Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Многу ги сакам мекларен, ама кој циган е хамилтон неверојатно нешто...да ми е при рака ќе го утепам.
Незахвално нигерско коипиле, треба да го пратат у африка да работи месец дена за 5 долара а не да глуми шумахер тука...копиљ!

еј ама ме збуна??????????глуп сум објасни ми???????:tapp::tapp::tapp:

еј ама ме збуна??????????глуп сум објасни ми???????:tapp::tapp::tapp:
Сака да ти каже дека е голем плачко и се прави фраер како ФИА да е на татко му. Да можеше типот денес, ќе ги убиеше сите само за да стигне до првото место. Ги испомава како да се вози во Луна Парк количките.
Во правилникот јасно стои дека ако ја скратиш кривината да си се вратиш на старото место и да чекаш да помине уште една кривина за да почнеш пак со престигнување и пак се жали до ФИА, неправедна била одлуката:tapp:.
Сакам да му ја честитам победата на Ветел(да ве поправам, Ветел се пишува, Фетел се чита), извозе неверојатно, беше стабилен и за миг не попушти. Целиот викенд помина во негов знак, тоа многу го почитувам.
Се согласувам со Фантомх дека Кими треба да прекине да спие по трки и да внимава повеќе на неговото возење, последниве трки е спанко невиден. За другата сезона и јас сакам како италијанските навивачи, Маса да е прв возач во Ферари.

Сака да ти каже дека е голем плачко и се прави фраер како ФИА да е на татко му. Да можеше типот денес, ќе ги убиеше сите само за да стигне до првото место. Ги испомава како да се вози во Луна Парк количките.
Во правилникот јасно стои дека ако ја скратиш кривината да си се вратиш на старото место и да чекаш да помине уште една кривина за да почнеш пак со престигнување и пак се жали до ФИА, неправедна била одлуката:tapp:.
Сакам да му ја честитам победата на Ветел(да ве поправам, Ветел се пишува, Фетел се чита), извозе неверојатно, беше стабилен и за миг не попушти. Целиот викенд помина во негов знак, тоа многу го почитувам.
Се согласувам со Фантомх дека Кими треба да прекине да спие по трки и да внимава повеќе на неговото возење, последниве трки е спанко невиден. За другата сезона и јас сакам како италијанските навивачи, Маса да е прв возач во Ферари.

леле ме изнасмеавте.... и пак на крајот Мекларен е тој што има поддршка од ФИА хахахах....комедија....нема везе....онај што не го сака возењето на Хамилтон тој не ја сака формула 1...то е јасно...а ако мислите дека треба да праша некој дали да го претекне се лажите,ова не е балет ова е формула 1 алооо... и нека остани казната на хамилтон оти после ќе кукате оти не сакале стјуардите ако евентуално освоиме титула- ова за првото болдирано
а за второто те молам дај ми линк до тој правилникот на ФИА???:smir:

Шо сега го нејќеш Кими во Ферари зашто не му иде овие 3-4 трки ?
Да те потсетам лани шампион беше.Тогаш го нејќеше ?

btw браво за Фетел ме потсетува и мене на Шуми.
Кими вози во Ферари.. само затоа навивам и за него пошто вози за Ферари а никогаш не ми се допаѓал како возач..:smir:

Абе незнам што не ви е јасно... Ако не беше Хамилтон во Ф1, сега парламентот на МТВ ке ви беше поинтересен и за него ке расправавме. Ајде реално, тој ако не направи некоја глупост или подвиг, кој ке го гледаме? Никој, формула ке биде крајно крајно неинтересна. Еве пример, денешната трка: Фетел прв тргна, прв заврши никој ни го претекна ни му го превзеде второто место. Ист случај со Хејки, Маса, Кими.... КРАЈНО НЕИНТЕРЕСНО! Секоја чест на Кубица и Хамилтон кои успејаа да ја живнат досадата.

леле ме изнасмеавте.... и пак на крајот Мекларен е тој што има поддршка од ФИА хахахах....комедија....нема везе....онај што не го сака возењето на Хамилтон тој не ја сака формула 1...то е јасно...а ако мислите дека треба да праша некој дали да го претекне се лажите,ова не е балет ова е формула 1 алооо... и нека остани казната на хамилтон оти после ќе кукате оти не сакале стјуардите ако евентуално освоиме титула- ова за првото болдирано
Повели.

lele i mene mi bese kef so pobedi vetel ama vie pa go naprajvte BOG...jas mislam deka deckoto si e prosecen vozac... i nemojte da mi dokazvate sega do nekni nikoj ne go spomnuvase sea sumaher ke bidel.. kako be taka????? hamilton e vozacot na trkata a i na sezonata definitivno... koj saka neka bidi sampion HAMILTON e MORALEN POBEDNIK....ako ne e hamilton trkite ke bidat katastrofa...samo toj se obiduva da napraj nesto drugite neznam nemam zboroj za drugite...mozi ima nekoj isklucok ama zapalen sum sega so komentarite za vetel.....
Да да, откаде сега дечково го направија ѕвезда? Да беше патекава на суво ќе го претркаа по еден круг ама ете му се погоди сега. Иако за 3-4 години може да се очекува нешто од него сега тешко.
Кими да го е*ам шо мо текна да дојде у Ферари :tapp:
А кажи лани што убаво ти беше кога Раиконен зема титула хехе брзо си заборавил.
Абе незнам што не ви е јасно... Ако не беше Хамилтон во Ф1, сега парламентот на МТВ ке ви беше поинтересен и за него ке расправавме. Ајде реално, тој ако не направи некоја глупост или подвиг, кој ке го гледаме? Никој, формула ке биде крајно крајно неинтересна. Еве пример, денешната трка: Фетел прв тргна, прв заврши никој ни го претекна ни му го превзеде второто место. Ист случај со Хејки, Маса, Кими.... КРАЈНО НЕИНТЕРЕСНО! Секоја чест на Кубица и Хамилтон кои успејаа да ја живнат досадата.
Точно до збор, да не е Хамилтон и неговите претекнувања секоја трка ќе беше жива досада со само едно до две претекнувања, ако направи грешка ќе биде казнет како минатиот пат и готово, а сеа гледам пак им пречело на некој фанови на ферари што Хамилтон остро ги преминува противниците ама ете за нивна жал нема казна за него. Хамилтон навистина ја заслужува оваа титула, исто како и претходната која му ја земаа со некој измислени правила.

Хамилтон денес извозе ЗВЕРСКИ!!!! иако сум за МАСА, сепак хамилтон заслужи 2 бода (мислам толку зема), али ајде МАСАААА има време, уште 4 трки,за две недели ке биде супер,навечер за прв пат,едвај чекам да гледам,

Благодарам. Не ме сваќај погрешно ама те молам ако можи да ми го посочиш делот каде што вели дека не смее да го претекне до следната кривина.. ако не ти е тешко...оти јас ова истото го читав и на официјалната ама неможев цело да го дочитам и да најдам кај е точно ова што го барам...

Мислам дека тоа за претекнувањето го нема, го измислиа пред една недела, и ке го додадат во правилникот. Барем и денеска имаше 2-3 случаи каде се применуваше тоа правило т.е. се пазеа да не го прекршат.

Најнапред честитки за Себастијан Фетел, детево извози маестрално, сосема заслужено си победи и влезе во историјата како најмлад возач во Ф1 кој освоил ГП. Му посакувам уште мнооооогу такви моменти во иднина. Инаку глеам сте дискутирале околу неговата иднина. Тој во наредниве неколку сезони не мрда од Торо - Росо, пошто бил обврзан спрема некој спонзор кој го застапувал тимот, така некако била работата и ја не разбрав најдобро, но битното е што ќе си остане во неговиот тим.

Покрај победата на Фетел, морам да му го честитам и третото постоље годинава на Хеики за МекЛарен. Исто така морам да го пофалам и Луис кој одвози извонредна трка. Од 15.то дојде до 7. место со што освои 2 бода и остана на челната позиција во Генералниот Пласман. Мислам дека можеше да заврши и погоре доколку при првото влагање у бокс му ги ставеа Интермедиите. ЈАсно беше тоа дека МекЛарен планираше едно влагање у бокс за Луис, но сепак тие го оставија гумите за дожд кој беше и најавуван, не ништо од него не излезе, па затоа Луис мораше и по втор пат у бокс, со што ги изгуби погорните позиции. Се на се глеано оваа трка беше целосно свртена против Луис и тоа уште од квали. но сепак дечкото остана присебен, извозе ко што треба и затоа мора да му се пружи рака.

Ферари (ко што веќе и навикнавме) остана само со 1 возач во битката за бодови. Маса извозе за него солидна трка на дожд и си остана на 6.то место, од кое и стартуваше, а Кими заврши како 9.ти со што самиот си наштети и себеси, а и на тимот т.е. Кубица сега има 7 бода предност во однос на него, а од друга страна МекЛарен му се доближи на Ферари на само 5 бода во конструктори. Така да очигледно Кими заборавил дека овој спорт колку што е индивидуален, толку е и тимски. Тој можеби се има откажано од овогодинешнава титула, но тоа не значи дека и целиот тим не Ферари треба да страда поради тоа. Кими би требало да си стави прст на чело и да се запраша малце што прави ... !!!* :wink:

Вака и монтоја се курчеше па сега не вози во ф1. Шупаков хамилтон не покажува никаква почит кон спортот и кон колегите.
Втора сезона е дојден, има тука луѓе што се многу подолго-ако мисли дека е добар нека не се залажува, една сезона во некој од подолните тимови и нема да мрдне подалеку од 15-то.

