Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
15 сек. беше разликата последниот круг... (или така ми се слушна, неш слушалките ебава звукот не се слуша добро)
само слушајте коментаторот
"Is that Glock, is that Glock going slowly?"
"IT IS"
??

Немогуче. Како само забави за да го мине и одма после пак на гаста се залета напред, убаво се види...

Ale ale ale ale

Mclaren Sampion

Tojota bese prebavna hamilton znaese deka ke go pomine Glock zato i se trgna hamilton onaka lezerno da go pomine Vetel kako i da e mi se napravi kef zatoa sto site od vozacite go mrazea i izjavuvaa deka se ke napravat da ne pobedi.....

Od drugata godina da se smeni za poeni za medali dobra ideja neli.

Ale ale ale ale

Mclaren Sampion

Tojota bese prebavna hamilton znaese deka ke go pomine Glock zato i se trgna hamilton onaka lezerno da go pomine Vetel kako i da e mi se napravi kef zatoa sto site od vozacite go mrazea i izjavuvaa deka se ke napravat da ne pobedi.....

мекларен шампион? :tapp:
1386821hamilton-f1.gif

Пак истата приказна, навистина ги сакам Мекларен како тим, ама овој циганов Хамилтон одкако влезе во форумула само на педерски начин победува.
:tapp:...не е формула тоа што беше.

Ти објасни ми мене како Тимо Глок имаше буквално исто време со Трули во последниот круг , кога и двајцата се возачи на Тојота , и двајцата возат со исти гуми . Или сега и тоа е наместено , или па Трули го чекал Вебер . :toe:
Зошто да не, братче договор си е договор парите го направија сето тоа, ајде нејкам да правам муабет веке за Хамилтон кој го замразив во коски исто и Глок.

Не беше фер само толку имам да кажам:toe:

Ale ale ale ale

Mclaren Sampion

ААаабе дааај молим те. Намерно го пуштил Фетел да го помине а? Абе баба му Ванѓа да не се вика? Знаел дека ќе го помине Глок. Па знаел уствари.Местена.
А ај одговори зашо го мразат повеќето возачи? Зошо овој е бетер и од Шумахер,па уште и ќумбе....

едно конечно и најверојатно сценарио оди вака
Тојота имаат стратегија со 2 влегувања во пит(како и останатите тимови кои беа од 1-8 пласирани а принудно ја променија стратегијата поради дождот) нивните возачи профитираат од тоа пред се Глок кој успева да се пробие на 4тата позиција пред Хамилтон и пред Ветел. Во 63иот круг од трката заврнува дожд, во тој момент има 18 возачи кој што возат и до 67иот круг влагаат во пит по гуми за влажно 16 од 18те возачи кои се на патеката тие двајца што не влагаат во пит се токму Трули и Глок одсно возачите на Тојота. Глок поради пит помалку од Хамилтон им огромна предност кој во последните 5 круга се движи околу 20 секунди за да се топи и топи по 2-3 секунди по круг и на крај во последниот круг да напоменам не цел Хамилтон вози 12 секунди побрзо од Глок кој не се бори за својата позиција туку му го отстапува местото на Хамилтон како да е цел круг позади него на 300 метри пред крајот на нај сувиот дел од патеката каде што можеше да затври на кривината и да стисне на правецот но тоа не го стори.

Еве што изјавува Маса:
"Тој постигна повеќе поени од мене и ја заслужи титулата. Знам како да победам, но знам како и да загубам. Ова е уште еден од кој ќе научам многу", изјави Маса на прес-конференцијата, откако предходно во болидот и на подиумот не можеше да ја сокрие разочараноста и солзите.

Значи тој го признава поразот, а неколку напалени фанови тука кажуваат дека не е така.

Еве што изјавува Маса:
"Тој постигна повеќе поени од мене и ја заслужи титулата. Знам како да победам, но знам како и да загубам. Ова е уште еден од кој ќе научам многу", изјави Маса на прес-конференцијата, откако предходно во болидот и на подиумот не можеше да ја сокрие разочараноста и солзите.

Значи тој го признава поразот, а неколку напалени фанови тука кажуваат дека не е така.

па тој не знаеше дека глок го пропушти на хамилтон без борба туку како да е заостанат болид, па маса тоа го кажа на пресот ама ког аќе го вииди снимката не знам во себе што ќе мисли.

А шо треба да направи?:pos2:Да го брка Телето низ пит стоп? Не сум напален фан.За ферари сум,да, ама не го оправдувам ни тоа Шумахер шо го праеше.Спорт е и треба спортски да се понашаат,да знаат да прифатат пораз да знаат да се радуваат на победа. Маса само покажа како треба да се однесува после пораз(незаслужен).

па тој не знаеше дека глок го пропушти на хамилтон без борба туку како да е заостанат болид, па маса тоа го кажа на пресот ама ког аќе го вииди снимката не знам во себе што ќе мисли.

На овој пост навивач на мекларен ќе ти каже дека коментаторите се за Ферари.:vozbud::vozbud::vozbud:

Abe nikoj oficijalno ne digna dzeva zaso nema zaso Massa si prizna (respekt) poraz Ako imase nekoe namerno mesteno ke bese do sea ula bula taka ke ostavea site timovi neli?
Nema reakcija toa ti e imas gumi za na suvo izlizani do maximum a na patekata voda normalno deka nemozes da se trkas.Vettel pomina hamilton se trgna zaso po radio mu kazaa da ne se desi nekoja glupost znaea deka glock e baven i deka moze da go pomine.Toa duri i spanskiot komentator na f1 go dozna i kaza uste koa vettel go pomina hamilton.Znaci se na se e ok E sea na nekoj tuka sto ne im odgovora pobedata na hamilton toa e druga prica.Lani hamilton maler ovaa godina Massa se se vrti.

ТИТУЛАТА СЕ ВРАТИ ТАМУ КАДЕ ШТО ПРИПАЃА

:pehar: :pehar: :pehar: :pehar: :pehar:

Браво Хамилтоне, да си ми жив и здрав, да ти се множат титулите со болидот на МекЛарен уште 100 години. Секоја ти чест ...

:bravo::bravo:

А за тоа приказните штосе појавија, као Глок попуштил, го поткупиле од МекЛарен и сл. стварно не ми се коментира, пошто ова се бабини нерезонски причи ... :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom