Тајван, Чеченија, Нагорно Карабах, Јужна Осетија, Корзика......?

А?
zarem treba balkanci da se borat za drugite baranja i prava na аскија, за Абхазија, Тибет, Дарфур, Ирак, Курдистан, Тајван, Чеченија, Нагорно Карабах, Јужна Осетија, Корзика......?
off topik e ova :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Очигледно дека Македонија е заложник на Косовското прашање а Албанија ја боли таквото за Косово.Тие си имаат дефинирани граници на кој не се противат Косовските Албанци за да ја кочат интеграцијата на својата земја "матица",како што тоа го прават со Македонија,нив не ги обвинуваат за кршење на "човековите права" како што тоа го прават со Македонија и на крај Албанците немаат оспорено име пред меѓународна јавност за една од своите држави како што има Македонија.Сето тоа ги исфрла Албанците далеку пред Македонија во Евроатланските постигнувања,сакале ние тоа или не.
Двојните стандарди со кој се служат во НАТО и ЕУ за прием на нови членки се употребуваат само за Македонија по налог на Грција која пак не ги согледува вистинските проблеми кој ќе им се јават најмногу за деценија и кога ќе мора да спроведат нов с-рамковен договор по урнек на нашиот и ќе мора да си ја одбранат областа Чемерија која ѓе представува трета ако не и четврта Aлбанска "држава" на Балканот.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
hehe off topik i cista provokacija. mislam deka ima tema za statusot za kosovo ako nema otvorite edna i isturete ja omrazata tammu ne gi rasipuvajte drugive temi ..
Слушај, точно дека не е темава за ова, ама офтопик не е.

Башка тие го спомнале тоа во Софија, а јас бидејќи го поврзувам на форум е офтопик? Те молам.

Не сум против независноста на Косово, ама намерите позади неа ме загрижуваат и курчат во најмала рака.

Ова не бара реплика.

Инаку, што имам правено муабет со вујко ми кои летово и минатото лето беа на краток одмор во Албанија, ми кажа дека прилично работите напреднуваат на летувалиштата. И да не стасаат, дури и престигнат, нема да ми е криво, бидејќи тоа би требало да биде wake up call за нашиве.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
zarem treba balkanci da se borat za drugite baranja i prava na аскија, за Абхазија, Тибет, Дарфур, Ирак, Курдистан, Тајван, Чеченија, Нагорно Карабах, Јужна Осетија, Корзика......?
off topik e ova :)
А треба да се мешаат во суверенитет на една држава?? или во територијален интегритет??
Или германци, американци и руси да се плеткаат во балкански прашања??
Според твојава логика што такво бара ЕУ, САД и Русија да се мешаат во балканот? не се од балканот.

Секој треба да си гледа своето, да не меша баби и жаби.
Албанија нека си гледа патот кој ЕУ, како Албанија, а не да изигрува ќелепур на прашања вон нејзин домен.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Слушај, точно дека не е темава за ова, ама офтопик не е.

Башка тие го спомнале тоа во Софија, а јас бидејќи го поврзувам на форум е офтопик? Те молам.

Не сум против независноста на Косово, ама намерите позади неа ме загрижуваат и курчат во најмала рака.

Ова не бара реплика.

Инаку, што имам правено муабет со вујко ми кои летово и минатото лето беа на краток одмор во Албанија, ми кажа дека прилично работите напреднуваат на летувалиштата. И да не стасаат, дури и престигнат, нема да ми е криво, бидејќи тоа би требало да биде wake up call за нашиве.
mislam deka zemjite vo regionot treba da sorabotuvaat megusebno i da odime napred site. vo vrska so statusot na kosovo sakam da kazam samo deka srbija veke nema sto da bara tamu posle sve toa etnicko cistenje i masakriranje... plus toa veke e zavrsena rabota i nie mozeme samo da treskame gluposti :)

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ako odi Albanija vo nato ne mi treba nato, koga i Kosovo e de facto nato teritorija znaci Golema Albanija e napraveno
Za kratko vreme muslimanite ke vladeat na balkanot, blagodanariene od politikata sto ja vodi zapadot.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Нека им е со среќа, шо да им кажам.

А Гарфилд, во право си, треба да се убрза работава пошто Албанија е бааги уназадена, ама стасува полека, додека овие нашиве „политичари“ дремат во Собрание и ни продаваат тутри дека се е во ред.

Кој е виновен за кочењево, сами си знаете, не мора јас да кажам.

Инаку се знае Албанија зошто сака Косово да се оддели... не мора да појаснуваме, нели? Си имаат нешто зацртано во глава и сакаат да го истерат до крај... дали ќе им "дозволиме", тоа е до нас.
izjasni se malce sto mislis so ova dozvolime!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Se misli na iredentistickite idei za Golema Albanija

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
koj vi go veli toa ve laze..
takvi idei postojat kaj site narodi vo balkanot.. no tesko deka ke mozat da se realiziraat...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Лаже, краде, има вошки, спие на таван....или во Шипковица. Не ме интересира. Повеќе ме боли што чесните албанци од Македонија бидуваат навјасани со небитности, од нивните политичари - терористи, место да си гледаат животецот и како да им е поубав, тука, каде се родиле и живеат, каде ќе умрат и нивните потомци ќе ги наследат.
Место македонските албанци да ја гледаат Македонија, тие гледаат кон друго и другега, за жал. А Македонија им е татковина, нам и на нив, за која треба заедно да твориме и работиме, со цел да не не престигнат останатите земји од регионот.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Очигледно дека Македонија е заложник на Косовското прашање а Албанија ја боли таквото за Косово.Тие си имаат дефинирани граници на кој не се противат Косовските Албанци за да ја кочат интеграцијата на својата земја "матица",како што тоа го прават со Македонија,нив не ги обвинуваат за кршење на "човековите права" како што тоа го прават со Македонија и на крај Албанците немаат оспорено име пред меѓународна јавност за една од своите држави како што има Македонија.Сето тоа ги исфрла Албанците далеку пред Македонија во Евроатланските постигнувања,сакале ние тоа или не.
Двојните стандарди со кој се служат во НАТО и ЕУ за прием на нови членки се употребуваат само за Македонија по налог на Грција која пак не ги согледува вистинските проблеми кој ќе им се јават најмногу за деценија и кога ќе мора да спроведат нов с-рамковен договор по урнек на нашиот и ќе мора да си ја одбранат областа Чемерија која ѓе представува трета ако не и четврта Aлбанска "држава" на Балканот.
Otprilika to e to.
I realno zasluzuvaat ne se ko nas,ama ne e ni Tunguzija.Sekoj sto bil znae.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Хеј, ама голјам цирк стана - Сали Бериша вика "Трјабва да излезете от лабиринта на ..." как го каза... национализма ли, нешто такова.

С'рбите станаха и си отидоха та наш Гоце, президента трјабваше да ги гони да се вр'штат.

Иначе лошо нема де - албанци може да си очекуват до 2020.
Номера е да се изчисти таја историја с Г'рција и името и втората в'лна за членство в ЕУ да е Х'рватска и Македонија.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Лаже, краде, има вошки, спие на таван....или во Шипковица. Не ме интересира. Повеќе ме боли што чесните албанци од Македонија бидуваат навјасани со небитности, од нивните политичари - терористи, место да си гледаат животецот и како да им е поубав, тука, каде се родиле и живеат, каде ќе умрат и нивните потомци ќе ги наследат.
Место македонските албанци да ја гледаат Македонија, тие гледаат кон друго и другега, за жал. А Македонија им е татковина, нам и на нив, за која треба заедно да твориме и работиме, со цел да не не престигнат останатите земји од регионот.
Проблемот е што постои голем дел од населението кое слепо верува во водството на некои политичари, и си мислат дека тие ќе ги однесат во Ветената земја, условно кажано. Но, се` си има крај. Наскоро и ова ќе го добие својот крај.

Што се однесува до мешањето прсти на Албанија во Косово;
Дали сакам Косово да биде независна држава?
-Да
Зошто?
1. Доволно долго страдаа. Страдање предизвикано од србите.
2. Заслужуваат своја држава.

Слично мислење имаат и албанците од Албанија, па затоа се мешаат во косовско-српските преговори.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
tezata za golema albania, golema grcija, golema srbija tie se samo propagandi da se plasi narodot sekoj politicar go negira toa.. mislam rabotite ne se kako sto gi kazuvaat na tv..

Kajgana Shop

На врв Bottom