Нигериве ептен ме нервираат на моменти...многу се глупи.

Не можеш да речеш дека некој што не го сака возењето на Хамилтон, не ја сака Формула 1. Убав пример ти даде Џену Грл, Хамилтон е многу некоректен возач. Каде му е спортскиот дух, каде му е спортската етика?! Тоа што го направи е како во фудбал да влезеш со топката во аут, да направиш 10 фаули и уште да се правиш наудрен и да се жалиш зошто те санкционирале. Има принципи кои сакал он или не, мора да ги почитува. Иако лично сум фан на Ферари, отсекогаш сум имал респект кон МекЛарен, ама во последно време ова што им се случуваше ич не ми се свиѓа. А иначе за Кими се согласувам, ако продолжи вака тешко да остане во Ферари. Подобро ќе биде за Ферари како прв возач да го стават Маса, а место Кими да го земат Алонсо, Кубица или евентуално Хајдфелд. Честитки до Ветел за победата, се гледа дека многу му значи :helou:

Вака и монтоја се курчеше па сега не вози во ф1. Шупаков хамилтон не покажува никаква почит кон спортот и кон колегите.
Втора сезона е дојден, има тука луѓе што се многу подолго-ако мисли дека е добар нека не се залажува, една сезона во некој од подолните тимови и нема да мрдне подалеку од 15-то.

Нигериве ептен ме нервираат на моменти...многу се глупи.

Како можеш така да збориш за пилотот кој лани имаше шанса да стане најмладиот дебитант во Ф1 кој освоил Шампионска Титула уште во првата сезона. Тој е возач со големи амбиции и една цел - да го освои Шампионатот и да биде најдобар. Можда е доста млад и не е толку искусен како Баричело, Батон, Трули ... Но тој се наоѓа во тим кој може да му го оствари сонот да биде најдобар. Тој во тие две неполни сезони, мноооогу даде за МекЛарен, па сеа редно и тимот да му возврати, а тоа е разбира Титулата. Тој си вози можеби без респект, пошто и сите возачи во минатото кој станаа легенди во овој спорт возеа со ист карактер. Земи го за пример само Шумахер и тоа во времето кога возеше за Рено. И тој беше ко Луис, но цврст карактер и без пардон, па на крај стана најдобар. Ваков е сеа Луис и тој го има целосното право на тоа ... !!!* :wink:

Не можеш да речеш дека некој што не го сака возењето на Хамилтон, не ја сака Формула 1. Убав пример ти даде Џену Грл, Хамилтон е многу некоректен возач. Каде му е спортскиот дух, каде му е спортската етика?! Тоа што го направи е како во фудбал да влезеш со топката во аут, да направиш 10 фаули и уште да се правиш наудрен и да се жалиш зошто те санкционирале. Има принципи кои сакал он или не, мора да ги почитува. Иако лично сум фан на Ферари, отсекогаш сум имал респект кон МекЛарен, ама во последно време ова што им се случуваше ич не ми се свиѓа. А иначе за Кими се согласувам, ако продолжи вака тешко да остане во Ферари. Подобро ќе биде за Ферари како прв возач да го стават Маса, а место Кими да го земат Алонсо, Кубица или евентуално Хајдфелд. Честитки до Ветел за победата, се гледа дека многу му значи :helou:

абе брат да ти кажам право и колку и да е (а барем до сега за мене не е) некоректно возењето на Хамилтон, неможи да биди понекоректно од она шо се случва на суд после трката... така и лани а гледам и ова година ништо ново...ама ајде било поминало тоа е... и како можиш да го нејќиш Хамилтон бе ко само тој вози формула 1 и кубица рака на срце...и маса ете да го спомнам ама раиконен е многу подобар од него само сега го нема 2-3 трки и одма сакате клоците да му ги маните со апсолутно не сте во право..а и ако го нејќите дајте ни го назад...а веќе ако сакате да збораме за највалканиот шофер се знај кој беше Шумахер!!! казните шо се против мекларен се измислени брат дефинитивноооо и не само против мекларен ами против сите тимови..ама нема везе навикнати сме ние си трпиме и јасно ни е дека Ферари е миленичето на ФИА...само ве молам не зборајте за Хамилтон дечкото си е супер...поздрав до сите љубители на Ф1 за кој и да навиват!!:smir::smir::smir::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom