Кучиња (грижа, општи дискусии)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ми се свиѓаат некои помали кучиња ама да чувам никат.не е тоа играчка за 2дена треба да се воспита ,вакцинира, шета, обрнува внимание, спари и што ли не ,да се преживее тага коа ке умре за другар да има да го глеам некој ден добро ама да чувам не фала иако сум многу голем љуботел на кучиња.некако поголемиве дога пит и остали од тој вид ми се по тапа како волци.тие за заработка и за да чуваат куќа а за милениче:kesa:
Леле, каков пост :)

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
:pos2::pos2: како со викаш погоре ако имаш воља да го шеташ кој нема тешко дека ке им поразличен пост веруј

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
ми се свиѓаат некои помали кучиња ама да чувам никат.не е тоа играчка за 2дена треба да се воспита ,вакцинира, шета, обрнува внимание, спари и што ли не ,да се преживее тага коа ке умре за другар да има да го глеам некој ден добро ама да чувам не фала иако сум многу голем љуботел на кучиња.некако поголемиве дога пит и остали од тој вид ми се по тапа како волци.тие за заработка и за да чуваат куќа а за милениче:kesa:

Ja pa tie malite gi gledam kako bezvredni. Pre macka ke cuvam.

Sto znam, ne mozam da kazam deka sum ljubitel na kucinja - posto ne mi se mili site.....nema da povredam niedno, srcinja se site - ama od malite mi e jeza. I tie mi se najagresivni.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
секој свој став си има со има везе
у прао си се сложувам иначе не ме сваќајте погрешно ама за големиве не ми се одвратни ама коа ке видам идам од друга илица иам уплаф од нив сестрами ја имаше загризано вучјак.вршат работа они за во село за да чуваат куќа ама кажи ми шо е поентата да го чуваш ако не ти треба за во село за да чуваат куќа.

--- надополнето ---

малите не ги сакам али коа ке видам некое поголемо и би го бацил малово :pos2: како и дае не мрзам ни една раса на кучина само шо не сум способен да чувам:toe:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
da, sekoj si e razlicen.....a ja pa ne bi pruzila raka po malo kuce. Tie imaat kompleks - the little man one i oni me imaat ukasano. Samo sto nivniot ugriz ne moze da napravi steta.

Ali u sekoj slucaj, na sekoe kuce treba pazljivo da mu se priblizis.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Мене никогаш во животот ме нема куче нападнато, они го осеќаат нашиот страв и намерите. Ако идеш со позитивен говор на тело и тргнеш да го галиш со дланка свртена обратно ( да те душне) нема гајле :)

Од друга страна пак јас сум цел живот со животни мислам дека и тоа има удел.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
^ нормално дека тоа влијае како че му објасниш на некој кој никад дома не чувал куче

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Мене никогаш во животот ме нема куче нападнато, они го осеќаат нашиот страв и намерите. Ако идеш со позитивен говор на тело и тргнеш да го галиш со дланка свртена обратно ( да те душне) нема гајле :)

Од друга страна пак јас сум цел живот со животни мислам дека и тоа има удел.
U pravo si, ama koga sme bile deca sme trcale nakaj kucinjana :)

Najpametno e da se prasa sopstvenikot prvo, zatoa sto karakterot na kuceto ke zavisi od nego/nea.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.433
Каде можам да купам сибирски самојед?

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Значи вака,ми кидна Лабрадорот во Аеродром од Веро па до трите кули високите кај школото Ѓорѓија Пулевски,машко ,златен ,1 година стар,ако случајно некој го забележи нека ми пише ПП.

И еден совет каде да го барам и дали има надеж дека не е избегано далеку :(:(:(

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Значи вака,ми кидна Лабрадорот во Аеродром од Веро па до трите кули високите кај школото Ѓорѓија Пулевски,машко ,златен ,1 година стар,ако случајно некој го забележи нека ми пише ПП.

И еден совет каде да го барам и дали има надеж дека не е избегано далеку :(:(:(
Како мислиш ти избега? Ти го шеташе и одеднаш се скина ланецот и почна да трча или... Не ми е јасно зошто би ти избегал?

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Ма не знам татко ми го шеташе и овој ко увек си трчкал напред и не знам излегол на паркинг и кола веројатно го подчукнала ...и овој почнал да трча накај влезов мој ама не знам се успаничил и забегал негде во паркот...нема причина да бега...го чуваме ко очиве...стварно не знам дали од страв дали збунет...па не знам каде да го барам...кај што го шетам најмногу ли...не ми се верува.

Kajgana Shop

На врв Bottom