OBDN
Ходајучи Вујаклија
- Член од
- 25 јули 2005
- Мислења
- 1.456
- Поени од реакции
- 32
За да рециклираат броеви најверојатно требаат да имаат систем - т.е. рециклирањето на броеви најлесно се трасира со трансфер. Јас овде бев на Cingular долги години и се заебав, се решив да се префрлам на T-Mobile, бројот го задржав ист, 2 минути работа преку интернет го префрија, ниту морав да менувам контакти, ниту некого да обавестувам. Тие најверојатно треба прво да научат дека неконкуретноста уништува бизнис, па бизнис „натпреварот“ да биде искрен, во кој секој се бори да си задржи потрошувачи со тоа што нуди најдобри услуги. Се' дур се обидуваат да задржуваат со прљави не логични игри нема ни Мобимак ни Космофон далеку да стигнат.
Една од тие прљави и многу смешни игри од енсаф бизнис перспектива е решението на Т-мобајл да не дозволува испраќање на пораки од Т-мобил во свет, до Космофон во МКД или било кој друг оператор во земји во кои има Т-мобајл. Јас тоа го разбрав кога се префрлив. Со Сингулар, немаше никаков проблем да испраќам пораки до било кој оператор во Македонија, со Т-мобајл идат само со Т-мобајл. КО се јавив да прашам ми го дадоа веќе претпоставениот одговор: Може само со Т-мобајл мрежата, си го штитиме бизнисот. Кој јаден бизнис? Демек јас сеа на брат ми ќе му речам дај земи Мобимак за да можам да ти праќам пораки? Јашта... тој си е се' уште на Космофон, како и многу други пријател, ако некој нешто губи, тоа е Т-мобајл, еден куп пораки кои ќе се разменуваа со мене, да ги дозволеа. Не е ни чудо што и покрај тоа што имаат едни од најефтините пакети, сепак во САД се шират многу споро, и никако да ја покријат државата.
Ама сигурна сум дека тие си направиле добра математика.
Ал јас лично ќе останам заебана во секој случај. Тоа ти е ко потпишуваш договори без да се информираш доволно.
Една од тие прљави и многу смешни игри од енсаф бизнис перспектива е решението на Т-мобајл да не дозволува испраќање на пораки од Т-мобил во свет, до Космофон во МКД или било кој друг оператор во земји во кои има Т-мобајл. Јас тоа го разбрав кога се префрлив. Со Сингулар, немаше никаков проблем да испраќам пораки до било кој оператор во Македонија, со Т-мобајл идат само со Т-мобајл. КО се јавив да прашам ми го дадоа веќе претпоставениот одговор: Може само со Т-мобајл мрежата, си го штитиме бизнисот. Кој јаден бизнис? Демек јас сеа на брат ми ќе му речам дај земи Мобимак за да можам да ти праќам пораки? Јашта... тој си е се' уште на Космофон, како и многу други пријател, ако некој нешто губи, тоа е Т-мобајл, еден куп пораки кои ќе се разменуваа со мене, да ги дозволеа. Не е ни чудо што и покрај тоа што имаат едни од најефтините пакети, сепак во САД се шират многу споро, и никако да ја покријат државата.
Ама сигурна сум дека тие си направиле добра математика.