Независноста на Косово ќе доведе до распаѓање на Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еве како работат Финците кој ни укажуваат што било демократија со анегдоти за нивни композитори како што тоа го прави Оли Рен:

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=86532

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
:pos2: :pos2: :pos2:
Se cudam deka uste imat makedonci so vakvi mslenja, Kosovo ke ima dobri odnosi so nas i albancite isto taka i nemat nisto da barat od nas.
:tapp:
KOMEDIJA

PS. Branko ti da ne si? I na forumi te ima i sega.
gospodine namesto da se cudite ne e loso malku da procitate nekoi raboti pred da tresete gluposti, pa posle toa moze i da ne vi bide cudno zosto taa situacija e najpovolna za Makedonija. sansite da dojde do vooruzen konflikt se golemi, a koga ima vojna ima dve strani, od koi ednata e vo pravo a drugata e vinovna za konfliktot. ako Kosovo ne dobie nezavisnost togas drugata strana ke bidat OON bidejki tie upravuvaat so nego. pa dali vie smetate deka nie ke bideme pravednata strana vo konfliktot, dali moze da vovedeme sankcii, dali nasite vooruzeni sili bi pobedile, koga od drugata strana se OON. dokolku vo momentalnata situacija pocnat neprijatelstva, odnosno Kosovo so status kvo, sigurno vie mislite deka OON ke se proglasat samite sebe za vinovni. izgleda vie ste zarazeni od "srpskiot patriotizam" oti oni mislea deka mozat da ja pobedat megunarodnata zaednica ama jebiga ispadna nesto drugo, jebes herojstvo bitna e pobedata, oni bea heroi ama drugite bea pobednici.
edno prasanje do vas: kako nie bi obezbedile legitimitet za vojnata ako od drugata strana se OON? inaku toa e preduslov za da se pobedi, ako imate poznavanje od oblasta na vojuvanjeto sigurno toa treba da go znaete, a ako ne go znaete i ne ste bas merodavni za diskusija. ne e bitno samo da bideme heroi tuku pobitno e da bideme pobednici.
inaku koga ima ubivanje mene mi lici na TRAGEDIJA, a dokolku na vas toa vie e KOMEDIJA, sigurno nesto ne e vo red so vasata smisla za humor.
p.s. jas sum i me ima segde.

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Шо ќе беше оваа љубов кон САД мамата?Им ги повторуваме нивните ставови ко папагали. А тоа дека независноста на Косово би претставувала преседан у меѓународното право не е бино.Не е битно ни тоа што евентуалната независност на Косово би потегнала сепаратизам.Ниту пак фактот дека велесила(која од ден на ден добива на моќ) како Русија, вели дека нема да дозволи да се избрише суверенитетот на Србија и дека истиот го смета за аргумент од бетон.Важно ние uncle Sam си го слушаме.
А тоа што, ако се воведе фактичката поделба на покраината, ни ние не би биле поштедени од рефлексијата на тој процес, не не загрижува. Као да не гледаме дека независно Косово ќе биде само иницијација за стварање на ист таков модел во државите со сличен проблем, како што сме ние и република Српска. Затоа што се офиџцијализира ли независно Косово, тоа нема да остане изолиран случај.
Али ние ќе си се тешиме со прикаските дека кога Косово ќе стане независно ние ќе си имаме глатки дипломатски односи и воопшто нема да бидеме под закана на неговите територијални претензии. Пошо така вика uncle Sam де.

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
zaebi ti Rusija, na niv najmnogu im odgovara Kosovo da proglasi nezavisnost samoinicijativno pa oni taka bi imale izgovor za da gi ostvarat svoite celi na drugi mesta. a nekoi clenovi sto tvrdat deka Rusija e golema nisto drugo ne i treba se vo golema zabluda oti ako gi proanaliziraat odnosite ke vidat i te kako deka Rusija ima svoi interesi na drugi mesta. ako nekoj ja cital knigata od Vesli Klark bi trebalo da mu bide jasno kakva e poddrskata na Rusija za Srbite toj tamu mnogu dobro objasnil zosto Rusite se slozile za site dogovori koi vo toa vreme bile predmet na dogovaranje pomegu sprotivstavenite strani.
bez razlika Kosovo dali ke dobie nezavisnost ili ne tie imaat teritorjalni pretenzii prema RM, e sega poso ne postoi moznost toa da se vrati pod Srpska uprava, ako ne dobijat nezavisnost znaci ke treba da se soocime so OON bidejki tie go kontroliraat, a do sega se nema sluceno OON da ne se vo pravo pa ni ovoj pat nema da bide taka, znaci uste pred da pocne sme go obrale bostanot. ako dobijat nezavisnost situacijata e malku podruga, pa ima megunarodni institucii i koj ja dobie nivnata podrska toj ke pobedi.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Шо ќе беше оваа љубов кон САД мамата?Им ги повторуваме нивните ставови ко папагали. А тоа дека независноста на Косово би претставувала преседан у меѓународното право не е бино.Не е битно ни тоа што евентуалната независност на Косово би потегнала сепаратизам.Ниту пак фактот дека велесила(која од ден на ден добива на моќ) како Русија, вели дека нема да дозволи да се избрише суверенитетот на Русија и дека истиот го смета за аргумент од бетон.Важно ние uncle Sam си го слушаме.
А тоа што, ако се воведе фактичката поделба на покраината, ни ние не би биле поштедени од рефлексијата на тој процес, не не загрижува. Као да не гледаме дека независно Косово ќе биде само иницијација за стварање на ист таков модел во државите со сличен проблем, како што сме ние и република Српска. Затоа што се офиџцијализира ли независно Косово, тоа нема да остане изолиран случај.
Али ние ќе си се тешиме со прикаските дека кога Косово ќе стане независно ние ќе си имаме глатки дипломатски односи и воопшто нема да бидеме под закана на неговите територијални претензии. Пошо така вика uncle Sam де.
Ада помири се со фактот дека именката Политика е именка од женски род (читај курва).

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
само ова сакам да го кажам
ЈОНСКО МОРЕ

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Cela ova vreva se kreva zaradi toa shto nie vo Makedonija se plashime tenziite da ne se vlevat vo ova strana na granicata a nashte politicari(od makedonskiot blok)celo vreme igrat na dvojni karti prvo izjavuvaat deka ke go priznavat Nezavisno Kosovo za da podocna da odat na koordinacci kaj srpskiot kolega,a vakvi potezi zracuvaat negativni energii kako i vo naselenieto taka i kaj nashiot sosed shto broi casa za da go dobie toa shto mu sleduva

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не си фантазирај блади албоз, позицијата од дипломатска гледна толка е јасна, а тоа е дека нашиот став мора да биде исто со ЕУ и САД, така да останува за сите најбитно да се биде заедо со позициите на ЕУ и на САД а ако тебе не ти се допаѓаат тие позиции во односно на статусот на Косово тогша тоа е твој проблем.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Mislam deka posle komentarite na nasata makedonska mladina na forumov (isklucocite se izzemeni, buidejki se marginalni), tie zasluzile da ziveat vo Albanija.

Albanci, prodolzete pozabrzano i poagresivno so rabotata na slucajot, vie ste vo totalno pravo za se sto barate.

Член од
15 септември 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
pa najprvo Makedonija i Kosovo treba da go resat prasanjeto so granicata, a posle priznavanjeto, oti pak jas iskreno ne veuruvam deka Kosovo nema pretenzii prema RM

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
pa najprvo Makedonija i Kosovo treba da go resat prasanjeto so granicata, a posle priznavanjeto, oti pak jas iskreno ne veuruvam deka Kosovo nema pretenzii prema RM
:pos2: :pos2:

Ne e mozno ti i jas da sme od ista krv. Ima makedonci sto si ja cenat tatkovinata i sakat da ostane makedonska, nemozi da ima 2 ili 3 albanski drzavi na Balkanot.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ma нема што да влијае бе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop