"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
бива го да го полни буџето и да и е.. мамата на парите, да не знае шо да праве со нив,а по народо удри,удри,инсспекции колку сакаш и за шо треба и за шо не треба.ајвар НЕ,дрва за огрев НЕ... живи глупости човече
znaci gi naprabrojauvate samo rabotite sto se lose a dobrite ne gi nabrojuvate? ni edna vlada ne e bila do sega bez nedostatoci. a ovaa vlada ima najmalku nedostatoci!!!!

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
znaci gi naprabrojauvate samo rabotite sto se lose a dobrite ne gi nabrojuvate? ni edna vlada ne e bila do sega bez nedostatoci. a ovaa vlada ima najmalku nedostatoci!!!!
има има ги исчистија каналетките по нивите:pos2:,донесоа “европски“ закон за работни односи,донесоа закон за прислушкување (и сега кога го пишам ова имааат право да ми проверат адреса и да ме најдат кој сум,демек ако има сомнение за кривично дело ...:toe: и има уше ама мрзе ме да пишувам.знаат си они

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
има има ги исчистија каналетките по нивите:pos2:,донесоа “европски“ закон за работни односи,донесоа закон за прислушкување (и сега кога го пишам ова имааат право да ми проверат адреса и да ме најдат кој сум,демек ако има сомнение за кривично дело ...:toe: и има уше ама мрзе ме да пишувам.знаат си они
e pa cim te mrze ja ke ti kazam nekoi raboti za ovaa vlada sto napravi za ovie dve godini na vlast: namaleni trosoci za 50% za dobivanje na dozvoli, uverenija, licni dokumenti i dr., namalena stapkata na ddv zazemjodelska mehanizacija i za gubriva od 18% na 5%, povisoki penzii vo 2008 za 15%, povisoki plati za javnata administracija za 10%, besplatni ucebnici za deca vo osnovno obrazovanie cii roditeli ne se vo moznost da kupat novi ucebnici i mnogu drugi raboti.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
e pa cim te mrze ja ke ti kazam nekoi raboti za ovaa vlada sto napravi za ovie dve godini na vlast: namaleni trosoci za 50% za dobivanje na dozvoli, uverenija, licni dokumenti i dr., namalena stapkata na ddv zazemjodelska mehanizacija i za gubriva od 18% na 5%, povisoki penzii vo 2008 za 15%, povisoki plati za javnata administracija za 10%, besplatni ucebnici za deca vo osnovno obrazovanie cii roditeli ne se vo moznost da kupat novi ucebnici i mnogu drugi raboti.
Oд друга страна:

Добивање на возачка дозвола,само административни трошоци се зголемија 300% значи окулу 300 евра или со часови заедно на минимум 500 евра.Вештачкото ѓубриво порасна за 100% па од 700 денари вреќа дојде на 1400-1500 денари,млекото за пенионери (мораат да го користат за да не добијат остепороза) поскапе за 50% и се анулираа нивните пензии од 15%,за јавната администрација си сосема во право дури и се зголеми нејзиниот број од 130 000 на 150 000,не се баш сите учебници бесплатни кога се земат другите работи кој мора да се купат за секој ученик што се зголемија за 20-40% и многу други работи.:toe:

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
Oд друга страна:

Добивање на возачка дозвола,само административни трошоци се зголемија 300% значи окулу 300 евра или со часови заедно на минимум 500 евра.Вештачкото ѓубриво порасна за 100% па од 700 денари вреќа дојде на 1400-1500 денари,млекото за пенионери (мораат да го користат за да не добијат остепороза) поскапе за 50% и се анулираа нивните пензии од 15%,за јавната администрација си сосема во право дури и се зголеми нејзиниот број од 130 000 на 150 000,не се баш сите учебници бесплатни кога се земат другите работи кој мора да се купат за секој ученик што се зголемија за 20-40% и многу други работи.:toe:
пази шо пишуваш ќе те најдат :salut:

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
е тоа е јака финта веќе мене не ми текна

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Oд друга страна:

aj da te vidam za ovoa so ke kazes bas me interesira: istoriski najnisko nivo na javen dolg od 24,8% od bdp vo 2008 nasproti 38% vo 2006,nadvoresniot javen dolg e namalen za 200 milioni evra vo 2007 odnosno od 25% od bdp vo 2006 na 19% vo 2007, makedonija e rangirana na 4 mesto na listata na najdobro reformatori za biznis-klimata vo svetot vo soglasnost so izvestajot DOING BISNIS 2008 na svetska banka.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
aj da te vidam za ovoa so ke kazes bas me interesira: istoriski najnisko nivo na javen dolg od 24,8% od bdp vo 2008 nasproti 38% vo 2006,nadvoresniot javen dolg e namalen za 200 milioni evra vo 2007 odnosno od 25% od bdp vo 2006 na 19% vo 2007, makedonija e rangirana na 4 mesto na listata na najdobro reformatori za biznis-klimata vo svetot vo soglasnost so izvestajot DOING BISNIS 2008 na svetska banka.
Па ќе кажам дека Хрватска има 10 пати поголем долг од Македонија и воопжто не се фалат каде се рангирани на некакви листи ама не владее ваква сиромаштија како во Македонија.Многумина од нас сигурно би се смениле со условите на живеење во Хрватска,особено со шансите за работа и пристојните плати.На народот во Македонија му ги отековте мадињата со бројки и проценти,ама аир не виде последниве 17 години.Само ако спомнам 40% невработеност во Македонија,сите твои проценти паѓаат во вода.Треба ли уште нешто да кажам?:toe:

D

drle

Гостин
Ќе прокоментирам малце за законот за прислушкување но од почеток да кажам дека не сум партиски определен туку реално ја оценувам работата. Доста е само да се види на Кале чудовиштето од амбасада што го прават америте и одма станува јасно зошто беше потребен законот за прислушкување, кога ке се додаде уште неофицијалната информација дека во амбасадата ќе има опрема за прислушкување на 300 000 тел.линии станува уште појасно зошто е донесен овој закон. Тоа имав да го кажам и пак ќе повторам дека сум партиски неопределен.

Kajgana Shop

На врв Bottom