Т-мобиле - воведува уште еден префикс - 072

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
За да рециклираат броеви најверојатно требаат да имаат систем - т.е. рециклирањето на броеви најлесно се трасира со трансфер. Јас овде бев на Cingular долги години и се заебав, се решив да се префрлам на T-Mobile, бројот го задржав ист, 2 минути работа преку интернет го префрија, ниту морав да менувам контакти, ниту некого да обавестувам. Тие најверојатно треба прво да научат дека неконкуретноста уништува бизнис, па бизнис „натпреварот“ да биде искрен, во кој секој се бори да си задржи потрошувачи со тоа што нуди најдобри услуги. Се' дур се обидуваат да задржуваат со прљави не логични игри нема ни Мобимак ни Космофон далеку да стигнат.

Една од тие прљави и многу смешни игри од енсаф бизнис перспектива е решението на Т-мобајл да не дозволува испраќање на пораки од Т-мобил во свет, до Космофон во МКД или било кој друг оператор во земји во кои има Т-мобајл. Јас тоа го разбрав кога се префрлив. Со Сингулар, немаше никаков проблем да испраќам пораки до било кој оператор во Македонија, со Т-мобајл идат само со Т-мобајл. КО се јавив да прашам ми го дадоа веќе претпоставениот одговор: Може само со Т-мобајл мрежата, си го штитиме бизнисот. Кој јаден бизнис? Демек јас сеа на брат ми ќе му речам дај земи Мобимак за да можам да ти праќам пораки? Јашта... тој си е се' уште на Космофон, како и многу други пријател, ако некој нешто губи, тоа е Т-мобајл, еден куп пораки кои ќе се разменуваа со мене, да ги дозволеа. Не е ни чудо што и покрај тоа што имаат едни од најефтините пакети, сепак во САД се шират многу споро, и никако да ја покријат државата.

Ама сигурна сум дека тие си направиле добра математика. :D Ал јас лично ќе останам заебана во секој случај. Тоа ти е ко потпишуваш договори без да се информираш доволно.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.380
Поени од реакции
6.084
За да рециклираат броеви најверојатно требаат да имаат систем - т.е. рециклирањето на броеви најлесно се трасира со трансфер. Јас овде бев на Cingular долги години и се заебав, се решив да се префрлам на T-Mobile, бројот го задржав ист, 2 минути работа преку интернет го префрија, ниту морав да менувам контакти, ниту некого да обавестувам. Тие најверојатно треба прво да научат дека неконкуретноста уништува бизнис, па бизнис „натпреварот“ да биде искрен, во кој секој се бори да си задржи потрошувачи со тоа што нуди најдобри услуги. Се' дур се обидуваат да задржуваат со прљави не логични игри нема ни Мобимак ни Космофон далеку да стигнат.

Една од тие прљави и многу смешни игри од енсаф бизнис перспектива е решението на Т-мобајл да не дозволува испраќање на пораки од Т-мобил во свет, до Космофон во МКД или било кој друг оператор во земји во кои има Т-мобајл. Јас тоа го разбрав кога се префрлив. Со Сингулар, немаше никаков проблем да испраќам пораки до било кој оператор во Македонија, со Т-мобајл идат само со Т-мобајл. КО се јавив да прашам ми го дадоа веќе претпоставениот одговор: Може само со Т-мобајл мрежата, си го штитиме бизнисот. Кој јаден бизнис? Демек јас сеа на брат ми ќе му речам дај земи Мобимак за да можам да ти праќам пораки? Јашта... тој си е се' уште на Космофон, како и многу други пријател, ако некој нешто губи, тоа е Т-мобајл, еден куп пораки кои ќе се разменуваа со мене, да ги дозволеа. Не е ни чудо што и покрај тоа што имаат едни од најефтините пакети, сепак во САД се шират многу споро, и никако да ја покријат државата.

Ама сигурна сум дека тие си направиле добра математика. :D Ал јас лично ќе останам заебана во секој случај. Тоа ти е ко потпишуваш договори без да се информираш доволно.
OBDN,тоа Cingular од кај е ????

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Ги купија и нив АТ&Т, ги нема више, од што беа успешни изгледа.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
448
Поени од реакции
36
gluposti jas doma imam 10broja od T-mobile paa ne gi koristam edno 5-6 a siguren sum deka ima i drugi kako mene pa da gi anulirame sive mozda ke dojdam negde 5 - 600 000 korisnici

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Убаво бре, зошто да нема и трет префикс, си ги бидува лугето. се развива мобилната телефонија во државата во нагорна линија. а како стои работата со фиксна.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
абее не треба префиски нови треба поефтинување моментално се со најквалитетни понуди ама најскапи цени така даа треба да поработата на тоа

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10

I ja so istoto se zaebaf, i za toa pred 2 nedeli platif 175 dolari za da ja otkazam smetkata na Cingular i se vratif pak na T-Mobile. Ali shtosot e od koa ja zemaf Cingular za da mozam da prakjam poraki na Cosmofon, site se prefrlija na T-Mobile poso cenite na T-Mobile stanaa mnogu poeftini. Ali sea so ova VIP-ov i Cosmofon so vrakjaat udar, lugjeto vekje nemozes da gi dobies. Sekojdnevno se menjavaat broevi, poso eftinilak, za 200 denari novo brojce imas. Jas u 4 godini imam smeneto 7 broja. A za toa za recikliranjeto na broevi, ima kako nema. Jas otidof da zemam broj na T-Mobile letovo, ali sakaf so 070 poso gi mrazam drugite prefiski. Si pobaraf i mi dadoa, i toa nekoe lesno brojce, so nema sansi nekoj pred mene da go nemal.
A nema sansi T-Mobile da ima 1.1 milion korisnici od 2 milionska drzava. Kako prvo, sigurno ima 1.5 milioni korisnici na mobilni u cela drzava, poso sigurna sum deka site 2 milioni nemaat telefoni, posebno babite i dedovcite po planinite. Valjda ima 1.1 milioni broevi prodadeno, ali sigurno povekjeto od tie broevi se od pred vremeto na Cosmofon. Poso jas sum od Kavadarci, i u Kavadarci koga izleze Cosmofon, za 2 meseci cel grad se prefrli. Jas u imenik imav edno 200 kontakti, od koi samo 3-4 bea na Mobimak, sve drugo na Cosmofon. Ali sea pak se vrakja na staro, posto Cosmofon pocna mnogu da zabusava, pa sea iam 200 kontakti so se na T-Mobile a 3-4 na Cosmofon.
Ali pak ke se vratam na staroto, bez razlika kolku prefiski otvaraat, brojot na juzeri sekojdnevno im varira na site 3 kompanii. Lugjeto imaat po edna SIM karticka od sekoj operator radi eftinite ceni za karticka, i se menjavaat sekojdnevno zavisi kaj sakaat da se javat.

Kajgana Shop

На врв Bottom