Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Дали смеат кучињава да јадат цреши? Пошто мојава Бела кога е надвор си наоѓа паднати цреши и ги јаде,Се плашам да не ја фати стомакот или нешто др.

Дали смеат кучињава да јадат цреши? Пошто мојава Бела кога е надвор си наоѓа паднати цреши и ги јаде,Се плашам да не ја фати стомакот или нешто др.

Може, али во умерени количини и без семките.

Она со се семки ги јаде.

ја имав пекинејзер, и оно јадеше црешни, дури и од компот..
а имам другарка,вели дека нејзиното куче јадело варена тиква .. :wink:

Моето све јаде јас што јадам...
icon_wink.gif

значи си имам проблем со кучево, не сака да си ја јаде нејзината храна, и купивам Royal Canin, ја јадеше 4-5 дена и толку, па и купив, Pedigree и неа ја јадеше 3-4 дена, па трета, па четврта и со сите храни е исто, и сега откако ги пробавме сите не сака никаква кучешка храна, ги јаде 2-3 дена, и потоа никако. Ја оставам да огладне ама не јаде и по 2 дена и мене ми е жал па и давам од мојот ручек, знам дека е штетно, ама не можам да ја гледам гледна, единствено јаде од рака кучешка храна и тоа ако не ја гледаш, на пример раката ке ја ставам позади грб и чекам 2-3 минути да се реши да касне, ако и ја дадам нормално бега од храната и врти глава како да е навредена. Не знам повеке што да правам, совет?

Ја иам 2 шарпланинци кај мене у село у викендица....све живо и диво јадат и никад немале проблем

да го донесам малово на лекции таму?:helou:
хехе .... иначе ја никад не би чувал шарпланинец у град....на вакво куче му треба мноогу простор , ја коа сум у викендица овие од сабајле до вечер лутаат и трчаат по ливади и планини...само доаѓаат да јадат и коа е многу топло лежат као паши у гаража под сенка :toe:

хехе .... иначе ја никад не би чувал шарпланинец у град....на вакво куче му треба мноогу простор , ја коа сум у викендица овие од сабајле до вечер лутаат и трчаат по ливади и планини...само доаѓаат да јадат и коа е многу топло лежат као паши у гаража под сенка :toe:

јас немам шарпланинец, туку мал германски шпиц, не му треба многу шетање, ама секој ден го фурам покрај кеј и го трошам, и пак не сака да јаде, мрднато е кучево, ама што да му правам го сакам, и морам да кажам твоите кучиња си уживаат цел ден на слобода :)

Само што видов едно кученце како умира од отров. Во агонија беше и излигавено целото. Мирисаше на мрша, а уште беше живо. Грозна глетка. Колку нехуман треба да си за да направиш такво нешто. Секакви изроди има...

Само што видов едно кученце како умира од отров. Во агонија беше и излигавено целото. Мирисаше на мрша, а уште беше живо. Грозна глетка. Колку нехуман треба да си за да направиш такво нешто. Секакви изроди има...

А во која населба го имаш видено кученцето ? , ништо чудно некој кретен да фрлил повеќе отров на различни места низ населбата во која што си го видел како кучето умира.

ја имав пекинејзер, и оно јадеше црешни, дури и од компот..
а имам другарка,вели дека нејзиното куче јадело варена тиква .. :wink:
Не те лаже,вистина јадат тикви варени :)
Имав едно мешанче од шарпланинец се гушеше во тикви варени :) (miss you Sparky) :(

А во која населба го имаш видено кученцето ? , ништо чудно некој кретен да фрлил повеќе отров на различни места низ населбата во која што си го видел како кучето умира.

Радишани. Слушнав дека човекот што живеел на местото кај што беше кученцето му давал инекции против отров ама не успеал да го спаси. Касно беше веќе.

Баш се убави кучинцата :)

Штета што неможаме да ги носиме во вселена и да истражуваме со нив :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom