Баци, немајчин јазик, колку и да мислиш дека одлично да го познаваш, си е немајчин јазик.Јас мислам дека ако си во Македонија и доаѓа странска телевизија како обичен граѓанин да те интервјуира или еднставно праша едно прашање, тогаш ако одлично го владееш јазикот на кој првично ти се обраќа екипата тогаш да одговориш на нивниот јазик.
:pos2: Глупо е да се смеам, ама не можам да ја истерам од глава глупоста на Трифун - Ја сам желео да што више људи буду присутни на његово “упокојење“. Бог да чува.Србија-седи наш со некои Срби и прави галама пред зграда искача жена од прозор и вика 'Тише тамо звачу полицију''--''Звај ги мори да ти ебам мамата'':bilokojzbot::bilokojzbot:
токму и тоа ми беше поентата во мојот прв пост. Се прави демек го знае јазикот а треска зелени и сите изгледаат наеднаш ко добро познатиот пато и на нему сличните.:pos2: Глупо е да се смеам, ама не можам да ја истерам од глава глупоста на Трифун - Ја сам желео да што више људи буду присутни на његово “упокојење“. Бог да чува.
:pos2: Глупо е да се смеам, ама не можам да ја истерам од глава глупоста на Трифун - Ја сам желео да што више људи буду присутни на његово “упокојење“. Бог да чува.
Епа тоа е крајна поента на темава звучат смешно кога ке пробаат нешто што не им иде од причина што не ми е јасна зошто би зборел Српски кога и така ке ме разберат или ке преведат...Јуносталгијата изгледа не не остава..токму и тоа ми беше поентата во мојот прв пост. Се прави демек го знае јазикот а треска зелени и сите изгледаат наеднаш ко добро познатиот пато и на нему сличните.
Па добро бре јас знам дека погреб на српски треба да звучи нешто како сахрањивање
Требит боК шефе,или он тебе ќе ти каже бок ти на него Бог ти помого :pos2: Остај хрватите денес фураат енглецизми незнаеш на кој јазик да им се обратиш.И јас сум против тоа што се зборуваше на србско-хрватски,требае да си зборуваат на македонски.Знаете дека во хрватска на некој ако му речеш “ЗДРАВО“ че ти се пули настрана и нема да ти возврати?Тоа за нив било србски комунистички поздрав,требало „БОГ“,а и за многу такви зборови си имаат свои,немаат дури ни странцизми,па камоли да ти зборуваат македонски.