Поклон од Бугарија

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Министерството за одбрана доби Национален кодификационен инструмент

Заменикот министерот за одбрана Илијаз Халими и неговиот бугарски колега Спас Панчев, денеска во Министерствот за одбрана го потпишаа договорот за донација на софтверскиот производ “Национален кодификационен инструмент.“
Донираниот софтвер што го изработила бугарската компанија “Техно Логика“ е шестти во свет сертифициран како компатибилен на НАТО. Неговата имплементација е еден од неопходните услови за исполнување на една од обврските за членство во НАТО. Системот ја подржува целокупната номенклатура на производи употребувани во армија, специјално производство како и производство надвор од сферата на вооружувањето.
Денис Лампрон, директор на кодификацоното биро во Агенцијата на НАТО за подршка и набавка, изјавил дека системот ја има целосната потребна функционалсност, логична поврзаност и удобен интерфејс.
Со оваа донација Бугарија и помага на Македонија на патот кон НАТО.

Што мислите за ова?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Па фино ама side efect ке осетиме ние овде сега влага на список заедно со тенковите и мила мајко ке биде ке не потечат низ нос ке ни излезе:bilokojzbot:

N

n/a

Гостин
Jas nikogas...
ama nikogas ne bi primil poklon od sosedna zemja na Makedonija vo ramkite na MVR i MO.:nenene:
Znaci ne samo ne,fala nejkeme...za bugarite,nego i za pokloni od Srbija,Grcija,Albanija...neka...ne ni treba!
Toa se dve ministerstva koi sto treba i mora da im vlevaat sigurnost i samodoverba na drzavjanite na Makedonija tokmu najmnogu od sosedite.
primer.
Iraq imase PVO kupeno od francuzite.Arno ama...majcinite ne im kazale deka glavniot kompjuter prosto moze da se blokira ako treba da se upotrebi protiv NATO.
Pa znaete kako pominaa.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Jas nikogas...
ama nikogas ne bi primil poklon od sosedna zemja na Makedonija vo ramkite na MVR i MO.:nenene:
Znaci ne samo ne,fala nejkeme...za bugarite,nego i za pokloni od Srbija,Grcija,Albanija...neka...ne ni treba!
Toa se dve ministerstva koi sto treba i mora da im vlevaat sigurnost i samodoverba na drzavjanite na Makedonija tokmu najmnogu od sosedite.
primer.
Iraq imase PVO kupeno od francuzite.Arno ama...majcinite ne im kazale deka glavniot kompjuter prosto moze da se blokira ako treba da se upotrebi protiv NATO.
Pa znaete kako pominaa.
И јас

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Jas nikogas...
primer.
Pa znaete kako pominaa.
Забораваш, само, една ситница. Се работи за земја членка во НАТО. Исто и ние сакаме да влеземе во НАТО. Да бидеме под еден заеднички воен чадор. Ваква помош не се одбива. Твојата аргументација е застарена и попримерна за старите времиња, каде Балканот крваво војуваше. Оставете ги тие стереотипи и гледајте во иднината.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Забораваш, само, една ситница. Се работи за земја членка во НАТО. Исто и ние сакаме да влеземе во НАТО. Да бидеме под еден заеднички воен чадор. Ваква помош не се одбива. Твојата аргументација е застарена и попримерна за старите времиња, каде Балканот крваво војуваше. Оставете ги тие стереотипи и гледајте во иднината.
Па што ако е членка на НАТО. Ај гледај си ти на исток

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Па што ако е членка на НАТО. Ај гледај си ти на исток
Со твоите ставови ти гледаш само доле. А, доле мрак и неизвесност, маки, јад и чемер.А, горе светлост и свеж воздух. Горе ке биде и север и запад и југ и, нормално, и исток. Тоа е идејата на ЕУ.Да заборавиме да гледаме доле, туку горе.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Со твоите ставови ти гледаш само доле. А, доле мрак и неизвесност, маки, јад и чемер.А, горе светлост и свеж воздух. Горе ке биде и север и запад и југ и, нормално, и исток. Тоа е идејата на ЕУ.Да заборавиме да гледаме доле, туку горе.
А бе благонадежно блгарче можи младиве членови овде не те познаваат ама има и поискусни формџии кои те познаваат и под друг username

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
А бе благонадежно блгарче можи младиве членови овде не те познаваат ама има и поискусни формџии кои те познаваат и под друг username
А бе мало српче, и да е нешто од полза за Македонија само да не е од Бугарија. Ова не е веќе омраза, ова е фобија.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Ист му е никот и на друг мак. форум.Опран ТАТАР со тапија.

Член од
25 јули 2007
Мислења
100
Поени од реакции
1
здраво
ако досега не си забележал ова е македонски форум
а за поклоните од нашиот соседен „нато сојузник“ јасно дека е гледан со двоумица
зш на „нато сојузната“ национална телевизина гледаме само анти-мак. пропаганда
едноставно нели нато земјата на националната телевизина се шири национална пропаганда
е таков софтвер е означен като шпиунски од мене
(а јас никој и ништо) само нато сипатизер)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
здраво
ако досега не си забележал ова е македонски форум
а за поклоните од нашиот соседен „нато сојузник“ јасно дека е гледан со двоумица
зш на „нато сојузната“ национална телевизина гледаме само анти-мак. пропаганда
едноставно нели нато земјата на националната телевизина се шири национална пропаганда
е таков софтвер е означен като шпиунски од мене
(а јас никој и ништо) само нато сипатизер)
дај заклучете ја темата нема потреба да разговараме за истокот, дека ни поклонувале и што ти јас знам и фатете и учете историја за Македонија.

Член од
26 јуни 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Министерството за одбрана доби Национален кодификационен инструмент

Заменикот министерот за одбрана Илијаз Халими и неговиот бугарски колега Спас Панчев, денеска во Министерствот за одбрана го потпишаа договорот за донација на софтверскиот производ “Национален кодификационен инструмент.“
Донираниот софтвер што го изработила бугарската компанија “Техно Логика“ е шестти во свет сертифициран како компатибилен на НАТО. Неговата имплементација е еден од неопходните услови за исполнување на една од обврските за членство во НАТО. Системот ја подржува целокупната номенклатура на производи употребувани во армија, специјално производство како и производство надвор од сферата на вооружувањето.
Денис Лампрон, директор на кодификацоното биро во Агенцијата на НАТО за подршка и набавка, изјавил дека системот ја има целосната потребна функционалсност, логична поврзаност и удобен интерфејс.
Со оваа донација Бугарија и помага на Македонија на патот кон НАТО.

Што мислите за ова?[/quote
рјадко пиша мненија но сега ште си позволја да напиша своето може много от вас да не са с'гласни,но демокрацијата предполага да се изказват различни мненија. независен какво очакваш да ти благодарјат македонците и правителството им за това.нјама да стане,и не заштото не умејат да благодарјат.просто не са искали това и затова нјама смис'л да ни благодарјат.да си чул през последните 60 год.нјакој македонски политик или обикновен гражданин на македонија да е поискал под каквато и да е форма нјакакво с'деиствие или помошт от нас.или може би греша поправи ме.непоискана помошт не се дава просто житејско правило.ако аз и ти сме с'седи и аз т'рча да ти предлагам 800 евро подар'к без да си го искал какво ште си помислиш за мене.е положението е с'штото.според мене това е последната без'к'лна пројава на б'лгарската в'ншна политика спрјамо македонија.колкото и да е жалко през последните 60 год.нашата политика е абсолјутно неправилна,лишена от елементарна логика,за стратегија да не говорим.а после те били неблагодарни.не с'м против да оказваме помошт но само при положение,че техните р'ководители публично са ја поискали,ако ме разбираш какво искам да кажа.и една новина от с'штото безумно естество,през месец јули между министерствата на здравеопазването беше склјучена спогодба за безплатно лечение на мак.граждани, разноските ште се поемат от б'лг.страна/нзок/,без реципрочност от македонска.с'гласен с'м с'с зевсус и неговите точки за доброс'седство,спиране издаването на паспорти,прекратјаване на стипендијте само заради това ,че са жители на македонија,това са безумни пост'пки от наша страна за които след време ште заплатиме ск'по.не е техен а наш проблем,че нјамаме адекватна политика спрјамо македонија,по лошото е че прод'лжаваме в този дух.:helou:

N

n/a

Гостин
Nema problem drugar...:toe:
Ke gledame nie nakaj EU.
Ama koga se raboti za licnata sigurnost...ke si zastitime sto e nase kako sto treba...po site pravila,pa posle neka gledaat onie univerzalnite neverni politicari ako treba i na site strani zaedno....
Dodeka ne napravat nekoja pogolema belja de...
Posle hoop...ke gi goltne pomracinata :vozbud:
I se taka...koga se raboti za nacionalen interes.

Samo naiven i neiskusen politicar moze da dade softver za ARM sosedi da mu napravat.:tapp:
Eeeej kumova tajfo....cuknete ja pipernicata...posto drugi ako ne ke ni ja iscukaat!!!
Ili ti druze Hristo...smetas deka pred da odis recimo na odmor...treba da im gi dades klucevite od tvojata kukja na moznite lopovi (recidivisti)...samo i samo posto im veruvas...zatoa sto se makedonci!:pos2:
Otprilike vaka izgleda (isto tolku pretpazlivo i inteligentno) i onaa tvojata izjava deka pod ist cador sme se spremale da vlezeme site...i nie i bugarite...i drugite zemji od regionot....

Neznam...jas ipak bi kulturno da ja zaklucam mojata kukja ...pa ke se druzime...do daljneg!
Mnogu druzbi vremeto gi pobedilo i gi proglasilo za nevalidni...ama kukjata...mora da ostane vecna!

Kajgana Shop

На врв Bottom