Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Ох мори мајко, абе како можи 6 круга да издржи со суви гуми а на крајта на 100 метри ПРАВ ПАТ беше да не може да издржи ај не се правејте дека сичко знаете не ме зајбавајте сите си велат истото дека ПРЕДАВНИЧКИ за парите го направи тоа Глок, ај ке видиме утре дали ке изјавува нешто во врска со тоа, или ке си кути парите у џеб и ке кути.
ццц:tapp:

Кои 6 круга бе , на 5 круга до крај Хамилтон и Фетел влегоа и сменија гуми , последниот круг се ти кажува , Трули и Глок беа за 18 секунди поспори од Хамилтон и останатите , што сакаш повеќе од ова ?
Ти реков , Раиконен и Маса со гуми за дожд на дожд пасеа трева и се вртеа на секој метар пред неколку трки , незнам што очекувате вие од еден Тимо Глок кој вози со гуми за суво на дождлива патека , да лета , да извози најбрз круг , да го стигне Маса ?
Хамилтон во последниот круг влезе со дефицит од 8-9 сек. а и Трули и Глок кои возеа со стари гуми во последниот круг беа за 18 секунди поспори од Хамилтон , значи истово докажува дека останатите болиди биле дааалеку побрзи од Тојотите , и ова само потврдува дека без проблем истите можеле да се поминат .
Ако си заостанувал 9 сек. а во нареден круг возиш за 18 побрзо од болидот што е пред тебе , нормално е и дека со таква леснотија ке го поминеш .
Реков , ако Глок намерно чекал , како го објаснувате индетичното време на Глок со Трули . :toe:

Se ubavo ama na koj kazuvas ne znam ne svakjat ili se praaat glupi na zdrav akl, ka site fakti i brojki go kazuvat istoto ama dzabe e maka im e na nih so sicko se sluci bas u poslednio krug i bas na poslednata krivina kolko slatkoooooooooooo

Ne sum fan na ferari no ako e Hamilton nekoj vozac i se bori za shampionska titula kako mozese da si dozvoli Vettel da go pomine na polovina krug pred titula , trema? toa ne e za profesionalen sportist

Кои 6 круга бе , на 5 круга до крај Хамилтон и Фетел влегоа и сменија гуми , последниот круг се ти кажува , Трули и Глок беа за 18 секунди поспори од Хамилтон и останатите , што сакаш повеќе од ова ?
Ти реков , Раиконен и Маса со гуми за дожд на дожд пасеа трева и се вртеа на секој метар пред неколку трки , незнам што очекувате вие од еден Тимо Глок кој вози со гуми за суво на дождлива патека , да лета , да извози најбрз круг , да го стигне Маса ?
Хамилтон во последниот круг влезе со дефицит од 8-9 сек. а и Трули и Глок кои возеа со стари гуми во последниот круг беа за 18 секунди поспори од Хамилтон , значи истово докажува дека останатите болиди биле дааалеку побрзи од Тојотите , и ова само потврдува дека без проблем истите можеле да се поминат .
Ако си заостанувал 9 сек. а во нареден круг возиш за 18 побрзо од болидот што е пред тебе , нормално е и дека со таква леснотија ке го поминеш .
Реков , ако Глок намерно чекал , како го објаснувате индетичното време на Глок со Трули . :toe:

Да бе, така беше пред неколку трки...но, заврна и тука...и тоа двапати, па перфектно извозија и Маса и Кими, немаше вртење. Не го прави бог Хамилтон на дожд, добар е, но не до толку. На влажна патека имаше две пирани, но сега се историја, Сена и Шумахер.:helou:

Ne sum fan na ferari no ako e Hamilton nekoj vozac i se bori za shampionska titula kako mozese da si dozvoli Vettel da go pomine na polovina krug pred titula , trema? toa ne e za profesionalen sportist
Еве и ваква причина ?
Абе ако беше тај ЈАКИОТ Хамилтон, стартуваше 4ти од оваа позиција да изнудеше 4ти или 3ти ке му дадев рака, и нека беше шампион, а вака сега тика со Глок ова шо го говорете нема врска, пуштено е ова, гледате зошто не дадоа тимско радио на Глок а ?

