Македонија е првата европска држава вон ЕУ, која издава Биометриски пасоши

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
ej be jas vakov imam sea presno gi izvadiv :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па да...
Нели по ЕУ тертипи, демек визен режим ќе ни олеснеле, демек ова, демек она...
Ама се е пуста политика.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Сподели, как'в е този паспорт? Какво представлјава?:wink:
Абе пасош како пасош.....ништо посебно...сеуште со овај немам излелено надвор од Македонија :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сподели, как'в е този паспорт? Какво представлјава?:wink:
Има некаков чип, има некои податоци во него и тоа е тоа...
Толку знам, толку кажувам...
Наскоро треба да извадам нов, таков ќе е од биометричките и ќе кажам.
Уште ми е стариов.

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
В'в вр'зка с биометричните паспорти, по вашему пасоши, прилагам снимка на границата между Австрија и Германија, с надеждата и между Р. Македонија и Р.Б'лгарија един ден, границата да е такава. Об'рнете внимание, това е граница!

Ето това е границата между Австрија и Германија. Дано межу нашите две страни границата изглежда така!:helou:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
В'в вр'зка с биометричните паспорти, по вашему пасоши, прилагам снимка на границата между Австрија и Германија, с надеждата и между Р. Македонија и Р.Б'лгарија един ден, границата да е такава. Об'рнете внимание, това е граница!

Ето това е границата между Австрија и Германија. Дано межу нашите две страни границата изглежда така!:helou:
I Bugarija i Makedonija se svetlosni godini daleku zad gorespomenatite drzavi.Da ne se zalazuvame....

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Абе се ке биди еден ден само ние нема да сме тука :)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Според новите пасоши (сега и на мене ми треба еден) нема да се менува државниот грб во скоро време! Нешто што најмногу ме ожалостува и ме загрижува. :nesum:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па Македонскиот пасош без шенген виза која исклучително тешко се добива е само обичен ГЕТО-аусвајз кој важи за две-три позначајни земји во светот.Приказните за биометрија се покажаа дека се лажни а техничкото одржување на овие аусвајзи поминува за 4 години за кога е најавено дека ќе треба нови со нова понапредна технологија.Значи отидоа 30 милиони евра во приватни џебови за ништо,затворивме сопствена најсовремена печатница на Балканот за ништо,одбираќи странска да ни ги изработува личните документи.И од сето тоа произлезе дека Македонија троши непотребно пари за блентави работи од кој немаме никаква корист ние како граѓани.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
ja izvadiv od novive pasosi i niso posebno ne se. cipot ne se gleda i stranata kaj so ti e slikata e plastcna i slikata e pecatena direkno na plastikata. drugoto se e ko na starite pasosi! sea povekegodisna sengen use da si staam i uzivancija ko evropeec ke bidam:vozbud:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
[acko]®;977466 напиша:
ja izvadiv od novive pasosi i niso posebno ne se. cipot ne se gleda i stranata kaj so ti e slikata e plastcna i slikata e pecatena direkno na plastikata. drugoto se e ko na starite pasosi! sea povekegodisna sengen use da si staam i uzivancija ko evropeec ke bidam:vozbud:
Pozdravi ja Evropa :vozbud::wink:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Koga ke se smeni komunistickiot grb sto samo nie uste go imame od site bivsi yu-republiki i ke se stavi lavot sto e eden od najstarite grbovi vo Evropa ke znaci pasosot i licnata karta nesto.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Па Македонскиот пасош без шенген виза која исклучително тешко се добива е само обичен ГЕТО-аусвајз кој важи за две-три позначајни земји во светот.Приказните за биометрија се покажаа дека се лажни а техничкото одржување на овие аусвајзи поминува за 4 години за кога е најавено дека ќе треба нови со нова понапредна технологија.Значи отидоа 30 милиони евра во приватни џебови за ништо,затворивме сопствена најсовремена печатница на Балканот за ништо,одбираќи странска да ни ги изработува личните документи.И од сето тоа произлезе дека Македонија троши непотребно пари за блентави работи од кој немаме никаква корист ние како граѓани.
Значи многу си грешка Македонија го има најсовременот пасош најнова генерација Биометриски пасош плус чип кој се издава само во Германија во другите земји се само биометриски
Личните документи си ги прави Мвр а не печатница
Печатницата ја нема таа технологија се гледа од парите што ги прави таа печатница 10,50 и 100 денарките 500 и 1000 ги увезуваме од Италија или Англија не знам баш
Може таа да произведува пари за кое треба да купат многу поквалитетна технологија која кошта милиони а за лични документи пасош и лични карти си ги произведува МВР бидејки така е секаде а сегашните што се произведуваа кај нас не се лични документи туку тефтери

Kajgana Shop

На врв Bottom