Кучиња (грижа, општи дискусии)

L

Lu

Гостин
Ма не знам татко ми го шеташе и овој ко увек си трчкал напред и не знам излегол на паркинг и кола веројатно го подчукнала ...и овој почнал да трча накај влезов мој ама не знам се успаничил и забегал негде во паркот...нема причина да бега...го чуваме ко очиве...стварно не знам дали од страв дали збунет...па не знам каде да го барам...кај што го шетам најмногу ли...не ми се верува.

Таму кај што го шеташ најчесто,таму има најголеми шанси да го најдеш.Кучето ќе се вртка во позната околина.Сети се каде најчесто се шетате и таму барај го на тие места каде што поминувате најмногу време надвор.
Инаку барај го што побрзо бидејќи како што Лабрадориве имаат добар карактер,може некој што се разбира од кучиња да ти го собере.
Штом е 1 година стар можеби отишол по некоја женка што имала циклус,можна е и таа опција по некоја женка да забегал.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Фала ви дечки за помошта...накај 4 сабајле дур седев дома...слушам нешто гребе по вратата...и отварам ете го тоа дошло :vozbud::aplauz:

Фала уште еднаш :party1:

T

tanja5

Гостин
Kucinja

:helou: Drago mi e shto si doshlo kuceto doma. Jas imam Riesenschnautzer( so mustaki), pa nemozjam da si pretstavam kako bi bilo ako go snema. kucinjata se clen na familijata.:vozbud: SL371966.jpg

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
Има ли во Македонија Акинта ину? Морам да земам такво куче.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Има ли во Македонија Акинта ину? Морам да земам такво куче.
Има ама премалку :)
И за да земеш најефтино ке најдеш 500 евра.
А земени се од Србија од огледувачница па последно да исконтактираш некако со тие.

Иначе после Хачико се заљубив во расава ама пред некое време гледав емисија за расава и не е толку совршена :)

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
500евра ок е да не е над 500:) Не ми збори за Хачико, неможам да го заборавам тој филм кога и да се сетам имам солзи во очите.
А кој кај нас има такво куче?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
zdravo na site koi gi sakat kucinjata. i jas sum eden od tie sto gi sakat i cuvam rotvajler. jas sum prezadovolen od nego.prekrasen primerok e i mn dobar prijatel mi e. 3 pati osvojuvame tituli so nego na samo 3 izlozuvanja.
i jas chuvav rotvajler samo 1 mesec , stana mnogu agresivno i toa samo na lujge sho se crni , laeshe mnogu po niv... :toe:

L

Lu

Гостин
Еве за сите што се заинтересирани за Акита ину најдов нешто за расата.

Само да кажам дека има 2 вида на Акита ину. Има Јапонска Акита ину (тие се скрос крамасти/портокалови) и Американска Акита ину (тие се бели со кафеаво и скрос бели).На видеото приметивте дека имаше и Јапонски и Американски Акита ину.

Инаку на оваа раса и треба цврс и доследен водач.И не се препорачува на луѓе што се почетници со кучиња.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
znachi vaka : Vo plan sum da zemam golden retriever ili belo , pa ako mozhe da mi kazhite za niv poveke informacii , dali koga ke porasnat mozhat da se chuvaat nadvor , dali im vlijae mnogu v zima , hranata kako e i do koja golemina rastat..

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Dali nekoj znae kolku pari e da kupis japonski spic i dali ima leglo vo makedonija? pozdrav...

L

Lu

Гостин
znachi vaka : Vo plan sum da zemam golden retriever ili belo , pa ako mozhe da mi kazhite za niv poveke informacii , dali koga ke porasnat mozhat da se chuvaat nadvor , dali im vlijae mnogu v zima , hranata kako e i do koja golemina rastat..
Да, Златните ретривери можат да се чуваат надвор,но има една работа што треба да ја знаеш и тоа важи општо за сите раси на кучиња.Ти си пишал „Дали кога ќе пораснат можат да се чуваат надвор?„ Треба да знаеш дека на кученцето уште од првиот ден кога ќе пристигне во домот треба да му се покаже каде ќе живее/спие.Бидејќи ти ако го чуваш додека да порасне дома,па после ако го чуваш во двор многу ќе му биде потешко да се приспособи да живее/спие во двор бидејќи претходно живеело внатре.
Такада ако сакаш да земеш Златен ретривер и да го чуваш во двор ти препорачувам да земеш на пролет и од малечко да го чуваш во двор.

Претпоставувам дека досега си видел Златен ретривер,па знаеш отприлика колку растат,храната е иста како и кај секое куче ,се хранат со специјална кучешка храна...
Ова беше општо што ти одговорив,а ако те интересира било што подетално да ти објаснам околку кучињата контактирај ме на ПП.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Lu ако имаш некој корисни информации добро би ми дошле ,те цитирав тебе зошто гледам доста си присутен на темава и имаш познавања...

Значи еден месец сум заљубен и опседнат со American Staffordshire Terrier или на нашки Стафорд па одлучив да земам и имам неколку прашања.

-Дали е првин препорачливо да го земам во зиме (сега) ,најверојатно ќе земам кутрак 2-3 месеци стар и дали ќе има проблеми со студот ?
-Да ми одговори некој што има искуство со стафордите какви се по темперамент.
-Каква храна е препорачливо да им се дава ?

И добро би ми дошле уште некој корисни информации за стафордите...и секако некој ако знае некој што продава мали стафорди нека пише.

L

Lu

Гостин
Lu ако имаш некој корисни информации добро би ми дошле ,те цитирав тебе зошто гледам доста си присутен на темава и имаш познавања...

Значи еден месец сум заљубен и опседнат со American Staffordshire Terrier или на нашки Стафорд па одлучив да земам и имам неколку прашања.

-Дали е првин препорачливо да го земам во зиме (сега) ,најверојатно ќе земам кутрак 2-3 месеци стар и дали ќе има проблеми со студот ?
-Да ми одговори некој што има искуство со стафордите какви се по темперамент.
-Каква храна е препорачливо да им се дава ?

И добро би ми дошле уште некој корисни информации за стафордите...и секако некој ако знае некој што продава мали стафорди нека пише.
Како прво женско сум и на темава можам да бидам само присутна (а не присутен) :smir:

Да, имам огромно познавање за кучињата и било што да не ти е јасно можеш да ме прашаш на форумов или преку ПП.
Американскиот стафордски териер е прекрасна раса и убаво што си се одлучил за таа раса.
Да,можеш да го чуваш надвор во зима,само треба да има добро изолирана куќичка и бокс.И пред се треба да има примено вакцини.
Храна треба да му даваш до 3/4 месеци Puppy,а потоа до 1 година Yunior.Битно е додека е мало да се исхранува квалитетно за да порасне правилно.Има многу брендови на кучешки храни,најквалитетни се Еукануба,РојалКанин,Пурина ПроПлан,Бош,Хилс... а неквалитетни храни кои треба да се избегнуваат се Чапи,Фрискис,Педигри,Дарлинг,Вуфи,Миглиор кане...
Стафордот ако знаеш од мал правилно да го воспиташ,ќе биде куче со прекрасен карактер.Инаку Стафордите не се препорачуваат за почетници со кучиња,бидејќи ако не се воспитува правилно од мало,многу лесно може да дојде до израс агресијата и да се има проблеми.

Ова беа најосновните работи за кои ме праша,а ако те интересира подетално слободно прашај ме.

Kajgana Shop

На врв Bottom