Hamilton izjavi deka imal problem so gumite so e dovolen pokazatel i se gledase deka bolidot ne bese podesuvan za da pobedi na taa trka, tuku samo da drzi mesto sto ke go napravi Svetski Sampion i vo toa i uspea, a vremenskite okolnosti napravija da ima tolkava drama

Во услови на дожд нема двоење на фаворити , Фетел во Италија се докажа во такви услови , ем , не можам ни да замислам што поминувало низ главата на Хамилтон во тие моменти .

Да бе, така беше пред неколку трки...но, заврна и тука...и тоа двапати, па перфектно извозија и Маса и Кими, немаше вртење. Не го прави бог Хамилтон на дожд, добар е, но не до толку. На влажна патека имаше две пирани, но сега се историја, Сена и Шумахер.:helou:

Сеа и ти забега , никаде не спомнав дека Хамилтон е Бог на дожд , поентата ми беше , ако Маса и Кими се вртеа и пасеа трева на дожд со гуми за дожд , што може да се очекува од еден Тимо Глок кој вози за Тојота со гуми за суво во вакви услови . :toe:

Ветел е еден од најталентираните возачи. И вози болид кој користи ферариев мотор кој сигурно беше сличен ако не и ист како оној на Маса и Раиконен. Тоа се причините според мене а не дека Хамилтон е слаб возач.

Da pritkisok sto se sluci, me preteknaaa i samiot izjavi deka edvaj izvozel do kraj srceto mu cukalo prebrzo, adrenalin titula se odlucuva na posleden krug

Vetel i toro roso vozat so motori od lanskata sezona na Ferrari so nekoi dodatoci, ali plus Vetel imase i dr motiv t.e negoviot tim da vozi za Massa toa i go napravi go pretekna na Hamilton imajki ja vo predvid vrskata megu Ferrari i Toro Roso

Еве и ваква причина ?
Абе ако беше тај ЈАКИОТ Хамилтон, стартуваше 4ти од оваа позиција да изнудеше 4ти или 3ти ке му дадев рака, и нека беше шампион, а вака сега тика со Глок ова шо го говорете нема врска, пуштено е ова, гледате зошто не дадоа тимско радио на Глок а ?

Ти објасни ми мене како Тимо Глок имаше буквално исто време со Трули во последниот круг , кога и двајцата се возачи на Тојота , и двајцата возат со исти гуми . Или сега и тоа е наместено , или па Трули го чекал Вебер . :toe:

Еве и ваква причина ?
Возеше тактичка трка. Немаше потреба да форсира со што би се довел до ризик. А за радиото на Глок ке се слушне не се секирај. Ако има нешто матно Ферари ке реагира жестоко. И верувај дека ако е пуштено сигурно тоа го нема на радиото бидејќи кој е тој будала што ке издаде таква наредба.

Во услови на дожд нема двоење на фаворити , Фетел во Италија се докажа во такви услови , ем , не можам ни да замислам што поминувало низ главата на Хамилтон во тие моменти .

Сеа и ти забега , никаде не спомнав дека Хамилтон е Бог на дожд , поентата ми беше , ако Маса и Кими се вртеа и пасеа трева на дожд со гуми за дожд , што може да се очекува од еден Тимо Глок кој вози за Тојота со гуми за суво во вакви услови . :toe:

Премногу е симптоматично на 200 метри од целта, а плус и фино лепо да си ја заврши трката Глок.:)

Дечки не води дискусијава никаде. Ке видиме што ке биде утре. А сега сите на спиење.:pos2::pos2: бидејки беше напорен ден. Поздрав па се слушаме утре.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom